Líný puberťák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.4.13 21:21

Tak s většinou příspěvků souhlasim - že si „obaluje“ psychiku jídlem - konzultace psychologa by nebyla špatná. Třeba ať s psychologem promluví manžel, jak na něj - ale vybírejte pečlivě. nekteří psychologové by podle mě potřebovali sami pomoct. Jinak by bylo vhodné zkontrolovat štítnou žlázu a jiné hormony. Nebyla jsem tedy morbidně obézní, ale při těle jo a když byla snížená funkce štítné žlázy, byl problém vylézt i z postele, vyjít schody, furt bych spala..Pokud hormony budou v pořádku, tak únava bývá i po jídle - čím víc kalorického (sladkého, mastného), tím víc to tělo zatíží apak se nic nechce. Takže i tam bych mu únavu věřila, prostě je „přežranej“ a nic nechce..Pokud nezmění působiště, tak je tato diskuze možná zbytečná. jediné co by pomohlo, kdyby mohl být nějakou dobu u vás, vy jste mu pomalu změnily stravovací návyky a byly spíš oporou, než do něj ryly. Pokud se nepřestěhuje, tak bych ho nechala být (ve smyslu vnucování hubnutí) a doufala, že to snad pochopí dřív než bude pozdě (známý umřev ve 27 letech na infarkt :? ). Spíš mu být oporou, manžel ať si s ním povídá, vyslechne. Má ještě bratra - co to zkusit nějak opatrně přes něj? Nebo aby ten zapůsobil na matku, domluvil jí on? To, že to řekne manžel matce nemusí z proncipu brát..

• Citovat
  • Upravit
fcs
29.4.13 22:52

Nechodí do školy? Co na to tělocvikář?

• Citovat
  • Upravit
3931
29.4.13 23:45

Ahojky nebudu Tě linčovat nebo něco takového páč mi příjde že toho kluka máš fakt ráda a že se snažíš. Ale 150 kg je víc než dost a fyzická aktivita (běh, cvičení…) mu akorát tak ublíží to samé ta brigáda. Ono je to těžké páč je kluk v pubertě a mlátí to s ním mluvím z vl. zkušeností páč mám v pub. bráchu a je to s ním taky těžký. On je sice jak za groš kudla ale zase má jiný problémy (to je na jinčí debatu) ale něco mu vysvětlit má stejnej význam jak mluvit do dubu on všechno odkejve a pak si stejnak udělá po svým. Takže pokuď to hold nejde jinak (nenechá se odtáhnout k žádnému doktory apod.) tak bych ho takzvaně nechala nabít si hubu, nenadávat mu spíš ho vyslechnout a on třebas příjde sám.

Jinak moje 19 letá švagrová má při 168 cm 108 kg u ní je to tím že příjde ze školy práskne sebou na gauč a sežere na co příjde a dědové a babičky do ní furt rejpou hlavně při rodinejch oslavách. Říkají že sežere všechno, že je vykrmená jak čuník na zabijačku atd a co na to ona?? sní toho najust ještě víc :zed: též sport nebo zdravá strava jí nic neříkají a příjde mi že čím íc do ní někdo hučí tím víc se ona zatvrzuje :nevim: takže asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
annooonyyym
30.4.13 09:13

Môj synovec mal tiež nadváhu, bude mať osemnásť rokov, v priebehu minulého roku schudol 30 kg - sám od seba, prestal sa prejedať, začal športovať, vyzerá teraz super. Ide o to, že so 17 ročným chalanom nepohne nikto, pokiaľ on sám o to nebude mať záujem. Je fajn, že máš záujem s tým niečo spraviť, ale pokiaľ to chceš ty a nie on, nič sa nebude s týmto problémom diať.
Keď už nezvažuje zdravotné riziká, je smutné, že ho netrápi to, že nebude mať o neho záujem žiadne dievča v jeho veku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.13 14:02

Holky moc vám děkuju za názory, určitě si s toho všeho něco vezmu. Jinak včera jsem nahodila téma s manželem a velice rychle ho ukončil s tím, že už se o tom nechce bavit a že už na všechno se. e :( Mrzí mě to, částečně ho chápu :( Krevní testy má prý v pořádku, jak ŠŽ, tak cukrovku. Včera když od nich přijel jen mi říkal, že exka po operaci zad ryla zahrádku, lítala se sekačkou a mladej seděl zabalenej v dece v pokojíku se sluchátkama na uších a hrál nějakou střílečku, ani si ho nevšiml že tam je.Jen mi řekl že k tomuhle už nemá slov a víc už nehne ani prstem :(

• Citovat
  • Upravit
15131
30.4.13 16:10
@Anonymní píše:
Holky moc vám děkuju za názory, určitě si s toho všeho něco vezmu. Jinak včera jsem nahodila téma s manželem a velice rychle ho ukončil s tím, že už se o tom nechce bavit a že už na všechno se. e :( Mrzí mě to, částečně ho chápu :( Krevní testy má prý v pořádku, jak ŠŽ, tak cukrovku. Včera když od nich přijel jen mi říkal, že exka po operaci zad ryla zahrádku, lítala se sekačkou a mladej seděl zabalenej v dece v pokojíku se sluchátkama na uších a hrál nějakou střílečku, ani si ho nevšiml že tam je.Jen mi řekl že k tomuhle už nemá slov a víc už nehne ani prstem :(

SEdmnáct je nejhorší věk, kdy si většina těch harantů říct nedá. Během pár let se to otočí, a bude s ním lepší komunikace.MOje dcera je sice štíhlá ale v tomhle věku pořád jedla jen zatočenej rohlík v mikrovlnce se sýrem a salámem. Ještě dneska bych vyskočila z kůže. Dnes dbá na zdravou výživu až moc, a zase buzeruje ona nás, že nežijeme zdravě. Snad kluk taky dostane rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
30.4.13 16:23

Ahoj.. já si naopak myslím, že by brigádu zvládnul.. Nějakou, která neni tak fyzický náročná.. Ono stačí mít pravidelný pohyb a ani to nemusí být náročné…
Moje známá dva měsíce dělala jenom průvodniky po malém zámečku a zhubla 10 kg..
zase nesoulasím s názorem, že brigádu ne, že by to nezvládl.. Zvládl, ale musel by i teď třeba jít na půl odinkovou procházku, pak třeba hodinovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
30.4.13 16:54

Ono je to tézky, jak pišes, ze máma sekala trávnik a mladej lezel v pokoji pod dekou tak jsem se od srdce zasmála a vzpoméla si na ty moje kousky.
Tenhle vék je fakt kritickej pro všechny zúčastnene…nikdo nevi, co tam probehlo pred tim, nez To zacalo a urcite se to behem let otoci a bude z něj normalni dokonce i normálně uvazující mladý muz.Fakt je, že chlapy tohle špatne vydejchávaj a uz vubec maji zkreslenou představu o své vlastni pubertě :-)
Pokud má mámu, která je realistická optej se jí na to :-)
Fakt ale je, že pokud vy néco zkazíte na něm, tak to v téhle letech udélá. Setsakra hlubokej zářez, radéj si vše 100× rozmyslet…ale je to teda fakt těžký to vydržet…
Myslím, ze ty bys mu mohla být přitelem, ne autoritou, vék jako rodič asi nemáš, tak by lecos od tebe vzal lépe myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí