Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
66798
17.3.15 13:17

Likvidace jinověrců, co můžou za všechno světa, omezování porodnosti určitých skupin… Kde já tohle už viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
17.3.15 13:19
@Antonie Bolavá píše:
Jasně, takhle já to mám taky. Jen mám problém s pocitem, že křesťanství je asi jen pro vyvolené. Tedy pro ty, kteří dostanou do vínku dar víry a pak pro tu hrstku, co má to štěstí, že pochopí Bibli žádoucím způsobem

Kdepak, křesťanství a islám je pro masy, judaismus je pro vyvolené :mrgreen:.
Doufám, že máš smysl pro humor 8).

• Citovat
  • Upravit
Virginian
17.3.15 13:20
@blecha72 píše:
Likvidace jinověrců, co můžou za všechno světa, omezování porodnosti určitých skupin… Kde já tohle už viděla.

Ty fakt neumis cist, ze ne?

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
17.3.15 13:30
@Virginian píše:
Co treba antikoncepce po prvnim diteti? Co je na tom spatnyho chovat se zodpovedne? Pani trochu na urovni cikanu, co chrlej dite za ditetem protoze stat se postara, takze ona ma deti s rozstepem a stat ji je zadarmo opravi.

Ale obavam se, ze ti to stejne nevysvetlim.

Naridit ji to nikdo nemuze ci spise nesmi ale ona sama by mela pouzit mozek. Mne specialne utkvela ta veta o tom ze ji Buh miluje protoze ji zkousi, takovyhle argument proste neberu.

a proc? ona vedela jiste ze to bud emit kazde dite? To je jako jen na zene? A kde je muz? Kopla bych kazdeho muze co by po me pozadoval brani jedu jmenem antikoncepce do prde..na tomto se musi podilet i muz…a je to i jeho rozhodovani!!

• Citovat
  • Upravit
Virginian
17.3.15 13:36

Uz jsem to psal, jestli ti to uniklo:…ona sama by mela pouzit mozek… taky mas problem cist a chapat?

Dovedeno ad absurdum: rekneme ze vis na sto procent, ze budes rodit debilky, kteri se za cely zivot nenauci chodit na zachod, mela bys jich sedm?

• Citovat
  • Upravit
461
17.3.15 13:37
@Menora píše:
Tohle je mechanismus, s kterým v podstatě pracuje každá víra. Nejen křesťané. Stejně tak Ti bude muslim vykládat, že Korán nemůžeš pochopit, ani uvěřit v poselství islámu, pokud nebudeš mít Boží vedení.

O tom jsem už psala. Víra je dar a každý má svůj čas. To, že ZATÍM někdo ještě neuvěřil v Boha, neznamená, že se to nikdy nestane. Já sama doteď žasnu nad tím, jak Bůh úžasně konal a koná třeba v naší rodině - to by bylo opravdu na dlouho :). Když bych to osobně nezažila, tak bych tomu sama nevěřila. Osobně jsem moc vděčná za dar víry a že jsem mohla uvěřit zrovna tímto způsobem. Když člověk nejenom že uvěří v Boha, ale začne mu plně důvěřovat, zkrátka „vezme Boha za slovo“, tak to je už opravdu v životě člověka „jiný level“.Důvěřuji i Božímu slibu, že není nikdo, kdo by nás vytrhl z Jeho ruky.Jan 10,27-28
Jistě bych to přála všem, tak se zároveň omlouvám, jestli to na někoho působí moc „agitačně“. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
17.3.15 13:39
@Menora píše:
Kdepak, křesťanství a islám je pro masy, judaismus je pro vyvolené :mrgreen:.
Doufám, že máš smysl pro humor 8).

Já vás miluju! :mrgreen: Shalom :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
17.3.15 13:42
@Lady4 píše:
To jestKli věříme v boha taky trochu určuje způsob myšlení. Jde o to jestli více spoléháme na intuici nebo na analytické myšlení. Sklon k intuicí větší pravděpodobnost uvěřit v boha. analytické myšlení menší pravděpodobnost. Můj duchovní život je svět pocitů, vzpomínky a životní zkušenosti. Každý má v něco viru nebo důvěru. Mas svoji viru, ktera se odehrává mimo náboženství. Ateismus je také víra, že bůh není.

Jistě, Bůh nás stvořil jako svobodné bytosti se svobodnou vůlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.3.15 13:44
@Virginian píše:
Uz jsem to psal, jestli ti to uniklo:…ona sama by mela pouzit mozek… taky mas problem cist a chapat?Dovedeno ad absurdum: rekneme ze vis na sto procent, ze budes rodit debilky, kteri se za cely zivot nenauci chodit na zachod, mela bys jich sedm?

co to meles? jake debilky? ty deti mely jen rozstep…

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
17.3.15 13:44
@Reginaa píše:
Jistě, Bůh nás stvořil jako svobodné bytosti se svobodnou vůlí.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
785
17.3.15 13:46

@Virginian Velmi silně věřícího člověka je velmi těžký přesvědčit logickými argumenty, nemá zkušenosti, že se problémy řeši pomocí vlastního rozumu. zkušenosti jsou takové, že problémy řeši vyšší autorita. Priste více taktu, vše se dá vypovidat v klidu. Není to na nikoho v teto diskuzi, je to pouze argumentace. Jinak je každého věc jeho víra atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
17.3.15 13:56
@KackaDoup píše:
co to meles? jake debilky? ty deti mely jen rozstep…

Pouzitim slova „rekneme“ navozuji hypotetickou situaci, ktera je v tomto pripade ad absurdum dovedena situace o ktere jsem psal predtim.

Receno cesky: Dovedeno do extremu, predpokladejme ze mas sto procentni jistotu, ze budes rodit deti, ktere se nikdy nenauci se o sebe postarat sami, ani v tech zakladnich zivotnich funkcich. Chtela bys mit sedm takovych deti?

V mem pripade, ja bych toho nechal po prvnim nebo vubec deti nemel - ale jak uz jsem psal, zrejme tedy neviditelnym pismem, protoze ani ty ani blecha jste to evedentne necetli, ty hloupy zensky to nemuze nikdo zakazat nebo ji nasilim zabranit mit deti, ale ona sama by mela mit rozum.

Jak je to s tim hrachem a stenou? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Menora
17.3.15 13:58
@Virginian píše:
Pouzitim slova „rekneme“ navozuji hypotetickou situaci, ktera je v tomto pripade ad absurdum dovedena situace o ktere jsem psal predtim.

Receno cesky: Dovedeno do extremu, predpokladejme ze mas sto procentni jistotu, ze budes rodit deti, ktere se nikdy nenauci se o sebe postarat sami, ani v tech zakladnich zivotnich funkcich. Chtela bys mit sedm takovych deti?

V mem pripade, ja bych toho nechal po prvnim nebo vubec deti nemel - ale jak uz jsem psal, zrejme tedy neviditelnym pismem, protoze ani ty ani blecha jste to evedentne necetli, ty hloupy zensky to nemuze nikdo zakazat nebo ji nasilim zabranit mit deti, ale ona sama by mela mit rozum.

Nesouhlasím tedy vůbec se stylem, jakým to říkáš, ale myslím, že chápu Tvoji myšlenku.

• Citovat
  • Upravit
461
17.3.15 14:03
@Lady4 píše:
@Virginian Velmi silně věřícího člověka je velmi těžký přesvědčit logickými argumenty, nemá zkušenosti, že se problémy řeši pomocí vlastního rozumu. zkušenosti jsou takové, že problémy řeši vyšší autorita. Priste více taktu, vše se dá vypovidat v klidu. Není to na nikoho v teto diskuzi, je to pouze argumentace. Jinak je každého věc jeho víra atd.

Promiň, vím, že to nemyslíš špatně, ale třeba já i můj manžel jsme „silně věřící“, ale ujišťuji tě, že svůj rozum používáme v plné míře, nejsme žádní fanatici. Já pracuji s lidmi v podnikatelské sféře a manžel má mimo jiné dvě vysoké školy, působí na pozici, kde teda mozek používá, až se mu z něj pomaly „kouří“.Ale uznávám, že je hodně fanatiků ve všech oblastech a to nemusí být ani věřící lidé.

Příspěvek upraven 17.03.15 v 14:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.3.15 14:05
@Virginian píše:

to je uplne jine nez to cim si zacal…neda se to porovnat!!DETI CO SE O SEBE NIKDY NEDOKAZI POSTARAT A DETI S ROZSTEPEM…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová