Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobře, něco na tom asi bude, máš vlastní zkušenost a děláš, nebo zkoušela si něco dělat s tím že jsi silná, nebo je ti to jedno? Jemu totiž jo, slíbili jsme mu k narozkám lístek na jeho nejoblíbenější kapelu, byl šťastnej jak blecha, ten lístek byl dost mastnej a manžel chtěl jet taky, tak mu řekl o. k. pojedeme, je to až za pomalu půl roku, tak si dáme do těla a pojedem jen když něco schodíme, jinak budem koukat na konzert v bedně. A výsledek, raději se bude koukat na konzert v televizi. Už nevím čím víc ho motivovat.
Netušíš o čem je obezita, netušíš, jak moc to poškodí psychiku. Vím to, mám s tím zkušenost. Lístek na oblíbenou kapelu??? Spadla jsi z višně? Ani přímé ohrožení života lidi nedonutí se sebou něco dělat - viz počty obézních lidí a s tím spojená i úmrtí na různé komplikace souvisejících s obezitou.
Každý tvůj další vysvětlující příspěvek jen osvětluje fakt, že nevíte ani jeden, která bije.
Každý obézní by dal všechny poklady světa za to, kdyby mohl mávnutím proutku být štíhlý. Jenže každej tlusťoch se skryje za masku bodrého člověka, protože ta rýpnutí okolí jsou velmi bolestivá. Je lepší být vysmátej a dělat dojem člověka v pohodě, tak vše převrátíš v legraci a nikdo se tě nemůže dotknout.
Poraďte se u odborníků - psycholog a následně dietolog. Protože obezita je důsledek a ne příčina problémů. Ano, později se už stává i příčinou, ale tou prvotní příčinou není.
Pro toho kluka by možná bylo nejlepší, kdyby věděl, že ho máte rádi takového, jaký je, to by mu mohlo pak být motivací. Ultimáta, sliby nepomůžou, když k tomu nedojde sám. Znám to ze své zkušenosti i z okolí. A rozhodně mu nějak neukazovat, že nevlastní sourozenci jsou hubení, tak jsou lepší.
@Mar__tanka1983 píše:
já ti nevim, tohle pro mě neni motivace, to je ultimátumOno je to těžký, motivovat někoho k hubnutí, většina tlusťochů si na to musí přijít sama, protože tyhle „motivace“ od ostatních jsou většinou velmi nepříjemnmé.
Co mě už všechno naslibovali, když zhubnu…
a výsledek? přišla sem si k tomu sama, bez slibů a ve třiceti…
Možná to tak vzal
chlap má docela vážný obavy aby se s touhle životosprávou těch třicetin vůbec dožil ![]()
Nechápu, že se někdo furt naváží do anonymky-zakladatelky, evidentntě jí to trápí a vše co napíše, jí hned zkritizujete.
Sama napsala, že zasahovat do života toho kluka nemůže ani nechce, jen se prostě snaží ho zlepšit a proto pátrá zde.
Myslím si, že na vině je každopádně matka, která ho má v péči, to, že ho otec aktivně vyhledává častěji, je akorát plus, ne? Každý rozvedený otec tohle dělá?
Zakladatelko, kontaktovala bych dětského lékaře, ke kterému syn patří a ona už možná pomůže… Přece se chodí na pravidelné preventivní kontroly, ne?
@Virginia píše:
Netušíš o čem je obezita, netušíš, jak moc to poškodí psychiku. Vím to, mám s tím zkušenost. Lístek na oblíbenou kapelu??? Spadla jsi z višně? Ani přímé ohrožení života lidi nedonutí se sebou něco dělat - viz počty obézních lidí a s tím spojená i úmrtí na různé komplikace souvisejících s obezitou.
Každý tvůj další vysvětlující příspěvek jen osvětluje fakt, že nevíte ani jeden, která bije.
Každý obézní by dal všechny poklady světa za to, kdyby mohl mávnutím proutku být štíhlý. Jenže každej tlusťoch se skryje za masku bodrého člověka, protože ta rýpnutí okolí jsou velmi bolestivá. Je lepší být vysmátej a dělat dojem člověka v pohodě, tak vše převrátíš v legraci a nikdo se tě nemůže dotknout.
Poraďte se u odborníků - psycholog a následně dietolog. Protože obezita je důsledek a ne příčina problémů. Ano, později se už stává i příčinou, ale tou prvotní příčinou není.
