Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den. Prosím o informaci ohledně invalidního důchodu 2. stupně. Známý teď měl 12.2.2016 28 let. A před pár dny mu byl přiznán. Jakou částku může očekávat. Děkuji ![]()
To mu pošlou v dopise, ale každý důchod je jiný. Záleží i na tom kolik má odpracováno. Ale vzhledem k věku to bude málo penez (za každý odpracovaný rok jsou nějaká procenta)
Mám stejný věk a plný invalidní důchod (3. stupeň) a beru cca 9000, takže se dá očekávat tak 5000.
Záleží jaké měl výdělky
tzn., že defakto každý má jinou výši invalidního důchodu samozřejmě. Pokud měl větší výdělky, klidně i na druhej stupeň může mít 9.tisíc, ale to ti tady nikdo opravdu nezodpoví
, protože nezná jeho výdělky.
Právě, že neměl velké výdělky asi kolem Cca 10 tisíc čistého.
@Hanýsek123 píše:
Právě, že neměl velké výdělky asi kolem Cca 10 tisíc čistého.
Záleží i JAK dlouho pracoval, kalkulačka je tady: http://www.penize.cz/…idni-duchody
Záleží na výši příjmu a na době sociálního pojištění. Já mám 1. stupeň a 5500 kč. Je mi 34. Ale mám odpracováno 14 let sociálního pojištění. A plat jsem vždy měla podprůměrný.
@Aletheia píše:
Záleží i JAK dlouho pracoval, kalkulačka je tady: http://www.penize.cz/…idni-duchody
Ráda bych zmínila, že ta kalkulačka je opravdu jen orientační
protože člověk přesně neví jakou bude mít započtenou dobu. Musel by to mít nastudováno, ale jako vodítko to není špatné ![]()
Kolik jste tak dostali u 1. - 2. stupně a jaká byla vaše doba pojištění. Děkuji ![]()
Výdělky nejsou moc podstatné, záleží především na diagnóze /tedy čeho se týká a jestli je možné zlepšení stavu/.Moje mladší sestra /20 let/ nikdy nepracovala a má již 2 roky důchod a bere 10327,–Kč. Takže doporučuji vyčkat na rozhodnutí, posudkový lékaři vychází z bodového hodnocení diagnóz /nejvíc dostávají duševně nemocní/.
Má 50 % a dostal dopis, že má invalidní důchod druhého stupně. Kolik jste tak dostali u 1. - 2. stupně a jaká byla vaše doba pojištění. Děkuji
Pokud je postižení od narození, ID je přiznán hned v 18 letech a odpracováno nemusí být nic.
Ne není. Dostal invalidní duchod druhého stupně, 50% na záda.
Znama neměla výdělek skoro žádny - za 20 let pracovala asi 2 roky, z toho byla cca 10 let doma s dětmi (3 děti), plus nějaká doba na pracáku - to se do roků také započítává, id nedostala, pak zemřela, sirotčí důchod je jako její id 3.st a děcka dostávaji 2600 (2400 je/byla pevna častka, 200 "její výdělek za 20 let).
Děkuji všem pokud máte někdo ještě informace budu ráda ![]()