IQ 108

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
13.5.13 13:27

@Pudloslava tak jako mozny to je… Na druhou stranu, jak zjistit, ze uz to nastalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.13 14:18

Ja jsem delala testy do Triple Nine Society, delala jsem Cattell test a vzali by me. Myslela jsem, ze mi to pomuze na zivotopisu, ale kdyz jsem to tam videla tak jsem si rekla, ze s takovyma blbeckama nechci mit nic spolecneho :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.13 16:21
@Maja25 píše:
Ale včera jsem koukala na CT24 a tam byl pořad o malých géniech. Takže chlapeček ve dvou letech uměl čísla a ve 4 letech se naučil sám číst a bavil ho dějepis. Další holčička uměla v roce mluvit ve větách. No prostě já na ty děti koukala jako tele na nová vrata. A tam odborník říkal, že záleží na výbavě od rodičů, ale že taky záleží na tom, jak člověk dítě rozvíjí. Že je sna nejdůležitějších 5 let života. Či tak nějak. Už si to přesně nepamatuji.
Ale že třeba ty děti, co jsou chytré, tak mají pak problémy se sociálním cítěním atd. :nevim: Takže jedno jde na úkor druhého. Takže mě ta maturita stačí. :mrgreen:

o malých geniech - to trošku s názvem prehnali :-) (holčičku znám). Oni se ty děti chovají v 95% času jako normální děti, jenom p roste trochu jinak přemýšlejí. Spousta děti mluví brzo. Ale je pak poznat většinou když jim o něco jde - vyjednávání s nima je děsný :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2133
13.5.13 16:29

Tak podle oficiálních testů mensy jsem měla IQ 142, pan Fořtík mi na to řekl: pojď k nám, na ženskou jsi až nějaká moc chytrá (vtip :roll: ) a mě jako zrovna odrostlou puberťačku to tak urazilo, že jsem si řekla, že v takovým šovinistickým spolku fungovat nebudu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
13.5.13 18:59

@Maja25 přesně tak nešla :) a je zvláštní, že i když mi naměřili takové IQ tak jsem nešla na vysokou školu, nikdy mě to nelákalo. A jsem se svým životem spokojená, tak jak je. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.13 20:00
@Maja25 píše:
TAkže ty tu holčičku znáš, jo?! :) A je tak chytrá jak tam tvrdili nebo to bylo trochu přehnaný? :)

chytra je, to jo. Jen mi přišlo trochu moc ty děti označit za geniální, spíš bych řekla nadané. I když vlastně když teď koukám na hranici geniality, tak iq nad 140 má.

• Citovat
  • Upravit
13903
13.5.13 20:38
@Maja25 píše:
No jo no, ale co ty děti budou dělat ve škole? Tam se unuděj. Mě bude stačit normální dítě, nepotřebuji génia. :mrgreen: I když po tatínkovi k tomu má nakročeno, ale maminka mu to brzdí. :mrgreen: Ta ho udrží mezi normálníma. :mrgreen:

tak dneska už se dá narazit na učitelky, co ví, jak s takovými dětmi pracovat. Holt jim náloží víc práce :-) já si dodnes pamatuju, jak jsem se někdy v druhý nebo třetí třídě nudila, když se četla Honzikova cesta, protože jsem ji měla během těch hodin doctenou do konce. Kdybych si mezitím mohla pod lavici číst jinou knizku, tak bych byla úplně spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.13 20:53

Tak já bych díte určitě nijak zvlášť nezatezovala pokud by nechtělo vyloženě samo. Já mám IQ 168 podle catell a chodila jsem do normální skoly, rodiče chtěli abych měla normální život ( máma je taky nadává). A bylo to dobře, k té inteligenci jsem ještě podědila horkokrevnost a tvrdohlavost takže jsem nechodila moc často do skoly a vyhodili me:).
Nedovedu si představit co bych vyvadela kdyby me do něčeho nutili. Na vysokou jsem šla až malinko později, ale to už jsem chtěla sama a pak už to me to bavilo a na doktorantske me vzali rovnou z bakaláře.

V podstatě si myslím, ze pokud to díte vyloženě nevyžaduje je lepší aby mělo normální život. Úspěšne muže byt i později v zivote, ale kde hledat ztracené dětství?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.13 20:54

Nadana je máma, ne nadava :lol:

• Citovat
  • Upravit
23847
13.5.13 21:48
@Angua píše:
Někde jsem četla, že inteligence je z hlediska genetiky „dominantní vlastnost“ (nevím teď, jak by se tomu správně terminologicky řeklo :lol: ) - takže když bude mít dítě génius a debil, tak dítě bude pravděpodobně inteligentní (ale určitě můžou být výjimky). A že se ta inteligence jakoby „sčítá“, takže dítě bude pravděpodobně o chlup inteligentnější, než rodiče (když mají třeba podobné IQ, tak dítě bude mít o něco vyšší nebo stejné, ale nižší ne). Ale už si nepamatuju zdroj, tak mě nebijte :mrgreen:

A jéje, tak v rodině budu zase nejblbější já :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
14.5.13 06:06