Dostal speciální strávníček od instruktora+určil mu pohybové aktivity, sabotoval vše, tohle jíst nebude, to raději nebude jíst nic
Nikdo ho přece nenutí chodit cvičit někam, ale je takovej problém udělat si v tom svém pokojíku každej den pět dřepů, pak třeba přidávat? Vždyť ho tam nikdo nevidí.
@ivik21 píše:
Nechápu, že se někdo furt naváží do anonymky-zakladatelky, evidentntě jí to trápí a vše co napíše, jí hned zkritizujete.
Sama napsala, že zasahovat do života toho kluka nemůže ani nechce, jen se prostě snaží ho zlepšit a proto pátrá zde.Myslím si, že na vině je každopádně matka, která ho má v péči, to, že ho otec aktivně vyhledává častěji, je akorát plus, ne? Každý rozvedený otec tohle dělá?
Zakladatelko, kontaktovala bych dětského lékaře, ke kterému syn patří a ona už možná pomůže… Přece se chodí na pravidelné preventivní kontroly, ne?
Mohl by to manžel zařídit, aby mladý nevěděl a třeba ho doktor někam pošle, divím se že to ještě neudělal
Jinak díky za podporu, už jsem si pomalu připadala jak brutální macecha co se chce po chudákovi jenom vozit a vysmívat se mu ![]()
A co procházky s tátou? Nechodil by?
Nemyslím „pojď zhubneme, máknem na sobě“. Ale pojď se projít, pokecáme.
Anonymko - jo taky mi to připadalo, že jsi zlá macecha, co chudáka nechala vyžrat do 150kg
![]()
@Anonymní píše:
Dostal speciální strávníček od instruktora+určil mu pohybové aktivity, sabotoval vše, tohle jíst nebude, to raději nebude jíst nic![]()
![]()
Nikdo ho přece nenutí chodit cvičit někam, ale je takovej problém udělat si v tom svém pokojíku každej den pět dřepů, pak třeba přidávat? Vždyť ho tam nikdo nevidí.
A jaký instruktor mu ty pohybové aktivity psal? Nemyslím si, že pro 150 kg kluka by byly ideální dřepy…
Základem všeho je VYŠETŘENÍ U DOKTORA!! a potom samozřejmě speciální jídelníček a předepsané cvičení. Tady už je nějaký instruktor na nic, tady už by měl zasáhnout lékař, zjistit jak mu funguje srdce, co si mohou dovolit jeho klouby atd.
psala, že šel s něma na výlet a pak se půl roku nehnul… On se nejspíš hýbat vůbec nechce… ![]()
Myslim si, že já ani virginia to nemyslíme zle, zakladatelko, jen se ti snažíme předestřít, co má ten tlusťoch v hlavě, protože obě dvě sme takové byly/jsme…
např. s tím lístkem, úplně to vidim „nojo, oni mě chtěj vzít na konzert, super
. No, ale jen když zhubnu, prej na to mám půl roku, no ty sou chytrý jak rádia, deset kilo mě nezachrání, padesát nezvládnu. Asi se za mě stydí, když mi řekli, že jinak nikam nepůjdem. Tak já na to seru, co bych se vnucoval, když jim nejsem dost dobrej…“
Anonymko - nevíš, chodí na kontroly k dětské dr.? Ona přece taky musela s matkou řešit stav kluka ![]()
@ivik21 píše:
Anonymko - nevíš, chodí na kontroly k dětské dr.? Ona přece taky musela s matkou řešit stav kluka
Vždyť psala, že nechodí. Že kluk k doktorovi nechce. Kdyby tam chodil tak už se to jistě řeší.
Já osobně bych dávala vinu za prvé matce a to v největším podílu, hned potom otci, on jako druhý rodič měl zakročit mnohem dříve, prostě rodičům, protože oni jsou z 90% důvodem jeho stavu (ať psychického či fyzického)
a za třetí pediatrovi, co má kluka v péči…
Milá zakladatelko, já netvrdím, že je ti to jedno a že za to můžeš. Jen se k tomu stavíš prostě nešťastně. Prostě jako člověk, který takhle velký problém s váhou nikdy neměl a myslíš si, že jednoduše stačí nežrat. Však co je na tom, že jo.
Co mi je vlastně po tom. Chtěla jsem přidat pohled člověka, co si tím prošel.
Furt si meleš svou a myslíš, že tlusťoch vymění celý svůj život za lístek na oblíbenou skupinu. Nevymění. Ten problém je jinde a kluk potřebuje hlavně psychologa. Končím.