Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Manžel k nim jezdil od rozvodu obden, takže žádné dvakrát do měsíce, opravdu málokdy se stane že se k nim přes týden nedostane. Kloudných slov má pro něj spoustu, je to jeho syn, miluje ho, teď v afektu poprvé vypustil z huby toto a ty napíšeš že pro něj nemá kloudné slovo krom nadávek
Hele já svýho tátu taky měla celkem u prdele…jsem si říkala, nežije s náma tak co by mi chtěl radit blb:) Fakt si ho zkuste k sobě vzít…i kdyby tam jezdil obden tak je to něco jinýho než žít spolu…
Já bych se možná zkusila první poradit s nějakým psychologem jak na něj
Třeba by to pomohlo, kdyby vám poradil jak sním komunikovat…
@Tuco píše:
Hele já svýho tátu taky měla celkem u prdele…jsem si říkala, nežije s náma tak co by mi chtěl radit blb:) Fakt si ho zkuste k sobě vzít…i kdyby tam jezdil obden tak je to něco jinýho než žít spolu…
To už jsme řešili někdy ve třinácti, že si vezmeme děti k nám, byli na tom oba stejně, mladší na sobě začal makat, lítá za holkama a má normální váhu na 15 let. Tenkrát nechtěli ani jeden, protože věděli, že u nás se jí trochu jinak, zelenina každý den, aspoň jako příloha, každý den polívka, snídaně. To nechtěli, taky proto že u nás se vstává o víkendu nejdýl v 9,oni od mala chrupali do 11,hlavně mamka to nechtěla, taky která máma by tohle chtěla. Uvidím zkusím to ještě nadhodit, jenže u nás by měl totální konec s počítačem, to by pro něho byl největší trest ![]()
@Anonymní píše:
To už jsme řešili někdy ve třinácti, že si vezmeme děti k nám, byli na tom oba stejně, mladší na sobě začal makat, lítá za holkama a má normální váhu na 15 let. Tenkrát nechtěli ani jeden, protože věděli, že u nás se jí trochu jinak, zelenina každý den, aspoň jako příloha, každý den polívka, snídaně. To nechtěli, taky proto že u nás se vstává o víkendu nejdýl v 9,oni od mala chrupali do 11,hlavně mamka to nechtěla, taky která máma by tohle chtěla. Uvidím zkusím to ještě nadhodit, jenže u nás by měl totální konec s počítačem, to by pro něho byl největší trest
jejejeje, nevlastní sourozenci i vlastní brácha jsou „lepší než on“, to asi na psychice nepřidá. No, jeho mamka tomu taky nepomohla, to je jasný.
Hele a proč mu tak moc chceš vzít jeho jedinou životní radost a kontakt s kamarády? Myslíš, že ještě osamělejší bude míň jíst a víc se hýbat? Co to spíš jen omezit nebo mu nabídnout jinou alternativu.
@Anonymní píše:
To už jsme řešili někdy ve třinácti, že si vezmeme děti k nám, byli na tom oba stejně, mladší na sobě začal makat, lítá za holkama a má normální váhu na 15 let. Tenkrát nechtěli ani jeden, protože věděli, že u nás se jí trochu jinak, zelenina každý den, aspoň jako příloha, každý den polívka, snídaně. To nechtěli, taky proto že u nás se vstává o víkendu nejdýl v 9,oni od mala chrupali do 11,hlavně mamka to nechtěla, taky která máma by tohle chtěla. Uvidím zkusím to ještě nadhodit, jenže u nás by měl totální konec s počítačem, to by pro něho byl největší trest
Fakt to zkuste, protože bez toho se nehnete…jestli tam nebude spolupráce od mámy tak nic nemá význam…Jinak já bych třeba uvítala, kdyby si děcka vzal fotřík na prázdniny a já si dáchla pěkně:)
Hlavně manžel na tom musí zapracovat, zhluboka se nadechnout, polknout všechny emoce a v klidu pěkně…že by celý ty dva měsíce trávil s ním jenom…ty by jsi se starala o svoje děti a nijak nezasahovala…A hlavně, aby to nevypadalo jako trest pro něj, spíš jakože táta s ním chce strávit co nejvíc času…takový to chlapi sobě…Neuvádět jako důvod hubnutí hlavně…
@Anonymní píše:
Jenže ten, co teď nemá normální váhu, ji rozhodně nemá takovou proto, že se mu to líbí. Je to opravdu jen vyústění psychických problémů. A totální konec počítače? Jediného jeho kontaktu s přáteli?
Nic jiného než pomoc odborníka tu nepomůže. Tohle už nejste schopni zvládnout. A stále na to koukáte jako na - on se nesnaží. Tady nepomůže ani zákaz počítače, ani zařazení zeleniny. Je to jeho forma sebepoškozování, uvědomte si to.
@Bábrdl píše:
jejejeje, nevlastní sourozenci i vlastní brácha jsou „lepší než on“, to asi na psychice nepřidá. No, jeho mamka tomu taky nepomohla, to je jasný.Hele a proč mu tak moc chceš vzít jeho jedinou životní radost a kontakt s kamarády? Myslíš, že ještě osamělejší bude míň jíst a víc se hýbat? Co to spíš jen omezit nebo mu nabídnout jinou alternativu.
Nechci mu nic brát, ale náš počítač už je dědeček, takže spoustu věcí nezvládá a na ty jeho hry není vybavenej. Myslím že v 17 letech by už mohl vyrazit mezi lidi, na diskotéku, na zábavu, tam najde živé kamarády, možná i holku. Jinak pořád tu píšete že je psychicky v prčicích, já ten pocit vůbec nemám, je to takovej podobnej typan jako Kukačka ze Supersta, veselej, vysmátej kluk, jen mnohem mohutnější, spíš si myslím že má všechno na háku, ale můžu se mýlit.
@Anonymní píše:
Nechci mu nic brát, ale náš počítač už je dědeček, takže spoustu věcí nezvládá a na ty jeho hry není vybavenej. Myslím že v 17 letech by už mohl vyrazit mezi lidi, na diskotéku, na zábavu, tam najde živé kamarády, možná i holku. Jinak pořád tu píšete že je psychicky v prčicích, já ten pocit vůbec nemám, je to takovej podobnej typan jako Kukačka ze Supersta, veselej, vysmátej kluk, jen mnohem mohutnější, spíš si myslím že má všechno na háku, ale můžu se mýlit.
Vysmátej kluk bez kamarádů? ![]()
Smiech a veselosť je len maska tučných ľudí, má odpútať pozornosť od tučnoty akože prosím smejte sa mojim vtípkom, nie mne kvôli tučnote. Vlastná skúsenosť.
@Anonymní píše:
Manžel k nim jezdil od rozvodu obden, takže žádné dvakrát do měsíce, opravdu málokdy se stane že se k nim přes týden nedostane. Kloudných slov má pro něj spoustu, je to jeho syn, miluje ho, teď v afektu poprvé vypustil z huby toto a ty napíšeš že pro něj nemá kloudné slovo krom nadávek
tak proč s tím tatínek nedělal něco dřív?
jako kdyby šlo o nadváhu pár kilo, tak neřeknu, to bych taky neřešila, ale tyhle kila si mladej nevyžral za rok nebo dva…
já to moc dobře znám, svou obezitu jsem si vyžírala léta a přesto jsem se ani nepřiblížila ke 150kg…
Otec to prostě měl s matkou řešit dřív, než to došlo to takového extrému. Řeknu to možná hnusně, ale všichni na něj srali a teď si najednou vzpomněli
a diví se, že kluk nechce 8 hodin denně házet lopatou (což by ho fakt s největší pravděpodobností zabilo)…
@stankaSR píše:
Smiech a veselosť je len maska tučných ľudí, má odpútať pozornosť od tučnoty akože prosím smejte sa mojim vtípkom, nie mne kvôli tučnote. Vlastná skúsenosť.
Dobře, něco na tom asi bude, máš vlastní zkušenost a děláš, nebo zkoušela si něco dělat s tím že jsi silná, nebo je ti to jedno? Jemu totiž jo, slíbili jsme mu k narozkám lístek na jeho nejoblíbenější kapelu, byl šťastnej jak blecha, ten lístek byl dost mastnej a manžel chtěl jet taky, tak mu řekl o. k. pojedeme, je to až za pomalu půl roku, tak si dáme do těla a pojedem jen když něco schodíme, jinak budem koukat na konzert v bedně. A výsledek, raději se bude koukat na konzert v televizi. Už nevím čím víc ho motivovat.
Myslím, že pokud nebude mít motivaci a možnost být někde jinde než u mámy, tak se nikam nehnete.
Můj bratranec na tom byl velmi podobně - rodiče se sice nerozvedli, ale teta ho taky vykrmila na nějakých 140 kg + nic nemusel a pak už ani nezvládal. Odešel na VŠ přes celou republiku (matce to nikdy nepřiznal, ale vybíral školu podle toho, aby byl co nejdál, ptž chtěl zkusit zhubnout a věděl, že s matkou v patách nemá šanci) a začal se živit trochu jinak + neměl taxikářku, takže něco zhubl, takže motivace jako hrom. Pak už zvládal i sport - kolo, na hory, posilovnu na kolejích, zhubl ještě něco a vytvaroval se. Za těch pět let se dokonale odstřihl, naučil se jinak jíst a i říct matce „dík, ale tohle nebudu, už jsem jedl“ a nechat stát jídlo, co mu nacpe pod nos. Teď je mu 35, je zdravý a fešák.
Co synkovi nabídnout prázdniny u vás s tím, že zapracujete společně na váze a fyzičce? Třeba dočasně hry zredukuje, aby vám nezavařil komp, a pak se můžete bavit o lepším, třeba noťasu (pokud je to tedy ve vašich možnostech)?
@Anonymní píše:
Dobře, něco na tom asi bude, máš vlastní zkušenost a děláš, nebo zkoušela si něco dělat s tím že jsi silná, nebo je ti to jedno? Jemu totiž jo, slíbili jsme mu k narozkám lístek na jeho nejoblíbenější kapelu, byl šťastnej jak blecha, ten lístek byl dost mastnej a manžel chtěl jet taky, tak mu řekl o. k. pojedeme, je to až za pomalu půl roku, tak si dáme do těla a pojedem jen když něco schodíme, jinak budem koukat na konzert v bedně. A výsledek, raději se bude koukat na konzert v televizi. Už nevím čím víc ho motivovat.
A co něco na ten počítač? Nějak supervychytávka.
Myslím, že kdyby začal a zjistil, že se cítí líp, tak by pak třeba pokračoval dobrovolně.
Tvůj muž to asi těžce nese, viď ![]()
@Anonymní píše:
já ti nevim, tohle pro mě neni motivace, to je ultimátum ![]()
Ono je to těžký, motivovat někoho k hubnutí, většina tlusťochů si na to musí přijít sama, protože tyhle „motivace“ od ostatních jsou většinou velmi nepříjemnmé.
Co mě už všechno naslibovali, když zhubnu… ![]()
a výsledek? přišla sem si k tomu sama, bez slibů a ve třiceti… ![]()
@Bábrdl píše:
A co něco na ten počítač? Nějak supervychytávka.Myslím, že kdyby začal a zjistil, že se cítí líp, tak by pak třeba pokračoval dobrovolně.
Tvůj muž to asi těžce nese, viď
Jo manžel to nemůže rozdejchat, dal by mu první poslední. Jakou vychytávku myslíš?