Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Víš chlap se fakt snažil šest let měl svatou trpělivost, ale když mu na to synátor i bývalka hází bobek, může s tím jen těžko něco dělat, nezastávám se ho, sama píšu že takhle by před ním mluvit neměl, ale chápu že už je totálně bezmocnej a nasranej, tak vybouch a myslím že se mu teď bude nějakou dobu vyhýbat, protože ho ta nasranost nějak nechce pustit. Držet s ním basu, jak???Možná když je u nás, tak to jde, ale doma si bude dělat co chce on. Mamka mu hodně podstrojuje, přitom ona sama je vegetariánkaJak jí to má chlap zakázat
no minimalne ten vybuch si mel schovat pro ni a samozrejme bez jeji pritomnosti. Jestli chce, aby se kluk k tomu postavil zodpovedne, tak by se mel jit omluvit, jako me takhle nekdo servat, tak se budu citit opravdu hodne ublizene a bude me to hodne bolet.
@Gladys píše:
ale on by nemel 15tis zadarmo, on by si je musel odpracovat, ne?Ja teda bych se z prace lopataka pos.ala, hubena jsem, fyzicku nemam.
Nechtel by treba psa? Ale ne nejakyho vorecha, spis treba ovcaka, nebo nejake vetsi plemeno, ktere by bylo potreba dlouze vencit, chodit na cvicak… Ted na prazdniny by to bylo idealni porodit stene, aby se szili a mel na nej cely den cas.
Toho měl dostat k narozkám, ale pak z něho vylezlo že přes zimu by musel být pes stejně jen doma, protože on nemá zimní bundu a stovky dalších výmluv proč by s ním nemohl chodit, v létě vlastně taky ne, protože je mu blbě ze slunce.
@Anonymní píše:
Já nevim, ale práce ještě nikoho nezabila, znám starší kolíky, možná se stejnou váhou a makaj na stavbě jak mourovatý. Příjde mi že jen proto že je to dítě, tak nemůže dělat skoro nic, je skoro plnoletej a já vážím třikrát míň než on a můžu makat v truhlárně?
Víš co, ač píšeš, že ho máš ráda a otec je na něj zlej, ráda ho nemáš, tohle by máma prostě neřekla.
Ne, netrénovaný jedinec postižený morbidní obezitou v pubertálním věku rozhodně nezvládne pracovat plnou směnu ve fyzicky náročné práci.
Nevidíš, neslyšíš - nejsem sama, komu se zdá, že ten problém je někde hlouběji, ty to dítě nemiluješ, nechceš jeho dobro, vidíš líný prase, co nechce jít na brigádu. Takhle mu nepomůžete. Je tu vidět i šíře problémů, které nesou rozvrácená manželství, kluk tím utrpěl, matka mu pomáhá jeho problémy zajídat a otec s macechou ho nesnáší.
Já se klukovi nedivím a opravdu ho lituji. Psychoterapii by potřebovali všichni zúčastnění.
Brigáda je zástupný problém a zhola nic nevyřeší.
Ale to přece není o váze! To je o nějaké kondici! Mám 55 kg 160 cm, už deset let házím vidlema a tahám 20l kýble s vodou po dvou. Dělám spoustu fyzicky náročné práce. Ale já mám fyzičku! On nemá nic! Je spousta lidí, kteří váží přes 100kg a jsou zvyklí na práci, mají formu, ale poslat kluka, který za posledních x let nemá fyzickou aktivitu, házet lopatou, je opravdu přinejmenším nezodpovědné. A je jedno, jestli je to dítě nebo dospělý… Uvědom si, že by mu to mohlo přivodit vážnou a opravdu celoživotní újmu na zdraví. Řešte problém, tím je jeho obezita a zřejmá psychická nepohoda. Pak ho hoň někam k práci.
Jedna znama je odbornik na vyzivu a chodi i ke klientum domu.Co to zkusit a pozvat nekoho takoveho domu? Pokud se nepletu a z jejiho vypraveni jsem pochopila, ze nosi i vybavu jako je meric tlaku atd. Klienty si pocjopiténe hlida, premeruje, zajenuje do toho pohyb na,,miru,, a stav.Ale predtim to bude chtit tu rozmluvu a jit na neho kamaradsky, ne stylem jsi tlusty jak prase atd
.Verim, ze se s tom da neco delat, ale za rok bude pozde.No a matka? Mozna by si s ni mel dietolog promluvit taky.Je blba, ze tohle dopousti. Rodice i kdyz jsou od sebe musi tahnout za jeden provaz.Jde o stesti ditete.
@Anonymní píše:
Já nevim, ale práce ještě nikoho nezabila, znám starší kolíky, možná se stejnou váhou a makaj na stavbě jak mourovatý. Příjde mi že jen proto že je to dítě, tak nemůže dělat skoro nic, je skoro plnoletej a já vážím třikrát míň než on a můžu makat v truhlárně?
Tak to záleží na kondici každýho…můj táta běhá po kurtu dvě hodiny v kuse se 130kg a taky v pohodě…jezdí na kole atd. Kluk evidentně žádnou fyzičku nemá tak jak může ze dne na den začít dělat tohle…To by nezvládla většina dospělejch…se na mě nezlob teda…Bude trochu víc vedro a s mladym to sekne…To dneska není nic vyjímečnýho i u takhle mladejch lidí…kor s takovou nadváhou a zvykem nic nedělat…Já bych se o něj teda bála…na 15 tisíc se můžu vys*at…za to to nestojí…
A přidávám se k názoru, že největší jeho problém je rodina… Matka, která mu všechno kompenzuje, čímž mu ubližuje, otec, který má pocit, že selhal a vyřvává si to na něm a macecha, která navenek drží pusu a vedle chce mít doma už hlavně klid a nevlastní synáček jí otravuje, protože nemaká.
Ja teda nevim, ale poustet se takto do zakladatelky mi prijde uz nevhodne. Kdyby to nechtela resit a kluk ji byl lhostejny, tak je ji to u prdele.Otec,no je to chlap, posral to, ale hlavni podil na tom ma matka, ne zakladatelka! Vsem je asi jasne, ze kluk na brigadu nepujde a verim, ze i zakl. pochopila, ze ani nemuze.Boha jeho.
@Anonymní píše:
Toho měl dostat k narozkám, ale pak z něho vylezlo že přes zimu by musel být pes stejně jen doma, protože on nemá zimní bundu a stovky dalších výmluv proč by s ním nemohl chodit, v létě vlastně taky ne, protože je mu blbě ze slunce.
On nemel zimni bundu? Ja doufam, ze je to jen vymluva a ze nektery z jeho rodicu sel a koupil mu v nadmernych velikostech zimni bundu.
@Virginia píše:
Víš co, ač píšeš, že ho máš ráda a otec je na něj zlej, ráda ho nemáš, tohle by máma prostě neřekla.
Ne, netrénovaný jedinec postižený morbidní obezitou v pubertálním věku rozhodně nezvládne pracovat plnou směnu ve fyzicky náročné práci.
Nevidíš, neslyšíš - nejsem sama, komu se zdá, že ten problém je někde hlouběji, ty to dítě nemiluješ, nechceš jeho dobro, vidíš líný prase, co nechce jít na brigádu. Takhle mu nepomůžete. Je tu vidět i šíře problémů, které nesou rozvrácená manželství, kluk tím utrpěl, matka mu pomáhá jeho problémy zajídat a otec s macechou ho nesnáší.
Já se klukovi nedivím a opravdu ho lituji. Psychoterapii by potřebovali všichni zúčastnění.
Brigáda je zástupný problém a zhola nic nevyřeší.
Tohle docela zamrzelo, kdyby jsme ho nenáviděli jak píšeš, bylo by nám asi jedno jak vypadá, ať si klidně praskne, ale nám to jedno není chápeš? Není nám to jedno už spoustu let a ono se to pořád nehýbe a je hůř a hůř, až jednou bude fakt nejhůř a kluk nevstane z postele. Navíc já nevidím líný prase, řekla jsem že ho tak nazval manžel předemnou v návalu vzteku. Dobře a jaká brigáda by podle vás byla adekvátní tomuto stavu? Jenom si nějak nedokážu představit jak můj 80kg manžel bude tahat 150kg chlapáka k doktorovi, on si sedne na postel a nehne se, to už tu bylo, možná by bylo řešení dostat doktora k němu, ale to nevím jestli by prošlo ![]()
@Gladys píše:
On nemel zimni bundu? Ja doufam, ze je to jen vymluva a ze nektery z jeho rodicu sel a koupil mu v nadmernych velikostech zimni bundu.
Já jsem naprosto zděšená, jestli kluk nemá ani zimní bundu ![]()
@wildcherry víš co, ale ona tu několikrát zopakovala, že proč nechce na tu brigádu za takový prachy.
On je velký rozdíl v matce, která fakt chce dobro toho dítěte a nenechá to dojít takhle daleko a v „matce“ kterou prostě jen štve cizí dítě, ať už je důvod jakýkoli. Ono i pro mámu je těžký milovat uksichtěnýho puboše, natož pro „cizí“ ženskou. Já chápu obě strany. Ale čím dřív si celá rodina uvědomí, že obezita je důsledkem neutěšeného psychického stavu toho dítěte, tím líp.
Jo, to ubohé dítě, kterému bylo možné pomoci už je pryč, je tu zpruzenej puberťák - jenže on je oběť a potřebuje pomoc. Brigáda tou pomocí rozhodně není.
A odpojení compu, je-li to nyní celý jeho život už vůbec ne.
Tady to potřebuje nekonečné množství lásky, trpělivosti a dlouhodobou pomoc odborníka k tomu.
@Gladys píše:
On tu bundu má, jen ji nechce nosit, nelíbí se mu, ale ono v nadměrných velikostech si člověk nemůže moc vybírat ![]()
@Kallkapa píše:
Já jsem naprosto zděšená, jestli kluk nemá ani zimní bundu
ja pevne verim, ze snad zadny rodic nenecha dite bez zimni bundy a je to jen nejaky pubertacky duvod, ze bunda neni dost cool, tak ji nechce nosit (coz by pak samozrejme byla dobra motivace k hubnuti, v mensich velikostech je samozrejme hezci a modernejsi obleceni)
@Anonymní píše:
Tohle docela zamrzelo, kdyby jsme ho nenáviděli jak píšeš, bylo by nám asi jedno jak vypadá, ať si klidně praskne, ale nám to jedno není chápeš? Není nám to jedno už spoustu let a ono se to pořád nehýbe a je hůř a hůř, až jednou bude fakt nejhůř a kluk nevstane z postele. Navíc já nevidím líný prase, řekla jsem že ho tak nazval manžel předemnou v návalu vzteku. Dobře a jaká brigáda by podle vás byla adekvátní tomuto stavu? Jenom si nějak nedokážu představit jak můj 80kg manžel bude tahat 150kg chlapáka k doktorovi, on si sedne na postel a nehne se, to už tu bylo, možná by bylo řešení dostat doktora k němu, ale to nevím jestli by prošlo
Nepíšu nenávidí, ale nesnáší (že tě prostě se*e a nedivím se ti). Ale - proč pořád mluvíš o brigádě?? Z toho mám dojem, že si neuvědomuješ hloubku problému, tady nejde o brigádu. A pokud vám to není jedno už spoustu let - proč se to nikam neposunulo?
Myslím to jako pobídnutí k debatě, ne ke kritice.