Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hned, jak jsem si přečetla ten název tématu, mi bylo jasné, že půjde o dítě z PRVNÍHO MANŽELSTVÍ (tz. ne zakladatelčino). Tak jsem klikla, abych si to ověřila, a taky žejo. ![]()
Kolik mu je let??? No jako malý dvůr a velkej bič na něj, nedat mu najíst-né ho nechat umřít hlady, ale aby věděl že pečeny holuby mu do huby samy nespadnou, odpojit mu comp, neprat mu,– a když bude chtít tak nech si najde práci a zaplatí si za oprání.. šak já bych ho naučila raz dva, jemu to hned dojde že makat se musí když cosi chce.
No až se zamiluje, tak to půjde hodně rychle (kamarád takhle zhubl 50 kilo). No a za druhé. Ty to neřeš. To musí hlavně rodiče, ty jsi vlastně jen macecha. Promiň. Ale já na svou macechu taky házela bobek a její názory mě fakt netankovaly. Pak jsem se radši přestala s otcem výdat, než abych poslouchala kecy na mojí osobu (jak jsem celá moje matka a taky že jsem tlustá atd.). Jí do toho je houby.
Co to je těžká obezita? Dr. to nijak neřeší? Těžká obezita je celkem vážný zdravotní problém, není divu, že se mu nic nechce jestli se může sotva hýbat. Ať to taťka zkonzultuje s dr. jestli by pro něj nebyly vhodné nějaké lázně. Brigáda, kde se těžce maká, je podle mě, pro těžce obézního puberťáka dosti nevhodná, alespoň někdo z Vás dospělých by měl mít rozum a řešit jeho zdravotní stav a né to vyřešit tím, že ho hodíte na prázdniny na stavbu (např.).
Mozna ro chce slecnu, aby zacal na sobe makat. Takto ho kazdy jen zrazi.Kdyz jo urazi spoluzaci a okoli, zaleze k PC.Kdyz otec, mysli si o prdeli v ti chvili a ve druhe ho to musi na dusi mrzet.Chce to najit vhodnou motivaci.
Mě je dvacet, brigošky si dost živě pamatuju
.. hold si chlapec musí uvědomit, že práce je málo a bez zkušeností bude muset makat, jestli chce penízky navíc, já strávila dva roky u hranolkové fritézy v nejmenovaném fast foodu a vím, že hodně takových se tam objevilo potom co je rodiče prostě začali „odpojovat“ od finančního zdroje. S obezitou je to těžké, musí najít svou vlastní motivaci, evidentně mu to vyhovuje..
Podle mě to vypadá, že si jídlem řeší bolavou duši, takže rady ještě víc po něm dupejte, povedou k tomu, že bude ještě víc žrát ![]()
A je fakt, že kdyby se zamiloval, změní se to.
Moje mamka na mě taky šla dost tvrdě..hodina počítače denně, ale to mi bylo třeba 13 a počítač byla doma novinka.. na brigošku jsem pak šla dobrovolně, protože jsem frajla a mamka mi moji sbírku bot nechtěla financovat ![]()
Najde si časem vlastní motivaci(posměch kamošů, holka, bude si chtít našetřit na auto nebo motorku.. )
Obeznomu pobosovi odpojit komp? No nevim,nevim.Leda se domluvit na podileni placeni netu. a hlavne to chce tu motivaci zvednout pr.del .Co sehnat chlapa, kluka, co si prosel obezitou a zacal na sobe makat? Mohl by si s nim promluvit.Je dite, potrebuje v zor a v otci ho nema. Neverim, ze chlapec je sam se sebou spokojeny, ale presne naopak. Mozna mevi co s tim a sam ma malou vuli.
@Kallkapa píše:
Co to je těžká obezita? Dr. to nijak neřeší? Těžká obezita je celkem vážný zdravotní problém, není divu, že se mu nic nechce jestli se může sotva hýbat. Ať to taťka zkonzultuje s dr. jestli by pro něj nebyly vhodné nějaké lázně. Brigáda, kde se těžce maká, je podle mě, pro těžce obézního puberťáka dosti nevhodná, alespoň někdo z Vás dospělých by měl mít rozum a řešit jeho zdravotní stav a né to vyřešit tím, že ho hodíte na prázdniny na stavbu (např.).
Je mu 17 a k doktorovi ho nikdo nedostane, já se do toho nemontuju, já se o tom jen doma bavím s chlapem, vadí mi že na něj začíná bejt fakt hnusnej, na druhou stranu se mu nedivím. Odpojit komp nejlepší řešení, jenže to mu máma nikdy neudělá, já to nechápu, připadá mi že jí je uplně fuk jak vypadá a jak to bude asi pokračovat
Váha co měl naposled 150kg na 177cm, ono to ani s tím vážením není tak jednoduchý, na normální váhu nemůže. Jak ho donutí do lázní, když ho nedonutí ani jít k nějakému odborníkovi, on prostě nepůjde ![]()
Nemám zkušenosti s výchovou puberťáků, ale když budu vycházet ze sebe. Tak v první řadě sebrat pc, zavést úkoly doma, které bude plnit (domácnost, zahrada atd.). Snížit kapesné na minimum a když bude chtít něco dražšího, holt si bude muset někde vydělávat. Další věc je zkonzultovat jeho zdravotní stav s lékařem, protože pokud je opravdu obézní, mělo by se to řešit než přijdou další zdravotní problémy. nedivím se, že je mu zle na sluníčku a že nechce tvrdě dřít, protože na to prostě fyzicky nemá.
A samozřejmě úprava jídelníčku, vařit zdravě a netučně, vyházet z domu brambůrky a další takové srá. e, stejně tak sladké jídla a nápoje typu cola a džusy. A tohle by měl synkovi říct otec a ne ty.
@Bábrdl je jedno či vlastní nebo nevlastní.
Já bych toho dacana chytila a vyrazila vn. Omezit internet.Co omezit já bych mu ho vypla.
V dnešní době to není o vůli ale o lenosti-Já teda obézního chlapce nemám, ae u kompu by se taky válel pořád. a nejlépe jen jedl, nic nedělal a to ani ve škole natž doma.Ven sice jde, ale taky nic světoborného.
Čau, hledám nějakou inspiraci jak dokopat puberťáka k tomu aby aspoň něco dělal. Manželův syn z prvního manželství trpí těžkou obezitou, vůbec ho to nes.re a nehodlá s tím nic dělat, jen sedí u kompu, už tři roky si stěžuje, že nemá brigádu, protože je všude plno.Loni jsme mu sehnali brigádu v sadech, byl tam dvakrát, že prý je mu blbě ze sluníčka. Letos mu manžel sehnal super brigošku za hodně pěkný prachy, patnáctku by měl čistou, ale musí se tam makat. Mladej jen otráveně koukal, že neví, že se na to necejtí a že je unavenej.To už chlapa dorazilo, hodně mu vadí, že kluk nechce nic dělat s váhou i když jsme se pro to snažili udělat maximum, všechno sabotoval a dál se válí u počítače, už kvůli tomu byl na něj sakra naštvanej a teď ta brigáda. S chlapem není poslední dobou skoro řeč, furt je načuřenej, když se ho zeptám co zas je spustí, že je kluk k ničemu, že je to líný prase, který nemá absolutně o nic zájem, včera ho dokonce zjebal, že v tý hlavě fakt snad nic nemá, když celej život bydlí vedle rybníka a neví ani jak vypadá pulec, protože nevytáhne pr.el z pokoje, furt se jen válí v pelechu a žere. Vím, že to jak se k němu teď chová je hnusný a není to dobrý, ale chlap už fakt soptí a exka mu s tím nehodlá nijak pomoct. Už fakt nevíme co dělat, aby začal trošku fungovat. Navíc nás dorazili v pátek jeho spolužáci, má přezdívku prasopes