IQ 108

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13770
15.5.13 07:58
@Tiger-lily píše: :pankac: :pankac: :pankac:
Hoď do toho 99 kč ještě jednou. Vyjde líp. A pak ještě líp :D:D:D jestli to takhle není vymyšlené.

Asi jo :-D hloupá na to jsem dost :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
linibu
15.5.13 23:54
@Anonymní píše:
Znám kluka, který má podle testů v Menze IQ 137. Střední školu nedodělal, pár profesorů nerozdýchalo jeho věčné poznámky, když je opravoval. Jeden idiot mu dával dokonce opakovaně za 5, protože písemky za F a M odevzdával zásadně bez výpočtů - rovnou s výsledky. Neměl to jednoduché :nevim: :zed:
Dneska vlastní s manželkou hospodu, roznáší pivko po place a je podle svých slov spokojený. SŠ si zatím nedodělal a nemá to ani v plánu.
Jednou jsem ho viděla „luštit“ sudoku - to bylo rychlopsaní, měl to za pár vteřin 8o :mrgreen:

Ahoj, já mám podle testů Menzy (trvaly 4 hodiny a docela záhul) IQ 139. SŠ jsem taky nedodělala. Taky roznáším pivo na place ve své hospůdce. K tomu jsem si udělala obchod s drogerií. Já radši vyluštím stodvacetkrát sudoku, než jedno daňový přiznání… Ještě, že na to mám lidi :lol:.

• Citovat
  • Upravit
linibu
16.5.13 00:02
@Angua píše:
@Gina108 že jo, třeba ještě budu ráda, že budu moct přijet na kafe a krekry :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
1171
16.5.13 00:39

Já si kdysi nechala udělat testy taky, výsledek 147. Mám teda VŠ, ale v tom oboru pracovat moc nechci… Jinak už od školky jsem měla problémy „zapadnout“ :roll: Až na té VŠ se to srovnalo, díky bohu :lol: Nepřijdu si nijak zvášť chytrá, to vůbec ne, jen občas nedokážu pochopit, že někdo něco nechápe :mrgreen: Ale je to sranda, člověk se tím docela slušně baví…
Jo a teda na střední jsem jednu dobu taky měla slušnou krizi, takže stačilo málo a kdo ví, jak by to celé dopadlo :) Ale to není o inteligenci, ale o pubertě :nevim: A na konci VŠ jsem dostávala uplně panický strach ze zkoušek, hlavně státnice - odkládala jsem to snad dva nebo tři roky :oops: To luxusně všechno zapomenete :mrgreen: A pak jsem tam vyklepaná šla a dostala „A“ a já blbá se tím roky stresovala…
Mimochodem, na závěrečky z autoškoly jsem nešla dodnes :zed: taky strach z neúspěchu nebo nevím z čeho :( Ale to taky dám :D
Prostě IQ není vše :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.5.13 06:54

@Carolline1 to mam taky! Cim vic jsem o necem cetla, tim vic mi dochazelo, kolik toho o tom jeste nevim a pak jsem sla ke zkousce s pocitem, ze jsem uplne duta - no a pak za jedna, ze. Doma uz se mi smali a nebrali pak moje panikareni vubec vazne :cert: :lol:

A i ted to mam tak, ze mam pocit, ze neumim nic mic extra (pritom by se toho naslo dost) prijde mi, ze to prece vi/umi kazdy, sak je to lehke :lol: Od tvorby webovych stranek po rucni prace - ne ze bych to mela nejak supr zmaknute, ale jak pises, nechapu, ze na tom nekdo neco nechape :lol: Na druhou stranu spoluzacky na VS si pochvalovaly, ze jsem jim ledacos vysvetlila, ze to pak pochopily v pohode (veci typu vyvojove diagramy, programovani apod.) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
16.5.13 19:20

@Angua Tak programování je zrovna pro mě uplně španělská vesnice, nikdy jsem se o tom moc nezajímala a neprahla po věcech spojené s IT :mrgreen: Ale jasně, kdyby bylo nejhůř, asi bych se to naučila, ale bylo by to mučení :lol: Zrovna technický věci a spojený hodně s PC moc nemusím, ale doba si to žádá :)
Uplně tě chápu, mám to stejně tak, přijde mi to samozřejmost, že člověk něco ví :nevim: A to si opravdu nemyslím, že jsem sežrala všechnu moudrost světa :mrgreen: :mrgreen: Spíš vím dost věcí do hloubky a o něčem zase skoro vůbec nic :oops: Ale pochybuju, že někdo ví všechno o všem, že jo :jazyk: Ikdyž se tak mnoho lidí tváří :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.5.13 20:42

@Carolline1 ja spis to mam tak, ze vim od „vseho“ trochu - takovy ten zaklad, abych vedela o cem to je, ale vylozene do hloubky toho moc neni. Snad jenom muj obor, tam snad trochu jo :lol: Me prave vsecko kolem pocitacu bavi dost, kolikrat jsem si uz rikala, ze si to prave prohloubim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.13 12:58

Je možné aby IQ rostlo, zvyšovalo se? jde o dítě, před rokem 75 a nyní 79, věk 15 let.

• Citovat
  • Upravit
6881
11.12.13 13:00

Jasně že ano, IQ roste s učením se nových vědomostí, poznávání situací atd. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.13 13:05
@kve-tinka píše:
Jasně že ano, IQ roste s učením se nových vědomostí, poznávání situací atd. ;)

děkuju :hug: to jsem potřebovala slyšet :hug: :hug: už mi sedá motýlek na ramínko :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6842
11.12.13 13:10

IQ obecně nelze zvýšit.
Jedna z definic inteligence, potažmo IQ je „schopnost poradit si v nové situaci v jaké člověk doskud nebyl, vyřešit úkol, který dosud neviděl“
Mozek se chová jako sval a trénování je rozhodně ku prospěchu, ale IQ výrazně nezvýší. Trénování napomůže lépe (nebo rychleji) zvládat známé situace.

Jednalo se o stejný typ testu?
Byl to test u psychologa nebo někde na internetu?
Rozdíl 3-5 bodů nelze brát jako „zvýšení IQ“. Testy samozřejmě přepočítávají počet správnách odpovědí na IQ, ale než toto, tak je lepší řídit se pásmem (většinou tolerance 10 jednotek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.13 13:18

@subsomi jo u psychologa v PPP, já vím že se to nedá brát až tak doslovně i dr(chodíme k ní už kolik let) mi to řekla. Mě jde spíš o to, že mi celkem nedávno jiný dr řekl že bude pořád na úrovni 9-10 let, a dnes mi tahle řekla že vůbec není ztracený případ, neočekávám že vystuduje práva, nebo že bude mozkový chirurg ;) vím že je to běh na dlouhou trať a že nikdy nebude „normální“ dnes mi prostě udělala radost že se to posunuje dopředu. I podle křivek v těch jejich papírech to bylo vidět.

• Citovat
  • Upravit
60142
11.12.13 13:22
@Anonymní píše:
Je možné aby IQ rostlo, zvyšovalo se? jde o dítě, před rokem 75 a nyní 79, věk 15 let.

Rozdil 4body? To nic neznamena, to je v ramci odchylky. I pro deti je prumer 100, jen se to jinak pocita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
11.12.13 13:25

Nezůstane na úrovni 9-10 let to rozhodně ne :hug:
Lidé co zůstanou i v dospělosti v úrovni dítěte (tak do 3-4 let) jsou nesvéprávní, jakmile jsou schopni se naučit číst, psát a počítatat, tak už se to nepřevádí na věk. Časem a hlavně tréninkem lze dosáhnout mnohého, vydrž a bojuj ty i dítě, ono to za to stojí :hug:
Jak už jsem psala tréninkem se nezvýší IQ (nebo jen o pár jednotek, ale ne mimo pásmo), ale zrychlí a zlepší se řešení situací, které dítě zná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.13 13:29

@subsomi moc ti děkuju :hug: :hug: víš co ono teď kolik let stojí, a říká se že lidi co mají nějakou retardaci tak mají svůj strop, a většinou když ho dosáhnou tak dál už to nejde. Jasný že se nevzdávám, to jsem nedělala ani v tom období, kdy to stálo nebo vlastně pořád stojí. Moc děkuju ;) :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi