Investiční byt v Mostě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24061
1.7.26 09:27
@Zumpa píše: Více

Asi tak… 8)
Zajímavější to bylo před pár lety, kdy se ty vybydlený byty daly koupit za 60000,–Kč, cca 200000 dát do oprav a za pár let nějakýmu šílenci prodat… Je to cca 15 let, co jsem o tom chvilku uvažoval, že bych 2-3 byty koupil /jsem rozený hazardér/, ale pak mě to přešlo jednak kvůli vzdálenosti a za druhý proto, že by asi ani zazděné nebo pancéřové dveře do bytu nevydržely… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3709
1.7.26 09:55

Já se musim vždycky smát té naivní představě, že bez práce je pasivní příjem kterej sám zázračně umořuje hypo nebo necháva vydělat :D Pronajímám dávno splacené, a přesto je to v mnoha ohledech opruz, o drahých opravách ani nemluvím.
Mojí ségry kámoška, mladá holka 30 let, si vzala první hypo s účelem pronájmu, vlastní byt měla od rodičů. Šla do toho v době levných hypoték. Sama průměrný příjem. Byt rekonstrukce Ikea, sama bez větších úspor. Teď jí zdražila výrazně hypo, nájmy tak rychle nahoru nešly, na opravy nemá (ano, Ikea ty 4 roky pronájmu neustála) a když jí vypadl nájem po výměně nájemníků, sanovali to rodiče. S vyúčtováním bytu jsem jí 2× pomahala já, stejně jako si musela nechat pomoc s daňovým přiznáním a ještě bylo velké překvapení že je to na daních tolik. Teď se to snaží prodat, protože na to prostě nemá kapacity. O konfliktech s nájemniky, kdy prostě vůbec nechápala, že opravu za 5 tis. fakt musí uhradit ona, nebo když neřešila prasklou vodu, ani nemluvím…Prostě fakt to není taková pohodička, jak si to kde kdo představuje.

Příspěvek upraven 01.07.26 v 10:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3709
1.7.26 10:01

Dneska už bych do toho s cenami bytů jaké jsou nešla nikde, natož pak v této lokalitě. Bude to jenom problém za problémem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10279
1.7.26 11:21

@DannyHoly Most je poslední dobou vyhlášený, že tam jsou nájezdy kupujících na,,investiční byty," protože to někdo radí. Teoreticky to vychází hezky (cena pořízení / výnos), prakticky ti poradím to, co u bytů které kupuji dělám já - šla bys do té lokality a toho bytu bydlet? Zkusila sis tam zajet v noci? Podívat se po jménech na zvoncích? Počtu nájemních bytů, které se v lokalitě nabízejí? Zjistila sis finanční situaci družstva (aby sis nekoupila dluh)? Máš k dispozici výpisy o platbách té nájemnice, že opravdu platí každý měsíc a včas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.26 11:28

Naši pronajímají byt ne tedy v Mostě, ale na podobně lukrativním místě, v Děčíně a vlastně co vydělá padne do oprav, výpadků nájemníků, protože tam se jí střídají pořád. Pak jeden z nájemníků spadl do insolvence potom, co jí asi půl roku neplatil a byt komplet zničil, nájemné zpět z něj samozřejmě nedostala… nakonec byla ráda, že ho z toho bytu vůbec dostala, jednou jí tam nájemník dokonce umřel a jelikož tam byl celkem dlouho (navíc umřel v zimě se zapnutým topením na plné pecky :poblion:) tak za prvé taky vše zničené…podlahy, zdi,…tak za druhé jí byt zapečetila na měsíce police a řešilo se dědické řízení, které se ale táhlo, protože nikoho neměl. Naši mu tenkrát alespoň zaplatili zpopelnění.
Na byt nemají alespoň půjčku, ale i tak si myslím, že jsou spíš ještě v mínusu než že by jim to něco dalo. Tuším, že za 1+1 po rekonstrukci, s výtahem, balkónem má po poplacení energií litr do kapsy. A to se vyplatí :cert: :lol:

• Citovat
  • Upravit
419
2.7.26 11:44
@Premek_Orac píše: Více

Tak v Mostě jsou i slušný oblasti a slušný lidi. Zase si to tu nepředstavujte, že tu každý den někdo někoho morduje a okrádá na každém rohu a podobně. Ale zrovna Budovatelka je ta nejhorší oblast v Mostě, kde je fakt černo :D Když jsem prodával první byt, taky přijeli lidi z Prahy, že to koupí na investici. No tehdy jsem ho prodával za 710 000 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10279
2.7.26 12:30

@Kuba25 Já tam u Vás něco mám kvůli horám, jezerům a gastronomii, tak právě vycházím ve svých radách z vlastní zkušenosti. Kdybych nebyl vázaný na Prahu, klidně bych tam šel žít. Je tam fajn, až prodám firmy, třeba to tak dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15989
2.7.26 22:26
@Kuba25 píše: Více

Jenže ono tak nějak obecně v ústeckým kraji je to namíchané tak, že slušná oblast je bez slušných lidí a obráceně. Pro slušné lidi tam je fakt peklo žít. Politici jsou normální kriminálníci, lékařská péče nejhorší v republice, vzdělávání na pokraji katastrofy, lidé se tam obecně chovají, jako kdyby odevzdali mozky v zastavárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3291
2.7.26 22:55
@Kuba25 píše: Více

Můj starej pronajímá byt v Mostě na České. Koupil ho v r. 2013 za 620 000 po rekonstrukci 3+1, tenkrát výhodná koupě. Má tam slušnou rodinu pátým rokem, před tím tam byli jiní lidi, v tom vchodě ani žádní Romové a nepřizpůsobiví nejsou.
Třída Budovatelů, to je samý Rom. Paradoxem je, že hned naproti přes silnici je luxusní rezidence Odeon.
Kamarádka bydlí na Z Štěpánka, je tam velmi spokojená, prý zadní Romové, ale předtím na Višňové jich bylo požehnaně a z toho bytu odešla jen kvůli nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3291
2.7.26 23:02
@Anonymní píše: Více

Jà nechápu, jak někdo může zničit podlahy v bytě. co tam ten člověk jako dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.26 04:40
@Klopotkova píše: Více

Hmm, na dnes oblíbené plovoucí podlahy stačí vylít vodu a neutřít ji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
3.7.26 07:12
@Klopotkova píše: Více

Je to tak, jak kde. Bydlím v paneláku, kde je klid. Znám tu spoustu solidních lidí, fakt tu každý není socka a negramot.
Občas přemýšlím nad tím přestěhovat se někam do lepšího kraje, ale zase mám tu dobře placenou práci a hypotéku platím 3700. :oops:

Ale sehnat ženskou, to je průser. Ty solidní dávno rozebrané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.26 18:55

@Klopotkova Natekly pod ní tělní tekutiny z toho mrtvého člověka. To samé po kuchyň. A jelikož byl silný kuřák, museli naši i celý byt oškrabat, protože ten cigaretový smrad byl zažraný i v omítce :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max