Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BAZÁREK ANGIE sou i jiné cesty do Indie, napsala jsem nejbezpečnější variantu. Jo, taky jsem slyšela od různých batůžkářů, jak je to v pohodě…
@Jura007 píše:
Cestovat můžeš, ale musíš respektovat místní zvyklosti. No a obávám se, že ty dvě s tím měly „trochu“ problém.
Juro, to není přeci o respektování místních pravidel, to je o tom, že se nevydám do oblasti, která je velmi nebezpečná. Tedy, pokud jsi respektováním místních pravidel myslel něco a lá tam nejezděte, tak to potom ano.
@Jura007 píše:
Abych vysvětlil: konzervativní muslimové velice přísně vymezují, za jakých okolností může žena opustit domov a případně cestovat. Vždy to je v doprovodu otce nebo manžela nebo bratra. Pokud je to jinak, jde v chápání převážné části z nich o „povětrnou ženštinu“. Že v Evropě jsou jiné zvyklosti, to je jim vcelku šumák… Tamto je jejich území.
Nesmysl. Klidně by unesli i chlapi, kdyby se jim naskytla příležitost.
Edit.: Nejspíš šlo o to, z nich něco mít… ![]()
Příspěvek upraven 30.03.15 v 19:13
Aha. Já jsem si myslela, že žena nemůže být v přítomnosti cizího muže sama. Ale pokud je v doprovodu jiné ženy, tak že to není až takový problém…
@BAZÁREK ANGIE píše:
To asi neudělaly z důvodu rozdílných nákladů na cestu. Zřejmě taková batůžková turistika a bohužel opravdu dostaly za málo peněz hodně muziky.
Batůžková turistika přes Balučistán, jak jsem četla? Jak tohle může někoho napadnout?
I na Pákistán je tohle konec světa, kde si místní kriminálníci a mudžahedíni v jednom dělají " co chtějí". Nepochopím, nepochopím, nikdy.
@Menora píše:
Batůžková turistika přes Balučistán, jak jsem četla? Jak tohle může někoho napadnout?I na Pákistán je tohle konec světa, kde si místní kriminálníci a mudžahedíni v jednom dělají " co chtějí". Nepochopím, nepochopím, nikdy.
Já taky ne. Ty holky fakt můžou být rády, že to takhle dopadlo…
@Menora píše:
Batůžková turistika přes Balučistán, jak jsem četla? Jak tohle může někoho napadnout?I na Pákistán je tohle konec světa, kde si místní kriminálníci a mudžahedíni v jednom dělají " co chtějí". Nepochopím, nepochopím, nikdy.
Já to také nechápu, ale jak vidno jsou lidé, kteří jedou riziko neriziko. ![]()
@Black Cat píše:
Já taky ne. Ty holky fakt můžou být rády, že to takhle dopadlo…
kdo ví, co ještě bude. Holky to jistě odnesou psychicky, kdo ví, kdo platil výkupné…
@blecha72 píše:
kdo ví, co ještě bude. Holky to jistě odnesou psychicky, kdo ví, kdo platil výkupné…
No prý nikdo. Prý žádné výkupné nebylo…
Aspoň, co jsem doteď zachytila.
@Black Cat píše:
No prý nikdo. Prý žádné výkupné nebylo…Aspoň, co jsem doteď zachytila.
Také jsem to tak pochopila. Nakonec s nimi vyjednávala turecká charitní organizace a ten, který to měl na starosti nechtěl uvést žádné podrobnosti kvůli jejich dalším případům.
@Jura007 píše:
Cestovat můžeš, ale musíš respektovat místní zvyklosti. No a obávám se, že ty dvě s tím měly „trochu“ problém.
Jirko zase jsi úplně mimo ![]()
@Menora píše:
Juro, to není přeci o respektování místních pravidel, to je o tom, že se nevydám do oblasti, která je velmi nebezpečná. Tedy, pokud jsi respektováním místních pravidel myslel něco a lá tam nejezděte, tak to potom ano.
Nebudu se hádat. Nejde tady psát cokoliv, co bych chtěl. Na to už jsem tady příliš dlouho.
Příspěvek upraven 30.03.15 v 19:36
@Black Cat píše:
No prý nikdo. Prý žádné výkupné nebylo…Aspoň, co jsem doteď zachytila.
jasné, oficiální verze
Já zas zachytila počáteční sumu 50 mil. dolarů, prý to řádově kleslo. Oficiálně samo stát žádné výkupné neplatil, přece nebude roztrubovat do světa, že je výnosné unášet jeho občany.
@Menora píše:
Také jsem to tak pochopila. Nakonec s nimi vyjednávala turecká charitní organizace a ten, který to měl na starosti nechtěl uvést žádné podrobnosti kvůli jejich dalším případům.
prý v tom měla prsty výzvědná služba Kataru a IHH to jen zastřešila, aby pokryla podezření.
zajímavý článek