Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Co je na kouření trávy tak strašnýho? Znám spoustu lidí, kteří ji kouří, mají vysokou školu, lukrativní práci… a tohle mají jako relax… Aby kvůli trávě prodával věci, to se mi nezdá, dokáže to vypěstovat kdokoliv a za minimum. To není perník.
@Gosi ne bez ochrany ne… nesedla mi antikoncepce a tak jsem měnila… byla mezi ní a druhou ant, mezera a tak jsem po sexu vzala postynor…bohužel zbytečně. A to jsem měla postynor po 13 hodinách… Čekala jsem že si někdo rejpne…
@raadaaa vím, že je to těžké rozhodnutí, ale věřím, že se rozhodneš správně… Někdy prostě není jiná možnost..
když víš, že bys to sama nedala, tak asi není co řešit, protože v tomhle případě se s chlapem počítat nedá ![]()
@raadaaa, jak prodával věci?
Kvůli trávě? Jako fakt se nezlob, ale je to pořádný kus hovězího… Tak když na to nemám, tak to nekupuji…vypěstovat si ji umí snad každý… Navíc tady nevzniká fyzická závislost, takže nic, co by se „muselo“ prodejem věcí, protože potřebuji další dávku… Tvůj muž je slaboch a hlupák… Proč jsi to neřešila dříve? Teď se musíš rozhodnou, zvládneš to bez něj? To že se teď bude snažit neznamená, že ho to po 14 dnech nepřejde… Těžko radit, rozhodování ti opravdu nezávidím… Já bych s takovým exemplářem už dávno nebyla…co z něj máš? Akorát nervy a čekáš co zase zmizí… Nebo se vám i přes tak časté huleni věnuje, necháš ho hlídat vaše dítě? Asi ne, že… ![]()
Chtěla bych vědět, která klinika udělá potrat bez mrknutí oka v hraničním 11.týdnu, jsou sice profíci, ale v tomto týdnu to udělají jen, kdyby těhotenství ohrožovalo život matky nebo byl plod poškozený. To hraničí se zdravým rozumem, zvlášť, když o těhotenství víš od 7. týdne. Jinak miniinterupce do 7 plus 0,některé zdroje uvádí 8 plus nula, klasická interupce do 11 plus 6.
Vykašli se na chlapa, dítě si nech, můžeš jednou hořce litovat a o děti se postarej sama, za pomoci příbuzných nebo přátel a s poměrně štědrým sociálním systémem to v začátku zvládneš. Pokud máš práci, tak by Ti mohla navazovat mateřská a po RD se do ní vrátíš, pokud ne, ve věku tří let dítka si ji najdeš. Do té doby můžeš popřemýšlet, co a jak bys mohla změnit, jak si i jako samoživitelka se dvěma dětmi zvýšit kvalifikaci. Samozřejmě neopomeň nárokovat co nejvyšší výživné a do dvou let věku mladšího dítka i příspěvek Tobě, schovávej si účtenky od dražších věcí už v těhotenství.
Závislost se sama o sobě nezmění, musí se léčit a zvládne to jen mizivé procento. A rozhodně si nelze malovat, že se to jako mávnutím kouzelného proutku změní k vůli rodině a dětem.
Jediné, co by mě trochu odrazovalo od toho, co jsem výše napsala, je dnešní trend střídavé péče a poměrně vysoká šance, že by ji od dvou nebo tří let děcka mohl dostat.Ale to musíš posoudit sama, jaký je jako otec, jaký má vztah ke staršímu dítku, jak by se o něj sám postaral a jestli by Ti byl schopen vyhrožovat přes dítě.
Držím pěsti ![]()
@Janina81 ano dokáže vypěstovat taky vypěstoval…ale když hulí minimálně jednou za den zásoby jdou rychle pryč a pak kupuje…a to se mi nelíbí páč do toho cpe spousty peněz a tak bere věci a mění je ( zlato, alkoho…) taky bych nevěřila že tohle se může dít…
@raadaaa píše:
@Gosi ne bez ochrany ne… nesedla mi antikoncepce a tak jsem měnila… byla mezi ní a druhou ant, mezera a tak jsem po sexu vzala postynor…bohužel zbytečně. A to jsem měla postynor po 13 hodinách… Čekala jsem že si někdo rejpne…
rejpat se budou přece v tobě… jeden jak druhej, otec nezodpovědná zkuřka, a máma, než by se postala o obě děti, který si dobrovolně nechala udělat… ale podle tohodle nesmyslnýho příspěvku jsem ráda, že u tebe konkrétně je to jen zkrácení dlouhý chvíle…
@raadaaa Můžeš tu závislost nějak dokázat? Je dobré schraňovat si důkazy pro případ soudu o výživném a péči o děti. Kdyby se nechtěl léčit u odborníků, dala bych mu takový kartáč, že by platil alimenty, až by se z toho
Pořád jsou ještě soudci(většinou soudkyně),které nahrávají ve všem matkám a chlapa u soudu berou jako někoho méněceného, zvlášť, když má pohnutou minulost a dokázanou závislost.
Máš našetřeno aspoň nějaký základ na to, abys od něj mohla odejít?
A kde hulí? V bytě nebo domě, kde žijí i vaše děti? Ty jo, než jít na interupce(kterou vnitřně nechceš),tak ho klidně i sama udej na OSPOD. Výhodou je, pokud budeš minimálně o krok rychlejší než on.
@Jana206 úplně normálně udělají interupci téměř kdekoliv na žádost pacientky do 11+6 a nemusí k tomu být žádný zdravotní důvod
takže čas má.. Jen je to prostě větší zákrok..
@raadaaa teda.. počít v mezeře mezi HA a ještě po postinoru? To je snad i nemožný ne? Vždyť to tvé tělo muselo být úplně hormonalne rozhozeny
člověk by nevěřil, co vše je možný.. ![]()
@donutkaP A Ty bys do toho šla? Z etického hlediska? Zvášť, když o těhotenství ví od 7. týdne? Ano, je to větší a taky pěkně drahý zákrok, kdyby se jednalo o Rh negativní pacientku, cena interupce v tomto týdnu se i s injekcí může vyšplhat k deseti tisícům.
Ja bych na potrat nikdy nešla, radši bych dvě děti vychovavala sama.. jedno uz mam a druhe ted čekam.. chlapa mam.. ale i kdybych byla sama myslim ze se to da zvladnout..ale zalezi opravdu na vas
drzim palce at je vase rozhodnuti spravne ![]()
@Jana206 ja jsem podstoupila interupci v roce 2011 v 11+ tt a nikdo nic neřešil.. A Rh jsem měla to negativní.. Věděla jsem o těhotenství hned, ale důvody k zákroku se objevili až později (ex mi vybilil konto, okradl i mé rodiče, neplatil nájem, takže nás vyhodili z bytu, na předchozí děti neplatil) všechno jsem se dozvěděla až kolem 10tt, takže jsem to nakonec řešila na poslední chvíli
nelituji toho a nikdy jsem nelitovala.. Takže etické hledisko mi bylo jedno ![]()
Bez na potrat a s nim se rozved. Jedno dítě sama zvládneš. Navíc, kde vezmeš jistotu, že by druhé bylo zdrave…a s nemocným dítětem bys to nedala tím tuplem.
Teda to jsou komentáře, vůbec ti tu situaci nezávidím, asi jako každá normální ženská beru potrat jako poslední variantu, ale i děkuji za tu možnost volby.
Toho chlapa bych kopla kamsi a pokud o potratu vážně uvažuješ, šla bych co nejdříve, na miniinterupci, abys opravdu nějaké další dítě v budoucnu mít mohla.