Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, prosím o radu. Nabízí se mi koupě bytu v Mostě. Jeden je v ulici Marie Pujmanové 1+1 družstevní za 1,9 mil a druhý 2+1 v ulici Třída Budovatelů do osobního vlastnictví za 1,8 mil. Opravdu se mi líbil ten 2+1 i nájemkyně vypadala velice slušně v bytě je od prosince a dle vlastníka bez problémů. Lokalita Třídy Budovatelů je, ale velice romská a mám z toho trochu obavy. Nějaké rady? Jsem opravdu na váškách. Díky
@DannyHoly píše: Více
Hmm, jelikož se ptáš tady, asi moc zkušeností mít nebudeš… Podle mě čekáš, že koupíš byt a každý měsíc budou chodit na účet koruny úplně bez práce… Jenomže v dnešní době začít v Mostě v tomhle oboru? To mně přijde stejný, jak kdybych si vedle hypermarketu otevřel prodejnu potravin a čekal, že vydělám balík…
@Heduš Homolková píše: Více
Ale tam se daly fakt vydělat prachy a furt dají… Jenomže tohle jednak měli soukromí investoři za úplně jiné prachy, než je cena dnes a druhak nemají jenom jeden byt… A náklady na správu jednoho bytu jsou úplně jinde, než když jich máš stovky a pak náklady vydělíš počtem bytů…
@Eliškykluk píše: Více
Dají ja vim, říká se tomu obchod s chudobou, pronajmeš to za tržní nájem lidem, co jsou na dávkách a platíme to my z daní.
Na to ja nemám žaludek, s klidem pronajmu pražské byty slušným a vydělávajícím nájemníkům a najem zdaním, aby se z mých daní mohl vyplácet příspěvek na bydlení a podpora pro nemakačenka.
Bývalý kolega měl takhle na Mostecku a Ústecku asi šest vybydlených holobytů, nájem mu šel z dávek na bydlení ![]()
za ty prachy bych si raději koupila v Praze pět garáží a pronajímala je za bůra každou dlouhodobě, u nás na Letné ti za pronájem parkovacího místa hipsteři urvou ruce ![]()
Ano, takto to funguje, ale já tady nechci moralizovat…
Ale každopádně fakta - ceny bytů jsou dnes úplně mimo, stáří nemovitosti daleko větší, jistota trvale platícího nájemníka po desetiletí ve hvězdách, další náklady v podobě nutných oprav visí jak Damoklův meč každý den ve vzduchu…
Nešel bych do toho…
No a kolik v Praze dnes stojí garáž? Taky budeš čekat zatraceně dlouho na návrat investice…
@Eliškykluk píše: Více
Ja bych to nebrala jako návrat investice, ale uložení volných peněz, vydělaných z pronájmu
5 garaží v Praze, jo?
Evidentně ani netušíš kolik garáž v Praze stojí. Od 800 tis. na pronajatém pozemku města, na vlastním tak okolo 1,5 - 2 mio
Parkovací misto je dost něco jiného, to ale za bůra fakt nepronajmeš ![]()
@Heduš Homolková ale plně souhlasím s tím obchodem s chudobou…to je hnus
No je fakt, že v Praze je docela dost prázdných bytů ležících ladem, pracovníci PRE by mohli vyprávět, ale proč si furt přidělávat starosti, když efekt je pomalu menší, než když si půjdu sem tam sednout na vrátnici k bezpečnostní agentuře…
@Jazmine píše: Více
Myslim parkovací místa v novostavbách v místě starých zástavby, u nas na Praze 7 rezident venku nezaparkuje, říkám tomu garáž jako celku - prostě kryta hromadná parkovací místa pod barákem…na/3:’icce s přehledem pronajmeš parkovací místo za trojku, čím víc k centru a čím modernější a lukrativnější budova tím vic, ze trojku s přehledem pronajmeš v mokřadu - dole u Holešovické tržnice a u vody
kolegyně ted prodala zděnou garáž v Podolí, kterou zdědila po tetě plnou bordelu a koupila si za to spolu s úsporami malou chatku i s pozemkem ve slušné dojezdové vzdálenosti od Prahy, ještě jsme si ji smáli, že měla vyklizeni nabídnou do Války skladů a možná tam byl v bordelu uložen další milion
![]()
@Heduš Homolková jo to už možná ano, ale jak že rezident na sedmičce nezaparkuje? Vždyť tam jsou modré zóny, jako všude jinde, ne?
Právěže s modrými zónami ty parkovací místa moc nejedou, páč každej radši zaplatí 3kila na čtvrt roku venku, než platit raketu za kryté
Jinak jo, věřim žev Podolí zděná garáz se dá velmi dobře prodat i za cenu malého mimopražského bytu.
@Jazmine píše: Více
Protože parkovací karta stoji devět stovek za rok - směšná cena, mela ný se k ni přidat nula a i přes modré zóny je vydáno o několik tisíc parkovacích míst než je fyzicky míst
která bohužel pořád přístupem radnice ubývají…
Koupě bytu v Mostě není investice, ale hazard. A obecně dnes kupovat byt jako investici je fakt mimo, tedy pokud fakt už nevíš, co s penězi a chceš mít investice rozložené.
@Zumpa píše: Více
Asi tak
vždyť už se to nevyplatí ani v Praze teda pokud nevíš kam uložit zbytečných deset melounů ![]()