IQ 108

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7041
12.5.13 17:25
@Jura007 píše:
@Tiger-lily Jo tak to nevím. Tak dalece to pan Binet před těmi 130 lety nepromýšlel… On se jenom snažil oddělit dementy od zbytku populace. Pod 50 je debilita, nad 150 je genialita. 100 je průměr. A četnost jednotlivých číselných hodnot je v populaci rozložena podle Gaussovy křivky. Víc o tom fakt nevím… :oops:

já něco o tom mám v psychologii, ale musela bych vytáhnout skripta :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
12.5.13 17:26
@Litta píše:
Mensa u testů do 13 let (od 14 mají dospěláckou verzi) už nemá ve výsledku jen percentil? :think:

Má percentil na papíře, ale přesný číslo řeknou ústně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.5.13 18:02
@jizvíková píše:
no, jenže ti by si testy museli vytvořit sami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

za mě se do mensy mohlo nad 140, že by změna??

mimochodem jsme s mužem nedávno zjistili, že máme zcela stejné IQ :)

Za mě (před 15 lety cca?) určitě nad 130, nabízeli mi členství s výsledkem 134. Ale upřímně řečeno mi ty jejich aktivity přišly tak stupidní, že jsem nevstoupila. Asi že jsem byla na té dolní hranici :mrgreen: Dodnes mi utkvěl nějaký klub KKK - kafe, kecy, krekry :lol: A tak mi nějak přišlo, že ty lidi nezajímá nic jiného, než jaké má kdo IQ - to mi přijde taky pěkně hloupé. Třeba ten chlap, co nám zadával ty testy měl místy problém se souvisle vymáčknout, ale hlavně, že kdesi o sobě prohlašoval, že je tak inteligentní, že má problémy hovořit s „obyčejnými lidmi“ :zed: Já mám taky ráda inteligentní humor a společnost inteligentních lidí, ovšem co nemusím, je skupina pseudointelektuálů konverzujících o ho… :lol:

Jinak co si vzpomínám, tak nám tehdy říkali, že ta naměřená hodnota se bere jako +- 20. Což je dle mého názoru rozptyl jak sviňa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.5.13 18:08
@Anonymní píše:
Znám kluka, který má podle testů v Menze IQ 137. Střední školu nedodělal, pár profesorů nerozdýchalo jeho věčné poznámky, když je opravoval. Jeden idiot mu dával dokonce opakovaně za 5, protože písemky za F a M odevzdával zásadně bez výpočtů - rovnou s výsledky. Neměl to jednoduché :nevim: :zed:
Dneska vlastní s manželkou hospodu, roznáší pivko po place a je podle svých slov spokojený. SŠ si zatím nedodělal a nemá to ani v plánu.
Jednou jsem ho viděla „luštit“ sudoku - to bylo rychlopsaní, měl to za pár vteřin 8o :mrgreen:

Já nevím, mně nepřijde, že 137 je nějaká závratná hodnota. Možná se pohybuju ve špatné společnosti, ale podle mě to má kde kdo :nevim: :mrgreen: (soudím dle svého IQ a toho, jak „inteligentně“ se v porovnání se mnou projevují lidé v mém okolí - to zní divně :oops: :lol: ) Ale ve škole jsem byla taky „drzá“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14048
12.5.13 18:41
@Angua píše:
Já nevím, mně nepřijde, že 137 je nějaká závratná hodnota. Možná se pohybuju ve špatné společnosti, ale podle mě to má kde kdo :nevim: :mrgreen: (soudím dle svého IQ a toho, jak „inteligentně“ se v porovnání se mnou projevují lidé v mém okolí - to zní divně :oops: :lol: ) Ale ve škole jsem byla taky „drzá“ :mrgreen:

mám velmi velmi blízké iq a jsem taky normálníí

odchylka se bere +- 8 bodů, teda pokud to jsou testy u psychologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43053
12.5.13 18:54

Souhlas s @Angua a @jizvíková. Ja myslim, ze 130 bude tak vysokoskolskej prumer. ja uz mam asi po tolika IQ testech asi IQ nehodnotitelne, v puberte jsem tim byla posedla :-) Menza mi tez prijde jako klub nadutych lustitelu hadanek. Kdokoli by tam chtel, muze tam, protoze na IQ test se opravdu LZE naucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.5.13 19:01

@Angua přítelovi naměřili IQ nějakých 142 a vys..l se na účast v Menze z podobných důvodů jak ty. A ještě tam chtěli platit členské poplatky. (Berou tam od IQ 130, to vím jistě, dělal ty testy před nějakými 2 lety v práci). Hele ale prej tě tam vezmou pak kdykoli v životě, stačilo, žes jednou prolezla. Nezatracuj je, třeba jako senilní babka o takovou společnost ještě budeš stát ;) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.5.13 00:23

@Gina108 že jo, třeba ještě budu ráda, že budu moct přijet na kafe a krekry :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.5.13 09:11
@Pudloslava píše:
Souhlas s @Angua a @jizvíková. Ja myslim, ze 130 bude tak vysokoskolskej prumer. ja uz mam asi po tolika IQ testech asi IQ nehodnotitelne, v puberte jsem tim byla posedla :-) Menza mi tez prijde jako klub nadutych lustitelu hadanek. Kdokoli by tam chtel, muze tam, protoze na IQ test se opravdu LZE naucit.

Souhlas, stejně jako se dá naučit na AZ-kvíz (což mně skoro nikdo nevěří…) Případnou zájemkyni o vítězství v onom pořadu můžu osobně koučovat… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
annooonyyym
13.5.13 09:49

Moja dcéra mala v 13 IQ 127. Chodí síce na nemeckú školu, je šikovná, ale zasa že by bola vyslovene génius, to nie.

• Citovat
  • Upravit
annooonyyym
13.5.13 09:51

…a zabudla som dodať, že neviem, po kom to má, doma sme ináč všetci normálni - taký zdravý priemer v IQ :nevim: :P :lol:

• Citovat
  • Upravit
50725
13.5.13 10:13
@annooonyyym píše: …a zabudla som dodať, že neviem, po kom to má, doma sme ináč všetci normálni - taký zdravý priemer v IQ :nevim: :P :lol:

Někde jsem četla, že inteligence je z hlediska genetiky „dominantní vlastnost“ (nevím teď, jak by se tomu správně terminologicky řeklo :lol: ) - takže když bude mít dítě génius a debil, tak dítě bude pravděpodobně inteligentní (ale určitě můžou být výjimky). A že se ta inteligence jakoby „sčítá“, takže dítě bude pravděpodobně o chlup inteligentnější, než rodiče (když mají třeba podobné IQ, tak dítě bude mít o něco vyšší nebo stejné, ale nižší ne). Ale už si nepamatuju zdroj, tak mě nebijte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.13 10:51
@annooonyyym píše:
Moja dcéra mala v 13 IQ 127. Chodí síce na nemeckú školu, je šikovná, ale zasa že by bola vyslovene génius, to nie.

Moje má 144 a řekla bych o ní to samé (kromě tý německý školy, moje je mladší). prostě normální zdravý zvídavý dítě.
(Zas to má jiný nevýhody - skoro nespí a hrubá motorika taky není její nejsilnější stránkou. Holt někde pánbůh přidal a jinde ubral :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit
43053
13.5.13 11:50
@Angua píše:
Někde jsem četla, že inteligence je z hlediska genetiky „dominantní vlastnost“ (nevím teď, jak by se tomu správně terminologicky řeklo :lol: ) - takže když bude mít dítě génius a debil, tak dítě bude pravděpodobně inteligentní (ale určitě můžou být výjimky). A že se ta inteligence jakoby „sčítá“, takže dítě bude pravděpodobně o chlup inteligentnější, než rodiče (když mají třeba podobné IQ, tak dítě bude mít o něco vyšší nebo stejné, ale nižší ne). Ale už si nepamatuju zdroj, tak mě nebijte :mrgreen:

No tak to budou na zemi v budoucnosti sami inteligentni lide, to je celkem pozitivni :-) Ale nejak se mi to nezda. nebude to jako s telesnou vyskou? ze se momentalne projevuje ucinek lepsi pece a stravy v detstvi, lepsiho skolstvi… a casem se dosahne maxima tohoto efektu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.5.13 13:27

@Pudloslava tak jako mozny to je… Na druhou stranu, jak zjistit, ze uz to nastalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí