Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blecha72 píše:
@Jura007 a když jsme u těch husitů, své myšlenky šířili stejnou stejnou cestou jako současní muslimští radikálové
Tak ono je otázka, jestli ti Žižkovi „profesionální válečníci“ měli nějaké náboženské myšlenky. Mně se teda vybaví trošku rozdíl mezi husitskými „polními houfy“ a třeba vojskem skotských horalů (vzpomeňte si třeba na film „Statečné srdce“). Skotové bojovali sami za sebe a svoji nezávislost - u husitů pochybuju… Stačí si dohledat, co o nich psal tuším Beneš Krabice z Weitmühle…
@blecha72 píše:
@Virginian čím přispělo křesťanství pro celkový rozvoj lidstva? K čemu je křesťanství vůbec dobré, krom záminky k vraždění?
Zaklad demokracie. V bibli je poprve vyslovena zasada, ze vsichni lide jsou si rovni. Do dnesni doby na tom stoji demokraticke vlady celeho sveta..
@blecha72 @Virginian
tak nejak v kostce:
Křesťanství jako takové – naučilo Evropu, že každý člověk má přesně stejnou hodnotu (to opravdu je unikátní myšlenka, se kterou žádné jiné náboženství či filosofie nepřišly), že první budou poslední, že bližním je potřeba odpouštět, že bližní znamená každý člověk, že každý člověk je omylný a hříšný, díky čemuž naše civilizace chápe, že nikdo, ani sebevětší autorita, nemá patent na neomylnost a dokonalost.
Blecho, tys fakt uplne blba.
Zkus zapremejslet a odpoved na otazku jestli by existoval islamismus bez islamu. Asi tezko, ergo kladivko islam a islamismus jedno jsou.
A mluvit o vrazdeni pri obhajobe muslimu je chucpe, to se neda jinak nazvat. Nebo ti to prijde malo co tvi bratri ve svete pachaj?
Jo pardon, muslim neni tvuj bratr, ty jseš pro nej min nez pes, protoze jses zenska.
@Virginian píše:
Blecho, tys fakt uplne blba.Zkus zapremejslet a odpoved na otazku jestli by existoval islamismus bez islamu. Asi tezko, ergo kladivko islam a islamismus jedno jsou.
A mluvit o vrazdeni pri obhajobe muslimu je chucpe, to se neda jinak nazvat. Nebo ti to prijde malo co tvi bratri ve svete pachaj?
Jo pardon, muslim neni tvuj bratr, ty jseš pro nej min nez pes, protoze jses zenska.
presne toto jsme sem uz vcera chtela napsat…jak nekdo muze odlisit islam od islamistu..ja naprosto souhlasim s prezidentem egypta.
Příspěvek upraven 15.03.15 v 15:25
@KackaDoup píše:
@blecha72 @Virginian
tak nejak v kostce:
Křesťanství jako takové – naučilo Evropu, že každý člověk má přesně stejnou hodnotu (to opravdu je unikátní myšlenka, se kterou žádné jiné náboženství či filosofie nepřišly), že první budou poslední, že bližním je potřeba odpouštět, že bližní znamená každý člověk, že každý člověk je omylný a hříšný, díky čemuž naše civilizace chápe, že nikdo, ani sebevětší autorita, nemá patent na neomylnost a dokonalost.
Skvele! Lip bych to nerek, ani kdybych ted nedatloval na telefonu.
@Virginian hele to nejsou moje slova
..dovolila jsem si citovat jeden blog…ale proste tady je to receno presne ![]()
@Virginian píše:
Blecho, tys fakt uplne blba.Zkus zapremejslet a odpoved na otazku jestli by existoval islamismus bez islamu. Asi tezko, ergo kladivko islam a islamismus jedno jsou.
Sorry, tvoje chování taky do Evropy nepatří.
@Jura007 ne,on to nemysli zle, krome toho blba…coz mozna trosku prehnal
tak ma ve vsem naprostou pravdu…hlavne s tim co je zena v islamu…
@Jura007 píše:
Tak ono je otázka, jestli ti Žižkovi „profesionální válečníci“měli nějaké náboženské myšlenky.Mně se teda vybaví trošku rozdíl mezi husitskými „polními houfy“ a třeba vojskem skotských horalů (vzpomeňte si třeba na film „Statečné srdce“). Skotové bojovali sami za sebe a svoji nezávislost - u husitů pochybuju… Stačí si dohledat, co o nich psal tuším Beneš Krabice z Weitmühle…
si děláš srandu ne? Proč tedy podle tebe bojovali?
@KackaDoup píše:
@blecha72 @Virginian
tak nejak v kostce:
Křesťanství jako takové – naučilo Evropu, že každý člověk má přesně stejnou hodnotu (to opravdu je unikátní myšlenka, se kterou žádné jiné náboženství či filosofie Jak chápeš autoritu nepřišly), že první budou poslední, že bližním je potřeba odpouštět, že bližní znamená každý člověk, že každý člověk je omylný a hříšný, díky čemuž naše civilizace chápe, že nikdo, ani sebevětší autorita, nemá patent na neomylnost a dokonalost.
Jak se měří hodnota lidí? Měla žena v křesťanském světě postavení rovné muži?
Jak chápeš autoritu církve, autoritu papeže, církevní dogmata?
jo a jak podle tebe do myšlenky o rovnosti lidí zapadá učení o trojím lidu?
Příspěvek upraven 15.03.15 v 16:42
@Virginian lokality, o nichž se tady zmiňuji, nejsou vybrány náhodně. Jsou to místa, kde jsem nějakou dobu žila či pobývala. Nikde jsem se jako pes necítila. Když jsem řekla, jaké je mé zaměstnání i v tak islámem prorostlém Íránu mě za to ocenili. Postavení žen je trochu jiné, než je tady to obecné povědomí.
Ale chápu, kdo hledá informace v blesku, nemůže mít zkušenosti ani úroveň vyjadřování a argumentace.
@KackaDoup píše:
@Virginian hele to nejsou moje slova..dovolila jsem si citovat jeden blog…ale proste tady je to receno presne
To mi došlo
Ještě chybí tleskající smajlík