Intolerance laktozy - nevolnost

Anonymní
16.11.23 21:18

Intolerance laktozy - nevolnost

Ahoj všem. Nedávno mi byla zjištěna intolerance laktozy. Bohužel se ale nedokážu vzdát úplně všech mléčných výrobků. Takže občas “zhřešim” a dám si tvaroh s medem atd. Je mi po tom hrozně špatně, mám nafouklé břicho, ale chuti neporučím. Moje otázka zní, mohu si nějak zdravotně ublížit, mimo to, že je mi pak takhle nevolno?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21626
16.11.23 22:06

A proč si nekoupíš bezlaktozový tvaroh? Případně se dají koupit tablety laktázy, které si vezmeš před tím, než si dáš mléčný výrobek. Pak ti nebude zle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7384
16.11.23 22:15

Ty jooo vždyť dneska koupíš vše bez laktozy… tvaroh, smetana, mléko, jogurt… to je problém? Kaufland má dost, ale nejlepší výběr je v tescu. A případně tabletky laktázy půlhodinu před jídlem. řešili jsme u dcery na dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
17.11.23 07:34
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Nedávno mi byla zjištěna intolerance laktozy. Bohužel se ale nedokážu vzdát úplně všech mléčných výrobků. Takže občas “zhřešim” a dám si tvaroh s medem atd. Je mi po tom hrozně špatně, mám nafouklé břicho, ale chuti neporučím. Moje otázka zní, mohu si nějak zdravotně ublížit, mimo to, že je mi pak takhle nevolno?

Můžeš být více nemocná, mladý to odnášel i horší psychickou nepohodou, zhoršeným psychomotorický vývojem.

Jak bylo psané v dnešní době jsou již výrobky bez laktozy, připadně si vem enzym laktázy - prodává se v lékárně a v drogerii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.23 21:17

@Evkad koupila jsem si kapsle s obsahem trávicích enzymů vhodné i na intoleranci a nepomáhá to, vzala jsem si jednu tabletu před a opět jsem pak měla hrozné křeče ve střevech a letěla na záchod… achjo…

• Citovat
  • Upravit
11791
1.12.23 08:10

Pořiď si přímo enzym laktázy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat