Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vim, jak moc konraproduktivne pusobi natlak na mne. Takze predstava, jak nasili nutim pubertaka (puberta, boureni se proti autoritam, hledani autonomity, byl tady vubec nekdo v puberte? Mi prijde, ze jste se skoro vsechny narodily dospele a rozumne, ze
) mi prijde fakt naprosto naprd.
V tomhle veku je clovek nesmrtelny, takze vyhrozovani zdravotnimi riziky je taky trochu naprd. Rvat na kluka, ze je tlusty prase a ze nezvedne pr.el - ano, to opravdu pomuze, vybijet si na nem svou frustraci, ze ![]()
Kdyby slo o nejakou zenskou po porodu, tak tu bude spousta kvikotu, co si to jako chlap k ni dovolil a zeje to dite, tak si k nemu muze toto dovolit?
Takze, v prvni rade by mel zvednout zadek manzel, jit za klukem a hluboce a uprimne se mu omluvit. A vysvetlit mu, proc mel takovy vylev emoci, proc se o nej boji, rict mu, jak moc ho ma rad a ze chce, aby byl statsny a jak to bude mit s takovou vahou tezke v zivote, v partnerskych vztazich. A ze mu rad pomuze, ze s nim vsichni budete drzet basu samozrejme, pokud by doslo na dietu a cviceni, ze doma ani zadny nezdravy veci nebudou (protoze kdyz hubne dite, tak doma to zkratka byt nesmi). A az se bude citit pripraveny, tak at prijde. A pak zatnout zuby a ani slovem to nezminit. Az to bude jeh rozhodnuti, do ktereho nebude dotlaceny jecenim o prasatech, tak to urcite pujde.
Anonymní můžeš mi říct, jakou jste pro něho sehnali tu brigošku, kde by musel makat? To mi fakt nejde do hlavy, když sama píšeš, že i bowling je pro něj náročný.
Až mu bude 18, tak budete v háji úplně, protože pak bude plnoletý a už se bude rozhodovat sám. A na vaše rady se vyprdne úplně. Jen je škoda, že se kluk žene do vlasní záhuby. Ale podle mě to má z psychiky. Já když měla deprese, tak jsem taky jen žrala. A taky nejsem nejhubenější, ale ke 150kg mám daleko.
@Kallkapa píše:
Anonymní můžeš mi říct, jakou jste pro něho sehnali tu brigošku, kde by musel makat? To mi fakt nejde do hlavy, když sama píšeš, že i bowling je pro něj náročný.
Bowling je náročný, to jsou jeho slova.Mohl mít brigádu v cementárně, musel by házet lopatou, ale sakra kdo má dneska 15 tisíc zadarmo.Asi to nedopadne, nechce.
@Anonymní píše:
Bowling je náročný, to jsou jeho slova.Mohl mít brigádu v cementárně, musel by házet lopatou, ale sakra kdo má dneska 15 tisíc zadarmo.Asi to nedopadne, nechce.
Jste asi spadli z višně ne?? Kluk co má 150 kilo a jezvyklej sedět jen u PC by měl měsíc házet lopatou…máte dost…
Kvůli 15 litrům, aby dostal infarkt nebo něco…no výborný:)
@Gladys píše:
Vim, jak moc konraproduktivne pusobi natlak na mne. Takze predstava, jak nasili nutim pubertaka (puberta, boureni se proti autoritam, hledani autonomity, byl tady vubec nekdo v puberte? Mi prijde, ze jste se skoro vsechny narodily dospele a rozumne, ze) mi prijde fakt naprosto naprd.
V tomhle veku je clovek nesmrtelny, takze vyhrozovani zdravotnimi riziky je taky trochu naprd. Rvat na kluka, ze je tlusty prase a ze nezvedne pr.el - ano, to opravdu pomuze, vybijet si na nem svou frustraci, ze
Kdyby slo o nejakou zenskou po porodu, tak tu bude spousta kvikotu, co si to jako chlap k ni dovolil a zeje to dite, tak si k nemu muze toto dovolit?Takze, v prvni rade by mel zvednout zadek manzel, jit za klukem a hluboce a uprimne se mu omluvit. A vysvetlit mu, proc mel takovy vylev emoci, proc se o nej boji, rict mu, jak moc ho ma rad a ze chce, aby byl statsny a jak to bude mit s takovou vahou tezke v zivote, v partnerskych vztazich. A ze mu rad pomuze, ze s nim vsichni budete drzet basu samozrejme, pokud by doslo na dietu a cviceni, ze doma ani zadny nezdravy veci nebudou (protoze kdyz hubne dite, tak doma to zkratka byt nesmi). A az se bude citit pripraveny, tak at prijde. A pak zatnout zuby a ani slovem to nezminit. Az to bude jeh rozhodnuti, do ktereho nebude dotlaceny jecenim o prasatech, tak to urcite pujde.
Víš chlap se fakt snažil šest let měl svatou trpělivost, ale když mu na to synátor i bývalka hází bobek, může s tím jen těžko něco dělat, nezastávám se ho, sama píšu že takhle by před ním mluvit neměl, ale chápu že už je totálně bezmocnej a nasranej, tak vybouch a myslím že se mu teď bude nějakou dobu vyhýbat, protože ho ta nasranost nějak nechce pustit. Držet s ním basu, jak???Možná když je u nás, tak to jde, ale doma si bude dělat co chce on. Mamka mu hodně podstrojuje, přitom ona sama je vegetariánka
Jak jí to má chlap zakázat ![]()
Se 150 kg nemůže dělat nic fyzicky náročného, protože to tělo by to neuneslo. To zavání nějakou příhodou, minimálně ale obrovskými bolestmi a třeba i trvalými následky. On potřebuje ODBORNÍKA!! Tady už nepomůže ani odtučňovací tábor, jenom schopný dietolog společně s psychologem, ideálně. A hlavně PODPORA OD RODINY!!! Nemůže jít v tomhle stavu někam makat. Na to první sezení bych ho klidně opravdu dokopala, i za cenu toho, že se pak budu omlouvat, ale je potřeba, aby mu někdo udělal tytyty a od rodičů to zřejmě nebere. Někdo mu musí vysvětlit zdravotní a sociální dopady takovéhle obezity. Tohle už není jenom lenost, to vypadá na depresi spojenou s psychickými dopady obezity- permanentní únavou atd… V tuhle chvíli se vykašlete na nějakou brigádu a hlavně mu pomozte se sebou něco udělat…
Těší mě, mám doma taky línýho puberťáka, teda dva, jenže na holce to není vidět. Kluk teda obézní není, ale prostě se málo hýbe a k manželově šlachovité postavě má daleko. Je velice inteligentní a ve škole skvělý, vyhrává všemožné soutěže, ale hýbat se nebude, sport není jeho parketa. Zatím to vypadá tak, že manžel s ním konečně začal chodit hrát tenis a nutím manžela, aby ho taky zapojil do činností jako sekání zahrady, štípání dříví a podobně. On si to manžel nechává pro sebe, protože ho to baví.
Ale kluk potřebuje fyzickou aktivitu jako sůl.
@Anonymní píše:
Woooow. Co na to říct. Je mi kluka fakt líto. Když nemají rozum ani dospělí, jak ho má mít to „dítě“? Jo pořád je to ještě dítě. To je hrůza fakt
. Podle mě zanedbaná péče. Lékařskou péči nemá žádnou. Ach jo, proč tohle není trestné?
Příspěvek upraven 29.04.13 v 12:05
@Anonymní píše:
ale on by nemel 15tis zadarmo, on by si je musel odpracovat, ne?
Ja teda bych se z prace lopataka pos.ala, hubena jsem, fyzicku nemam.
Nechtel by treba psa? Ale ne nejakyho vorecha, spis treba ovcaka, nebo nejake vetsi plemeno, ktere by bylo potreba dlouze vencit, chodit na cvicak… Ted na prazdniny by to bylo idealni porodit stene, aby se szili a mel na nej cely den cas.
@Tuco píše:
Jste asi spadli z višně ne?? Kluk co má 150 kilo a jezvyklej sedět jen u PC by měl měsíc házet lopatou…máte dost…
Kvůli 15 litrům, aby dostal infarkt nebo něco…no výborný:)
Já nevim, ale práce ještě nikoho nezabila, znám starší kolíky, možná se stejnou váhou a makaj na stavbě jak mourovatý. Příjde mi že jen proto že je to dítě, tak nemůže dělat skoro nic, je skoro plnoletej a já vážím třikrát míň než on a můžu makat v truhlárně?
@Anonymní píše:
Je mu 17 a k doktorovi ho nikdo nedostane, já se do toho nemontuju, já se o tom jen doma bavím s chlapem, vadí mi že na něj začíná bejt fakt hnusnej, na druhou stranu se mu nedivím. Odpojit komp nejlepší řešení, jenže to mu máma nikdy neudělá, já to nechápu, připadá mi že jí je uplně fuk jak vypadá a jak to bude asi pokračovatVáha co měl naposled 150kg na 177cm, ono to ani s tím vážením není tak jednoduchý, na normální váhu nemůže. Jak ho donutí do lázní, když ho nedonutí ani jít k nějakému odborníkovi, on prostě nepůjde
Cože? To náš kluk má na stejnou výšku půlku a stejně se mi zdá oplácanej. No to je děs, to už musíte brát hodně vážně.
V zasade bych s temi radikalnimi resenimi mela souhlasit - odpojit komp, nedat penize bla, bla, bla - v konecnem dusledku jsou spravne, ale pokud nekdo takhle „zadupe“ uz dost nespokojeneho a nesebevedomeho cloveka do zeme, jen mu to pritizi.
S nadvahou jsem bojovala cele detstvi, dodnes bojuju.
S tim hubnutim - proste mluvit, mluvit a mluvit, dokud on sam si to neuvedomi, nezmuzete nic ani parem volu. Kazdopadne by doma nenasel k jidlu nic, co by nebylo vhodne a klidne bych se snazila nakupovat denne, aby nemohl jist zavratne porce - to je to jedine, co zmuzes.
S brigadami, internetem a tak dale - proste bych mu rekla, ze na to vse nemam, do tehdy a tehdy budes mit brigadu a od tehdy a tehdy odpojuji komp, neni na platby.
@Anonymní píše:
Já nevim, ale práce ještě nikoho nezabila, znám starší kolíky, možná se stejnou váhou a makaj na stavbě jak mourovatý. Příjde mi že jen proto že je to dítě, tak nemůže dělat skoro nic, je skoro plnoletej a já vážím třikrát míň než on a můžu makat v truhlárně?
Ti starší kolíci ale mají kondičku už vypěstovanou. On kondici nemá a s lopatou by si fakt koledoval o infarkt. Napřed to chce doktora.
Tak v tom případě přeci musí na nějakou prohlídku k dr - preventivní nebo taková ta povinná, aby mu pohrozil, že je to opravdu vážné. Ale bohužel, pokud on sám nebude chtít shodit, tak s ním nehnete. Můžete do docpat do léčebny, ale výsledek bude pouze dočasný.
Asi bych po dobu, co by byl u vás s mužem, vařila zdravé věci, nekupovala mu nic nezdravého.