Líný puberťák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.4.13 11:18
@wildcherry píše:
Obeznomu pobosovi odpojit komp? No nevim,nevim.Leda se domluvit na podileni placeni netu. a hlavne to chce tu motivaci zvednout pr.del .Co sehnat chlapa, kluka, co si prosel obezitou a zacal na sobe makat? Mohl by si s nim promluvit.Je dite, potrebuje v zor a v otci ho nema. Neverim, ze chlapec je sam se sebou spokojeny, ale presne naopak. Mozna mevi co s tim a sam ma malou vuli.

Táta se ho snažil motivovat, sám sportuje a není to žádnej hubeňour, ale maká na sobě, kluk nechce.Taky říkám až si najde holku bude to jiný. Chlap mi říká že si žádnou nenajde, nemá ani kamarády, pouze ty virtuální :roll:

• Citovat
  • Upravit
8566
29.4.13 11:18
@Anonymní píše:
Je mu 17 a k doktorovi ho nikdo nedostane, já se do toho nemontuju, já se o tom jen doma bavím s chlapem, vadí mi že na něj začíná bejt fakt hnusnej, na druhou stranu se mu nedivím. Odpojit komp nejlepší řešení, jenže to mu máma nikdy neudělá, já to nechápu, připadá mi že jí je uplně fuk jak vypadá a jak to bude asi pokračovat :nevim: Váha co měl naposled 150kg na 177cm, ono to ani s tím vážením není tak jednoduchý, na normální váhu nemůže. Jak ho donutí do lázní, když ho nedonutí ani jít k nějakému odborníkovi, on prostě nepůjde :nevim:

Jak nepůjde? 8o Ať ho tata čapne pod křídlo a zavede ho tam. Když to nechce řešit matka, ať to vyřeší otec. 150 kg je opravdu hodně a je nejvyšší čas to řešit! Jde o zdraví, nějaké nechce bych nebrala vůbec v potaz. V lázních bude mít zároveň odvykačku od kompu… Jak by ho do lázní dostali? Normálně naloží do auta odvezou a čau. Není plnoletý, mají za něj zodpovědnost, já bych normálně rodiče, kteří nechají děcko dojít na 150 stíhala, vždyť to je děsné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
29.4.13 11:19
@Anonymní píše:
Je mu 17 a k doktorovi ho nikdo nedostane, já se do toho nemontuju, já se o tom jen doma bavím s chlapem, vadí mi že na něj začíná bejt fakt hnusnej, na druhou stranu se mu nedivím. Odpojit komp nejlepší řešení, jenže to mu máma nikdy neudělá, já to nechápu, připadá mi že jí je uplně fuk jak vypadá a jak to bude asi pokračovat :nevim: Váha co měl naposled 150kg na 177cm, ono to ani s tím vážením není tak jednoduchý, na normální váhu nemůže. Jak ho donutí do lázní, když ho nedonutí ani jít k nějakému odborníkovi, on prostě nepůjde :nevim:

jenže s touhle váhou nemůže dělat sport a ani fyzicky namáhavou práci. To on prostě nedá, to by ho zabilo. Musí se začít s dietou a pak postupně začít se sportem. Hlavně by měl jít k dr s šťítnou žlázou a podle mě i cukrem a ledvinama. To už není prdel. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
29.4.13 11:20

Tak 150 kilo na 17-ti letého kluka je neskutečně moc a když kluk nechce tak ho vzát i násilím :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
29.4.13 11:20
@Anonymní píše:
Je mu 17 a k doktorovi ho nikdo nedostane, já se do toho nemontuju, já se o tom jen doma bavím s chlapem, vadí mi že na něj začíná bejt fakt hnusnej, na druhou stranu se mu nedivím. Odpojit komp nejlepší řešení, jenže to mu máma nikdy neudělá, já to nechápu, připadá mi že jí je uplně fuk jak vypadá a jak to bude asi pokračovat :nevim: Váha co měl naposled 150kg na 177cm, ono to ani s tím vážením není tak jednoduchý, na normální váhu nemůže. Jak ho donutí do lázní, když ho nedonutí ani jít k nějakému odborníkovi, on prostě nepůjde :nevim:

ouuuu, ja myslela, ze ma tak 15.v 17,to uz neni pr.del ho donutit :think:.Chce to babu. Nemas nejakou kamaradku co ma podobne starou dceru? Byt to muj syn, nebo syn meho muze zkusila bych cokoli :nevim:.Jen bych teda prestala s urazkama atd, stekne to nikam nevedlo.To nepotrebuje na nic penize?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
29.4.13 11:23

Jídlo je kompenzace - řeší tím stres, nedostatek lásky, pozornosti atd.
Ten problém je daleko hlouběji než v tom, že nechce na brigádu.
Tyto problémy měli VČAS A S LÁSKOU řešit rodiče. Vše, co následuje je jen důsledkem stresů, které chlapec prodělal.
Ono není jednoduché s tak obří nadváhou začít někde makat x hodin denně.
Z druhé strany - netuším, proč by si mělo mé dospívající dítě přispívat na net, proč by si mělo prát atd., jak je tu doporučeno. Je to mé dítě a já mám povinnost ho živit, dokud nedokončí školu. Jasně, že jsou to velká děcka a můj syn si taky umí hodit do pračky dres a přispěje si na nový boty, protože ty loňský vyšly z módy, ale není to formou nějakých příkazů a výhružek.

Kluk se nejspíš (dlouhou dobu) cítí nemilovanej, v problémech a proto dlí u compu a nikam nechce - s tím jak nejspíš vypadá není divu. Pomohl by psycholog a láskyplný přístup, jak toho dosáhnout, když doba, kdy bylo možné s ním po dobrém pracovat už nejspíš uplynula, těžko říct.
Je mi ho líto. Moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.13 11:23
@Laaja píše:
Nemám zkušenosti s výchovou puberťáků, ale když budu vycházet ze sebe. Tak v první řadě sebrat pc, zavést úkoly doma, které bude plnit (domácnost, zahrada atd.). Snížit kapesné na minimum a když bude chtít něco dražšího, holt si bude muset někde vydělávat. Další věc je zkonzultovat jeho zdravotní stav s lékařem, protože pokud je opravdu obézní, mělo by se to řešit než přijdou další zdravotní problémy. nedivím se, že je mu zle na sluníčku a že nechce tvrdě dřít, protože na to prostě fyzicky nemá.
A samozřejmě úprava jídelníčku, vařit zdravě a netučně, vyházet z domu brambůrky a další takové srá. e, stejně tak sladké jídla a nápoje typu cola a džusy. A tohle by měl synkovi říct otec a ne ty.

Už jsem psala, že já toto s ním vůbec neřeším, nemám právo do toho pindat, to musí rodiče. Matka bohužel nebyla schopná za tři neděle sepsat jeho jídelníček za dva dny :think: chlap jí řekl ať to hlídá co jí a hlavně v kolik a aby o tom nevěděl, jinak že se bude hlídat. Když si pro ten jídelníček přijel, teprve ho sepisovala stylem, hele cos to měl a kolik bylo hodin a kolik asi toho bylo:zed: to je těžká spolupráce.

• Citovat
  • Upravit
24379
29.4.13 11:24
@Anonymní píše:
Táta se ho snažil motivovat, sám sportuje a není to žádnej hubeňour, ale maká na sobě, kluk nechce.Taky říkám až si najde holku bude to jiný. Chlap mi říká že si žádnou nenajde, nemá ani kamarády, pouze ty virtuální :roll:
:roll: to je blby…No melo se to resit, kdyz byl jeste dite.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.13 11:25
@wildcherry píše:
ouuuu, ja myslela, ze ma tak 15.v 17,to uz neni pr.del ho donutit :think:.Chce to babu. Nemas nejakou kamaradku co ma podobne starou dceru? Byt to muj syn, nebo syn meho muze zkusila bych cokoli :nevim:.Jen bych teda prestala s urazkama atd, stekne to nikam nevedlo.To nepotrebuje na nic penize?

Mamka mu koupí :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.13 11:28
@wildcherry píše: :roll: to je blby…No melo se to resit, kdyz byl jeste dite.

Jo to manžel zkoušel už v jeho 11 letech, když začínal nebezpečně kynout, zasáhla matka, ať ho nechá bejt, že z toho bude mít akorát trauma. Chtěl ho tenkrát poslat na odtučňovací tábor, dneska si rve vlasy, že to nedotáhl do konce i za cenu že by ho nenáviděl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.13 11:30
@Bábrdl píše:
Hned, jak jsem si přečetla ten název tématu, mi bylo jasné, že půjde o dítě z PRVNÍHO MANŽELSTVÍ (tz. ne zakladatelčino). Tak jsem klikla, abych si to ověřila, a taky žejo. :lol:

Co tím myslíš? Já ho mám ráda, proto mi to vadí a nikdy bych svoje dítě nenechala přijít až do takového stavu.

• Citovat
  • Upravit
24379
29.4.13 11:33
@Anonymní píše:
Mamka mu koupí :cert:

aha, taky dobry…Proc ona nespolupracuje? To je ji to jedno???A syn bydli i ni, nebo u vas? Co se vecer posadit a s laskou si s nim promluvit, respektive otec? Ze ho mrzi, jak ho urazel, ze mu chce pomoct, ze ho trapi, ze nema kamarady, zdravi atd? Ze mu rad pomuze? Pokud nebude mit pocit, ze mu nekdo veri, proc by se on snazil.Je na hranici ditete a dospelaka, musi byt zmateny. Nekompromisne ho vytahnout pravidelne od PC, jedte treba do kina, na bowling.Sice bude prvne rypakovat, ale zvykne si a nebude sam se svyma bramburkama a colou.Zmen aspon ty jidelnicek u vas doma, popros ho, at ti neco poda, otevre, vynese kos :nevim:.Ne stylem prikazu, ale jako kamaradka. I maly pohyb a zvednuti pohyb je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
29.4.13 11:37

Mně přijde, že je v depce a to mu ani slečna nepomůže, ptž si řekne, že na ní stejně nemá a radši si dá hambáče. Možná by na něj muž neměl jít tak tvrdě a sprostě, ale spíš citlivě, ptž hrozí právě, že se sekne a druhý problém je jeho matka, se kterou asi bydlí, když mu podstrojuje. Ona je na tom s váhou jak?

• Citovat
  • Upravit
13714
29.4.13 11:38
@Anonymní píše:
Co tím myslíš? Já ho mám ráda, proto mi to vadí a nikdy bych svoje dítě nenechala přijít až do takového stavu.

Proč jsi to dopustila u partnerova dítěte? Žije s matkou? Pokud ano, potom mnoho možností asi nemáš, pokud s vámi, tak.. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.13 11:40

On u nás docela funguje, sám od sebe jde a utře prach třeba, doma po sobě prý neodnese ani hrnek :nevim: Manžel to s ním zkoušel mockrát po dobrým, ale to fakt nikam nevedlo, jedním uchem tam druhým ven, kino? Si pustí film na počítači a nemusí se mačkat v sedačce, obávám se jestli by se do ní vešel :think: Bouling je náročnej, občas se nám podaří ho vytáhnout na výlet, ale nesmí to být moc do kopečka, to byl s náma jednou na výšlapu a pak jsme ho půl roku nikam nedostali. Bydlí u mámy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi