Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Mám trochu choulostivý problém. Hodně se nadýmám, když beru probiotika a případně i fenyklový odvar, tak je vše v pohodě, když ale probiotika vysadím, jsem zpátky. Je to už opravdu hodně nepříjemné.Jinak jím hodně zdravě a pravidelně sportujuNechci být celý život závislá na tabletkách
Vysad cukr, bilou mouku, mleko a mlecne vyrobky. Porid si Hylak forte. Musis stabilizovat strevni mikrofloru, dlouhodobe. Nejist veprove, omezit uzeniny. Jist hodne zelene zeleniny, celozrnne pecivo. Souvisi to proste se stravovanim. Cele to muze trvat nekolik mesicu a musis u toho uz zustat. Zrejme mas v tele pomnozene kvasinky a navic ve strevech kvasi cukry. Sahcaridy jez dopoledne, pokud snis maso, tak pak omez sacharidy. Maso jakoby „ucpe“ strevo, zpomali traveni, kdyz pak snis v dalsim chodu cukry, dojde ke kvaseni.
Zkus whole 30…což je 30 dni bez alergenu.Pak podle návodu nasazuj pomalu zpět a uvidis které potraviny ti delaj paseku.
Řešila bych s lékařem, ten dokáže nejlépe poradit co a jak aniž by Vám to ublížilo.
Kvasnicové výrobky, některé druhy syrové zeleniny, mléko hodně kvasí v žaludku, víc mě nenapadá… hodně pij jen čistou vodu a oleje, psylium, lněné semínko, zkus chia…
@blumen psala jsem jasně, že jím dzravě, takže samozřejmě nejím ani bílou mouku, ani cukr, ani uzeniny. Hlavně mi to ani nechutná. Sacharidy odpoledne taky nejím, jen zeleninu. Je fakt, že ráda jím tvaroh…
Ale díky za tip na HYLAK
Měla jsem před dvěma lety podobný problém. Byla jsem jako balón 24 hodin denně, bez ohledu na to jestli jsem jedla, nejedla a co. Nepomáhalo mi nic. Probiotika, psyllium, zkoušela jsem různé potravinové doplňky, čaje, espumisan, česnekové tablety… Dohnalo mě to k praktické lékařce, ta mě poslala na chirurgii, odtud na urologii, z urologie dokonce i na magnetickou rezonanci, pak na gastroenterologii. Tam bez vyšetření dr. usoudil, že mám dráždivý tračník a ať se s tím naučím žít.
Nesmířila jsem se s tím, vrátila se za nějaký čas na gastro, jestli nemůžu mít třeba nějakou nežádoucí bakterii ve střevech. Pan doktor souhlasil s tím, že i to je možné a nakonec se uvolil mi napsat nějaká spešl ATB na tři dny, působící pouze ve střevech, která se prý dávají lidem s Crohnovou chorobou a ulcerózní kolitidou. Po půlročním utrpení jsem za 3dny s ATB měla po problému. ![]()
Mám trochu choulostivý problém. Hodně se nadýmám, když beru probiotika a případně i fenyklový odvar, tak je vše v pohodě, když ale probiotika vysadím, jsem zpátky. Je to už opravdu hodně nepříjemné.
Jinak jím hodně zdravě a pravidelně sportuju
Nechci být celý život závislá na tabletkách