Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Menora
24.3.15 20:31
@KackaDoup píše:
@Menora Tebe jsem povazovala za velmi inteligentni a laskavou osobu… :?

Prosím Tě, nic jsem Ti neprovedla, ani jsem na Tebe nijak neútočila. Tohle mi není vlastní. Jen mám prostě na věci naprosto odlišné názory než Ty a umím se zasmát. Nikoho tady za tupce nepovažuji. :)

• Citovat
  • Upravit
Menora
24.3.15 20:32
@Jura007 píše:
Hypotézu o prolomení pohoří v místě budoucí Bosporské úžiny - a „napuštění“ Černého moře - znáš?

Juro, znám :palec:

• Citovat
  • Upravit
Menora
24.3.15 20:50
@Antonie Bolavá píše:
Ale když to nebudu brát doslova, tak vlastně není třeba věřit ničemu. Protože když si to jen volně přeložím, tak to můžu už překroutit jakkoli :nevim:

A to jsme právě u toho, o čem jsme se tady už jednou bavily, že víra je dar. Ona je to taková omílaní fráze, já vím, ale je až neuvěřitelně pravdivá. Věř mi, vím, o čem mluvím.

• Citovat
  • Upravit
6525
24.3.15 21:47

No a já začínám mít pocit, že každé náboženství je jen snůškou polopravd a odkazů na „něco“ v minulosti, které si v „dobré víře“ národy upravovali podle toho, jak se jim to hodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
24.3.15 22:43
@Antonie Bolavá píše:
Ale když to nebudu brát doslova, tak vlastně není třeba věřit ničemu. Protože když si to jen volně přeložím, tak to můžu už překroutit jakkoli :nevim:

joo, ani křesťanství nezná jednotný výklad NZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
24.3.15 22:44
@Black Cat píše:
No a já začínám mít pocit, že každé náboženství je jen snůškou polopravd a odkazů na „něco“ v minulosti, které si v „dobré víře“ národy upravovali podle toho, jak se jim to hodilo.

nepleť si knihy a víru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
25.3.15 08:23
@Black Cat píše:

Tak nějak, v těch knížkách bude spousta smyšlených věcí, co si tam kdo dodal, holt lidský faktor. Kdyby to tak lidi brali, bylo by na světě líp. 8)
Pokud to není vymyšlené celé :lol: ale to už je věc víry, ne faktů. Je to znát i na tom, jak je někdy obsah poplatný době ve které vznikl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
25.3.15 08:28
@ospalámyš píše:
Tak nějak, v těch knížkách bude spousta smyšlených věcí, co si tam kdo dodal, holt lidský faktor. Kdyby to tak lidi brali, bylo by na světě líp. 8)
Pokud to není vymyšlené celé :lol: ale to už je věc víry, ne faktů. Je to znát i na tom, jak je někdy obsah poplatný době ve které vznikl.

V tomto s Tebou ale úplně souhlasím. To jsem tady taky několikrát už psala, že člověk musí mnoho věcí z Bible i z Koránu chápat v kontextu doby, v které ti lidé žili. Viz. sv. Pavel z Tarsu, například o ženách napsal pár, pro nás dnes, nepěkných věcí, ale lepší je to vzít, tak jak to skutečně bylo myšleno, než se v tom snažit najít nějaké vysvětlení tak, aby to bylo přijatelné i pro lidi dneška. Pavel byl Žid prvního století a podle toho i uvažoval. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6525
25.3.15 08:44

Bůh je jen jeden. Víra je víra. Knihy, náboženství a církve stvořil člověk. A podle toho to vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
25.3.15 14:17

Zajímavé filozofické otázky tu nyní probíráte. Mám za sebou rozhovor s maminkou, který shrnu asi takto:
Proč je mi vlastní smrt ukradená? Protože:
1. Žádný Bůh není, a tedy smrtí pro mě vše končí, smrt je jedno velké nekonečné nic, ve kterém zcela zaniknu. Nebudu mít potuchy o tom, že už nejsem, protože prostě nebudu. Definitivní šlus.
2. Bůh existuje a jakožto nejvyšší forma moudrosti, vědomosti a lásky nutně zná i „absoloutní odpuštění“, čili můj život je nějak zhodnocen, vyhodnocen z hlediska zkušenosti, ponaučení.. a já okamžikem smrti přecházím do ráje, čili se nějak rozpouštím a stávám součástí Boha, tak jako se procesu odpaření vody do mraků, deště a následně podzemními prameny a řekami kapka moře vrácí zpět do něj a stává se jeho součástí.. Čili tím, že se po smrti „rozpustím“ a sliju v nejvyšší celek, získávám automaticky i jeho vlastnosti.. Jsem bezčasá a bezhranic, chápu veškeré souvislosti a tedy jsem „v klidu“ - z hlediska malého lidského ega jsem si významně polepšila, čili nelituji odchodu ze Země a ani netruchlím po pozůstalých..
Tedy - ať tak, či tak, má vlastní smrt mi bůže být buřt, nicméně, myslím si, že ta druhá varianta je tak nějak zajímavější, nebo ne? Tak proč na Boha nevěřit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
25.3.15 14:20

@Sluka bez legrace, to jsi na nejlepší cestě si smrt „vyzkoušet“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
25.3.15 16:12

@bozska-mrcha No jo, i na mě baba někde čeká :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
25.3.15 16:28

@Sluka já spíš myslela, že podobné myšlenky mají uvědomělí sebevrazi, ti co mají chuť si smrt vyzkoušet, aby věděli…jestli a co je na druhé straně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
25.3.15 16:59
@bozska-mrcha píše:
@Sluka já spíš myslela, že podobné myšlenky mají uvědomělí sebevrazi, ti co mají chuť si smrt vyzkoušet, aby věděli…jestli a co je na druhé straně :lol:

Jo aha, tak to děkuji, ale byť na něj nevěřím - co kdyby přeci jen existovalo i něco jako peklo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.15 17:48

Jeden blbější než druhej. Fakt nechápu, co na tom bojování furt mají. Člověk to vychová a pak umře kvůli hovnu. Jestli je tam ty matky ještě posílají, tak jsou vadní všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová