Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Menora píše:
To jsou letoviska vystavěná a upravená přímo pro turismus, to je mi jasné. Já jsem právě nikdy takhle v nějakém letovisku nebyla, proto se ptám. Tedy, pominu-li hotelové dovolené s rodiči jako dítě.
jsem tam taky nebyla
@Menora píše:
Křesťanství nepřineslo rovnost mezi lidmi, jak ji vidíme my dnes. Možná na nějaké duchovní úrovni, jako, že lidé jsou si před Bohem rovni ve svých hříších, ale taková ta myšlenka, že dítě, otrok, svobodný, žena či muž jsou si opravdu rovni v realitě života, tak to opravdu z židovského - řeckého světa vzejít nemohlo a křesťanství s touto revoluční myšlenkou nepřišlo a ani se nesnažilo něco změnit. A když pak získalo na vrch, lidé zabředli snad ještě do děsivějších rozdílů než byli v antickém světě. Ani sv. Pavel se nijak netajil ve svých spisech tím, že v životě prostě žena muži rovná není nebo že otrok má zůstat otrokem a je to tak vlastně v pořádku.
Galatským 3,27-28: Všichni, kteří jste pokřtěni do Krista, jste oblékli Krista.
Není už Žid, ani Řek, není otrok, ani svobodný, není muž ani žena, neboť vy všichni jste jedno v Kristu Ježíši.
Ohledně „podřízenosti“ žen mužům - muži mají milovat své ženy tak, jako Kristus miloval svoji církev. Každý ví, že Ježíš za svoji církev položil život. Takže tak. ![]()
http://www.gotquestions.org/…anzelum.html
@Virginian píše:
Já to pochopil dokonale. Takže to, že aby se machometán vyrsal si musí dřepnout na mísu místo si sednout jak je zvykem v zemi v který je hostem to se omluví jako roztomilá nevychovanost nebo co? tak bilbí nejsou aby nevěděli jak funguje hajzlmísa.Nejvíc mi vadí pokrytectví kdy my je tolerovat musíme a oni si dělají co zrovna chtějí. Whiskey, Tango, Foxtrot?
Víš že musulmani co jsou v MN nezaměstnaní a nemají co žrát - protože jeden druhýmu samozřejmě nepomůže - demonstrujou a rozbíjej, protože jídlo co dostanou zadarmo od státu kterýmu nikdy na daních nic nezaplatili není halál?
A takovouhle bandu mám tolerovat ve vlastní zemi?
Dvojí metr a navrh mutlikulti kreténi, co dávaj bacha abysme je náhodou neurazili.
Jura: o tom algoritmu vím, ale nevymyslet ho arab, vymyslí ho někdo jinej, možná pozdějc. Už jsem to psal, exaktní vědy už takový jsou. Jára Cimrman by moh povídat. [/citace .
Příspěvek upraven 21.03.19 v 12:54
@Reginaa píše:
Není už Žid, ani Řek, není otrok, ani svobodný, není muž ani žena, neboť vy všichni jste jedno v Kristu Ježíši.
Ohledně „podřízenosti“ žen mužům - muži mají milovat své ženy tak, jako Kristus miloval svoji církev. Každý ví, že Ježíš za svoji církev položil život. Takže tak.
@Reginaa píše:
Ohledně „podřízenosti“ žen mužům - muži mají milovat své ženy tak, jako Kristus miloval svoji církev. Každý ví, že Ježíš za svoji církev položil život. Takže tak.
však to samé píše menora ![]()
MAT 10, 34
Nedomnívejte se, že jsem přišel zavést pokoj, nýbrž meč.
LUK 12, 51
Myslíte, že jsem přišel na zem zanést pokoj? Ne, pravím vám, ale jeho rozdvojení!
@Reginaa píše:
Vždyť přesně toto píšu. V duchovním slova smyslu si najednou byli všichni lidé rovni bez ohledu na jejich postavení ve společnosti. Ale skutečná realita života takto převratná určitě nebyla. Ani nemohlo. Ten stejný Pavel z Tarsu píše: „Ženy nechť ve shromáždění mlčí. Nedovoluje se jim, aby mluvily, mají se podřizovat, jak to říká i Zákon. Chtějí-li se o něčem poučit, ať se doma zeptají svých mužů, ženě se nesluší mluvit ve shromáždění.“ Ano, Pavel viděl duchovní rovnost mezi mužem a ženou, mezi svobodným a otrokem, Řekem či Židem, což předtím nebylo, neznali to ani židé, ani římská společnost. Ale o nějaké rovnosti jako takové…to je záležitost, která v dějinách přišla až mnohem, mnohem později. A například v době císařského Říma si pohanské ženy vydobyly poměrně slušná práva ve společnosti, vzhledem k tomu, jak to bylo v dobách republiky, toto všechno pomalu končí s pádem impéria a nástupem vlády křesťanství.
Odkaz jsem si přečetla a opravdu o ničem mě nepřesvědčil, bez ohledu na to, že tyto jazykové zákeřnosti jsou mi známé. Takto se dá totiž „vysvětlit“ a omluvit všechno. Než se neustále snažit naroubovat věci, tak aby seděly našemu pohledu dnešního člověka, je lepší si připustit, že všechny spisy Nového Zákona psali lidé naprosto odlišné mentality, jiné doby a my bychom si s nimi v mnohém vůbec neporozuměli.
Přesně takto se totiž vysvětlují i různá slova v Koránu. Například slovo, kde se mluví o bití žen, je použito sloveso, které může mít v arabštině několik významů, vůbec to nemusí znamenat, že někdo někoho má bít a tak se hledají různé jiné kličky k vysvětlení.
@blecha72 píše:
MAT 10, 34
Nedomnívejte se, že jsem přišel zavést pokoj, nýbrž meč.LUK 12, 51
Myslíte, že jsem přišel na zem zanést pokoj? Ne, pravím vám, ale jeho rozdvojení!
To je taky v duchovním významu. Ježíš nikdy nikoho nenabádal k násilí. On byl mimo jiné i prorok, tudíž věděl, co všechno se ještě uděje na této zemi. Jak vidíme, splňuje se to do puntíku. Ale jak píše Apoštol Pavel /mimo jiné /- „slovo o kříži je bláznovství těm, kdo jsou na cestě k záhubě“. Ještě ohledně některých pokynů v 1. Korintským píše Apoštol Pavel- „to vám říkám já, NE PÁN“, když zmiňuješ Menoru.
@Reginaa píše:
To je taky v duchovním významu. Ježíš nikdy nikoho nenabádal k násilí. On byl mimo jiné i prorok, tudíž věděl, co všechno se ještě uděje na této zemi. Jak vidíme, splňuje se to do puntíku. Ale jak píše Apoštol Pavel /mimo jiné /- „slovo o kříži je bláznovství těm, kdo jsou na cestě k záhubě“. Ještě ohledně některých pokynů v 1. Korintským píše Apoštol Pavel- „to vám říkám já, NE PÁN“, když zmiňuješ Menoru.
Myslím, že @blecha72 to sem vložila právě proto, aby poukázala na to, že tyto verše nebyly dost často chápany v duchovním významu. Že se dají pochopit úplně doslova a to se také dělo a myslím, že i děje. Tahle logika se dá totiž použít úplně na cokoliv.
@blecha72 píše:
však to samé píše menora
Menora nepíše to samé. Ona píše ty svoje příspěvky z úplně jiného důvodu než já.
@Reginaa ano, slovo boží lze vyložit různými způsoby, ať pochází ze sz, nz nebo třeba z Koránu.
@Menora píše:
Vždyť přesně toto píšu. V duchovním slova smyslu si najednou byli všichni lidé rovni bez ohledu na jejich postavení ve společnosti. Ale skutečná realita života takto převratná určitě nebyla. Ani nemohlo. Ten stejný Pavel z Tarsu píše: „Ženy nechť ve shromáždění mlčí. Nedovoluje se jim, aby mluvily, mají se podřizovat, jak to říká i Zákon. Chtějí-li se o něčem poučit, ať se doma zeptají svých mužů, ženě se nesluší mluvit ve shromáždění.“ Ano, Pavel viděl duchovní rovnost mezi mužem a ženou, mezi svobodným a otrokem, Řekem či Židem, což předtím nebylo, neznali to ani židé, ani římská společnost. Ale o nějaké rovnosti jako takové…to je záležitost, která v dějinách přišla až mnohem, mnohem později. A například v době císařského Říma si pohanské ženy vydobyly poměrně slušná práva ve společnosti, vzhledem k tomu, jak to bylo v dobách republiky, toto všechno pomalu končí s pádem impéria a nástupem vlády křesťanství.
Odkaz jsem si přečetla a opravdu o ničem mě nepřesvědčil, bez ohledu na to, že tyto jazykové zákeřnosti jsou mi známé. Takto se dá totiž „vysvětlit“ a omluvit všechno. Než se neustále snažit naroubovat věci, tak aby seděly našemu pohledu dnešního člověka, je lepší si připustit, že všechny spisy Nového Zákona psali lidé naprosto odlišné mentality, jiné doby a my bychom si s nimi v mnohém vůbec neporozuměli.
Přesně takto se totiž vysvětlují i různá slova v Koránu. Například slovo, kde se mluví o bití žen, je použito sloveso, které může mít v arabštině několik významů, vůbec to nemusí znamenat, že někdo někoho má bít a tak se hledají různé jiné kličky k vysvětlení.
Opravdu jsem ani na okamih neočekávala, že bych tě „přesvědčila“. To není ani můj úkol. Jenom jsem konsternovaná, když tady čtu, jak se někdo rozplývá nad hrůznou ideologií, která je hrozbou pro celý svět. Jste tady ženy, máte děti /dcery/, vnoučata. To jste opravdu tak zaslepené, že nevidíte, co se na nás valí?! Já vím, že v minulosti se lidé dopouštěli v každé době všemožného násilí a zrůdností. Vždyť už to je důkaz, že člověk si nedokáže vládnout sám, ani lidstvo není schopné se poučit ze svých tragických dějin. Neřešila bych tolik, co bylo, ale co JE, co je Teď hrozbou pro celý svět, a CO BUDE.To je podstatné a to by nás mělo zajímat nejvíc. Děkujme Bohu za Spasitele a Mesiáše Ježíše Krista. Až On znova přijde na tuto zemi, pak dá všechno do pořádku a podle PÍSMA se před Ním skloní KAŽDÉ KOLENO.
To jsou letoviska vystavěná a upravená přímo pro turismus, to je mi jasné. Já jsem právě nikdy takhle v nějakém letovisku nebyla, proto se ptám. Tedy, pominu-li hotelové dovolené s rodiči jako dítě
.