Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
66798
15.3.15 17:53
@Jura007 píše:
Přiznám se, že jsem musel trochu googlit… :oops: Což se mně teda často nestává.

v poho, jsem tu otázku stejně blbě položila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
15.3.15 17:56

@blecha72
To už jsou takove minimální výjimky, ale i tak ji sunnite považuji spíše za ne doporučenou, tedy, že je lepší se ji vyhnout, pokud je to jen trochu mozne.

• Citovat
  • Upravit
66798
15.3.15 18:34
@Virginian píše:
Zaklad demokracie. V bibli je poprve vyslovena zasada, ze vsichni lide jsou si rovni. Do dnesni doby na tom stoji demokraticke vlady celeho sveta..

Odkdy, že se datuje ta demokracie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.3.15 18:50
@blecha72 píše:
Odkdy, že se datuje ta demokracie?

No, dovolím si tvrdit, že v nějakém shromáždění v roce 1789 (naprosto nedůležitém) byla schválena nějaká listina, ve které bylo napsáno: „Všichni lidé se rodí svobodní a rovní, obdaření stejnými právy…“ Teda pokud jsem ve škole dával pozor… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
15.3.15 19:07
@Jura007 píše:
No, dovolím si tvrdit, že v nějakém shromáždění v roce 1789 (naprosto nedůležitém) byla schválena nějaká listina, ve které bylo napsáno: „Všichni lidé se rodí svobodní a rovní, obdaření stejnými právy…“ Teda pokud jsem ve škole dával pozor… :oops:

Joo, možná to bylo o nějaký roček dříve za velkou louží, ale hlavně to bylo ovlivněno osvícenstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
15.3.15 19:18
@Jura007 píše:
No, dovolím si tvrdit, že v nějakém shromáždění v roce 1789 (naprosto nedůležitém) byla schválena nějaká listina, ve které bylo napsáno: „Všichni lidé se rodí svobodní a rovní, obdaření stejnými právy…“ Teda pokud jsem ve škole dával pozor… :oops:

A antická demokracie je vosk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
15.3.15 19:30

Mt.7,6-14

@Reginaa

Reginaa, máš pravdu. Osobně bych za sebe v některých případech ještě přidal:
Mt.7,6-14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
15.3.15 19:40
@blecha72 píše:
si děláš srandu ne? Proč tedy podle tebe bojovali?

Husiti byli banda loupeživých primitivů, kteří drancovali, kradli, znásilňovali, upalovali zajatce, rabovali vesnice a s národními hrdiny mají málo společného. To akorát moderní doba nám překrouceně dala spapat, že byli něco jako vlastenci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.3.15 19:50

@Viking Samozřejmě jsem se upsal a stydím se za to… :oops: Já jsem vlastně reagoval na to, že všichni lidé jsou si rovni… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
15.3.15 20:07
@Black Cat píše:
Husiti byli banda loupeživých primitivů, kteří drancovali, kradli, znásilňovali, upalovali zajatce, rabovali vesnice a s národními hrdiny mají málo společného. To akorát moderní doba nám překrouceně dala spapat, že byli něco jako vlastenci…

joo, ve jménu víry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
15.3.15 20:08
@Viking píše:

jsem zapomněla :oops: Nějak jsem se upnula k době existujícího křesťanství :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
15.3.15 20:09
@Black Cat píše:

Podle mě jedno z nejtragičtějších období našich dějin. :zed: S Tvým popisem se úplně ztotožňuju.

• Citovat
  • Upravit
66798
15.3.15 20:12

@Black Cat @Menora za to může Jirásek a komunisté, kteří v jeho vnímání světa viděli svůj předobraz, no a v lidech to žije dál bez ohledu na to, že na každém hradě slyší: a hrad byl v 15. století vypálen husity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
15.3.15 20:20

@blecha72
A tady stával klášter, který v 15. století vypálili a vyvraždili husité…myslím, že se jim připisovala „zásluha“ na „osvobození“ prostého lidu z područí démona katolické církve a k tomu všemu ještě zneužili mistra Jana Husa. A to, že pan spisovatel Jirásek stvořil svou vlastní historii, to už je docela známá věc.

• Citovat
  • Upravit
18305
15.3.15 20:26
@Viking píše:

Ovšem pozor!!! Antická demokracie byla pouze pro plnoprávné občany! Muži a ženy si nebyli rovni ve všem (ženy neměly přístup do politiky, do divadel a na sportoviště - atleti soupeřili ve většině disciplín nazí… :oops: ) a kromě jiného v antických demokraciích se pohyboval i poměrně velký počet otroků; někteří lidé se mohli už jako otroci i narodit…
Takže antika nezrodila demokracii v tom smyslu, jak ji chápeme my. Spíš bych napsal „v užším smyslu politickém“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová