Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Šla bych na přerušení. Pokud jsi na začátku, zkus tu pilulku, mělo by to být víc šetrné
Ty ještě přemýšlíš, když tě takhle citově vydírá? Honem pryč od něj, nad interrupcí bych vůbec neváhala - čekat s takovým zmetkem dítě bych fakt nechtěla (upřímně, já bych s takovým nedovedla ani spát…)
Ahoj, vím že rozhodnutí musíš udělat sama ale vím že je to strašně těžké. Od chlapa bych odešla, o tom žádná, nemusí to být vyloženě rozchod ale řekla bych že prostě tehotenství je pro mě těžké období a že když se chová takhle (moc bych mu nevytýkala a snažila se ho nenastvat, at premysli pak sam) tak proste bude pro deti lepsi když ted budeme samy (ideální by bylo kdybys mohla byt třeba u rodiců nebo u nekoho). Bud si to srovná v hlave a bude Vas chtit zpátky a nebo ne.
Dítě bych si nechala, je spoustu lidí, kteří si myslí že to nezvládnou a pak to jde. Pokud od chlapa odejdeš, budou děti jedinou tvojí radostí - a to obe dve. Jasne, peníze jsou blba věc (sama nevim jak zvládneme mimco my - jsem v 18.tydnu a snažím se dodělat skolu) ale vím že to nejak dokážeme.
Kdzby ne existuje spoustu lidí, kteří jsou ochotni darovat spoustu potřebných věcí, existují azylové domy pro matky v podobné situlaci (například nesoudíme, pomáháme - hnutí pro život). Není to tvoje chzba, že je to, jak to je. Problém je to jeho a výčitky by mel mít jednou jen on, ne ty. Proc máš ty žít s pocitem viny, že jste mohli mít druhé dítě a nemáte, když tz jsi dobrá máma a on dělá hlouposti?
Nesla ani za nic, udelal chybu a kvuli ni bys znicila rodinu, kvuli tomu, ze mi neco rek bych sla na potrat nesmysl.
@sabinka098 píše:
Nesla ani za nic, udelal chybu a kvuli ni bys znicila rodinu, kvuli tomu, ze mi neco rek bych sla na potrat nesmysl.
Ona zničila rodinu?
@sabinka098 píše:
To spíš on zničil rodinu ne?
Já bych na potrat nešla, jednou to má být moje dítě a v této situaci je jedno s kým, nevzdala bych se svého dítěte.. ale já mám oporu v rodině, pokud ty nemáš, tak ti nic jiného než ten potrat nezbývá jinak zase ochudíš svoje starší dítě o spoustu věcí, pokud budete žít v bídě
Od chlapa bych odešla tak i tak. Co se týče psychiky. Pokud jsi s rozhodnutím jít na potrat srovnáná, tak si vzpomeneš max kolem porodu.
Já osobně bych na potrat šla. Byla jsem několik let samoživitelka s jedním dítětem. Pokud nemáš super práci a slušné alimenty. Musíš mít rodinu co ti bude pomáhat.
Já bych nešla, ale mluvím o situaci s mým zázemím a případnou podporou rodiny, která vím, že by v případě potřeby byla veliká. V tvém případě se musíš rozhodnout sama, ale s „přítelem“ bych nepočítala, že bude opora a že se změní a dá vše do pořádku. Spíš bych počítala s tím, že budeš na obě děti sama a nevím, zda by ses měla v případě potřeby na koho obrátit s prosbou o pomoc.
V životě člověk vícekrát tápe.. jít na potrat je hodně těžké rozhodnutí, vždy jsem byla proti, měla jsem k tomu jasné stanovisko, že nikdy.. ale život mě postavil do situace, kdy jsem byla nucena rozhodnout o životě mého dítěte
a bohužel pro toho maličkého to v tu chvíli skončilo. hodně krát jsem to obrečela, měla jsem stavy kdy jsem nenáviděla sebe, proč jsem se víc nechránila, kdy jsem nenáviděla toho chlapa, který věděl, že nemůžu brát antikoncepci a přesto si nedal pozor.. i přesto všechno mám dvě krásné zdravé děti a jsem za ně moc ráda. držím pěsti, ať to rozhodnutí je jakékoliv, tak v tu chvíli ať je nejlepší pro tebe.
Dobrý den, chci se zeptat jak jste na tom byly po interrupci psychicky?
a na splnění trestů kašlal. Teď když zjistil slibuje jak vše dá do pořádku ale dá se takovýmu člověku věřit? Vůbec nechápu co se s nim stalo, je úplně jiný teď… Ja bych si mimco nechala ale sama 2nezvladnu v téhle situaci a říkám si že až se vše srovná mimco by mohlo byt ale ted mě vydírá že pokud si to necham vzít končí se mnou a vykasle se na ty tresty a půjde do vězení a jen kvůli mě.. Nejsem na tom psychicky dobře že musím tohle udělat a on mi nějak nepomáhá… Co by jste udělaly na mém místě? Šly by jste?…
Zjistila jsem, že sem těhotná, jenže na to není vhodná doba jsem na brigádě, mám 3leteho chlapecka u kterého mi skončil rodicak v únoru a v září mám nastoupit na HPP až půjde do školky tudíž bych neměla ani finance v těhotenství.. S přítelem se moc počítat nedá jelikož je jednou nohou v kriminale. Sebrali mu ridicak a k tomu dali tresty které když nesplní půjde sedět cca rok a půl, jenže tohle mi neřekl a ani sem to nepoznala jelikož řídil normálně dál