@Maja25 Mně to je jasný. Já blahořečím tomu, že jsme zůstali fakt kousek u Prahy a výběr škol je tu velkej. I školku (zatím soukromou, protože ve státních mi dítě kvůli návalu a věku nevezmou) jsem vybírala tak, aby to nebylo obyč. hlídání, ale aby to dítěti aspoň trochu něco dalo (doufám teda :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.5.13 10:14
@Maja25 píše:Ale včera jsem koukala na CT24 a tam byl pořad o malých géniech. Takže chlapeček ve dvou letech uměl čísla a ve 4 letech se naučil sám číst a bavil ho dějepis. Další holčička uměla v roce mluvit ve větách. No prostě já na ty děti koukala jako tele na nová vrata. A tam odborník říkal, že záleží na výbavě od rodičů, ale že taky záleží na tom, jak člověk dítě rozvíjí. Že je sna nejdůležitějších 5 let života. Či tak nějak. Už si to přesně nepamatuji.
Ale že třeba ty děti, co jsou chytré, tak mají pak problémy se sociálním cítěním atd. :nevim: Takže jedno jde na úkor druhého. Takže mě ta maturita stačí. :mrgreen:

Herdek, kde jsme se měli přihlásit? :think: :mrgreen: Mě vždycky tyhle pořady fascinujou, ještě ti rodíče jak už děcko vidí pomalu na Harvardu (teda tenhle jsem neviděla, ale jiný jo). Já nevím, já jsem se taky naučila sama číst v necelých 5 letech a malý jde přesně mojí cestou - mamka říkala, že úplně poznává ty dotazy :lol: Od dvou let umí čísla 0-9, celou abecedu a značky aut, teď začíná s dotazy „a co je tam napsané“, naprosto přirozeně umí slabikovat slova (jako ty, co říká, ne číst), umí napsat pár písmenek a čísel. Ale nějak mě nikdy nenapadlo, že by měl být vyloženě geniální :mrgreen: Jako inteligentní je zcela určitě, ale nikdy mi nepřišlo, že bych s tím měla něco dělat :mrgreen: O co se zajímá, to mu řeknu, vysvětlím, ukážu, neodbudu ho a v tomhle věku to prostě děti vstřebávají :nevim: On je spíš introvert, trošičku asociál, tak se prostě zajímá o tyhle věci :nevim: Prakticky nekreslí - nebo teď začíná, vždycky chtěl, aby u něho někdo seděl a psal s ním ty písmena a čísla - než že by třeba maloval sluníčko. Na žebřiny vylezl až tak ve třech letech, když jsem se ho snažila nedávno dostat na takovou tu lanovou pyramidu, tak jsem z něho dostala záchvat smíchu :lol: Každý je šikovný na něco, mladší je šikovná zase pohybově a taky nepřemýšlím, jeslti nebude náhodou geniální sportovec :lol:

@Gina108 píše:
A jéje, tak v rodině budu zase nejblbější já :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To jsou matky beztak vždycky, to nevíš? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.13 10:20
@Angua píše:
To jsou matky beztak vždycky, to nevíš? :lol:

IQ fakt není všechno syn má IQ 108 a to není zas nějakej genius, ale je šikovnej, má dobrou pamět' a chtěl by vystudovat práva-což je na to asi dost brzy, když je mu 13.

• Citovat
  • Upravit
50725
14.5.13 10:36
@Anonymní píše:
IQ fakt není všechno syn má IQ 108 a to není zas nějakej genius, ale je šikovnej, má dobrou pamět' a chtěl by vystudovat práva-což je na to asi dost brzy, když je mu 13.

Jo, to já jsem taky chtěla, ale ty s prominutím debility, na které se tam ptali… Ať už si začne studovat dějepis - a to hooodně dopodrobna :roll: Má nejvyšší čas. Např. otázka z Plzně - kolik finských (teď nevím jistě tu zem) lodí bylo potopeno během druhé světové války? :mrgreen: (jemožné, že to byl chyták a je taky možné, že test byl v Plzni formalita a měla jsem přiložit k odpovědím obálku, ale tahle otázka mě fakt dostala).

Ale zrovna na ty práva mi přijde, že tam je potřeba ten druh logiky, co se testuje v IQ testech, aby byl člověk schopen pobrat třeba výrokovou logiku - když A, tak B apod. Na druhou stranu u přijímaček mi to nepomohlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.13 10:57
@Angua píše:
Jo, to já jsem taky chtěla, ale ty s prominutím debility, na které se tam ptali… Ať už si začne studovat dějepis - a to hooodně dopodrobna :roll: Má nejvyšší čas. Např. otázka z Plzně - kolik finských (teď nevím jistě tu zem) lodí bylo potopeno během druhé světové války? :mrgreen: (jemožné, že to byl chyták a je taky možné, že test byl v Plzni formalita a měla jsem přiložit k odpovědím obálku, ale tahle otázka mě fakt dostala).

Ale zrovna na ty práva mi přijde, že tam je potřeba ten druh logiky, co se testuje v IQ testech, aby byl člověk schopen pobrat třeba výrokovou logiku - když A, tak B apod. Na druhou stranu u přijímaček mi to nepomohlo :mrgreen: [/citace
Tak doufám, že to udělá ikdyž času má snad ještě dost :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi