Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Reginaa Myslela jsem opravdu ten fanatismus a v žádném případe jsem se nechtěla tebe ani tvého muže dotknout. omlouvám se, chtěla jsem pouze vysvětlit. Ironii nepoužívám, považuji ji za slovní agresivitu.Tak ještě jednou promiň.
@KackaDoup píše:
to je uplne jine nez to cim si zacal…neda se to porovnat!!DETI CO SE O SEBE NIKDY NEDOKAZI POSTARAT A DETI S ROZSTEPEM…
Furt dokola ![]()
Reductio ad absurdum je zpusob argumentace používaný již klasickými řeckými filosofy a používá situaci dovedenou do extrému pro zjištění pravdy/lži případně k ilustraci problému.
Více třeba zde:
http://en.wikipedia.org/…_ad_absurdum
Ale nechám toho, nemá to cenu.
@Menora píše:
Myslím, že to asi bylo myšleno trochu jinak. To, že je někdo věřící neznamená, že je hloupý a nepoužívá rozum, nebo, že není velmi vzdělaný či přirozeně inteligentní, ale že se spoléhá v mnoha věcech na „vyšší sílu“. Docela dobrý je opravdu ten příklad těmi dětmi. Jsou věřící, kteří počet dětí opravdu nechávají na „Pánu Bohu“ a nepoužívají antikoncepci či něco na ten způsob, tam opravdu nefunguje rozum jako takový.
Ha
Takových znám. A doktor mi jednou řek, že je proti jeho víře nám vysvětlit klady a zápory vasektomie - on to byl kubánec a katolík - a tak jsme šli jinam.
@Virginian píše:
Furt dokola![]()
Reductio ad absurdum je zpusob argumentace používaný již klasickými řeckými filosofy a používá situaci dovedenou do extrému pro zjištění pravdy/lži případně k ilustraci problému.
Více třeba zde:
Ale nechám toho, nemá to cenu.
nezajima me nejake absordum…chapu co tim chces rict a nevolil si stastne.
@Menora píše:
Myslím, že to asi bylo myšleno trochu jinak. To, že je někdo věřící neznamená, že je hloupý a nepoužívá rozum, nebo, že není velmi vzdělaný či přirozeně inteligentní, ale že se spoléhá v mnoha věcech na „vyšší sílu“. Docela dobrý je opravdu ten příklad těmi dětmi. Jsou věřící, kteří počet dětí opravdu nechávají na „Pánu Bohu“ a nepoužívají antikoncepci či něco na ten způsob, tam opravdu nefunguje rozum jako takový.
Jistě, já to taky tak chápu
. Někdy může být taková ta „slepá“ víra opravdu na škodu.
@Lady4 píše:
@Reginaa Myslela jsem opravdu ten fanatismus a v žádném případe jsem se nechtěla tebe ani tvého muže dotknout. omlouvám se, chtěla jsem pouze vysvětlit. Ironii nepoužívám, považuji ji za slovní agresivitu.Tak ještě jednou promiň.
V pohodě, já se vůbec nezlobím, taky jsem to nemyslela nijak špatně. To jsou jenom malé „komunikační šumy“. Všechno dobré. ![]()
@Reginaa píše:
Jistě, já to taky tak chápu. Někdy může být taková ta „slepá“ víra opravdu na škodu.
Tak to mi vysvětlete v čem je to jiný proti tomu rozštěpu?
@Menora píše:
Takže nechávat počet dětí na „Pánu Bohu“ tam rozum nefunguje, ale v případě geneticky předávané vady je rozum rozhodně funkční a ona matka má mít dětí co nejvíce?
Já asi fakt přemejšlím špatným koncem těla.
@Virginian píše:
Takže nechávat počet dětí na „Pánu Bohu“ tam rozum nefunguje, ale v případě geneticky předávané vady je rozum rozhodně funkční a ona matka má mít dětí co nejvíce?Já asi fakt přemejšlím špatným koncem těla.
Ta reakce měla být opravdu na mě?
. Já jsem tady nic takového nepropagovala. Samozřejmě, že ani v tomto případě podle mě rozum nezaujímá správnou funkci. Ten počet dětí jsem uvedla jenom jako příklad. Těch věcí je jinak určitě víc. Pokud by se mi narodilo jedno dítě s postižením a byla by veliká pravděpodobnost, že další bude také, neměla mít žádné další dítě. Samozřejmě, že to uvažování dotyčné paní, pokud soudím jen z toho, co jsi popsal, bylo, je a bude nerozumné a nepochopitelné.
Jak jsem psala, nesouhlasím s formou, jakou to píšeš, ale rozumím obsahu a nějakým způsobem se určitě ztotožňuju.
Ne, to nebylo na Tebe, jen jsem navazoval na to co jsi psala, neber to osobně ![]()
Řek bych, že nejvíc mne tnekrát - a to bylo ještě v Praze, takže to je fakt moc let - vytočilo, že ta dáma brala jako přízeň boží milosti, že rodí děti s vadou.
Ani bych neváhal to označit za tmářství, na to jsem háklich v každé podobě. A když v kostele presentují relikty svatých jako u nás minulou neděli - šlo o rukavici nějaké italky - tak je mi to taky proti srsti. Takovej trochu šamanismus.