Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Menora vsak to bylo o tom ze je jeden BUH, Buh na strane zidu je a vzdycky byl…je to jeho vyvoleny narod, ale to by jsi mela vedet.
@KackaDoup píše:Židé nejsou Bohem vyvolený národ, to je slovní spojení, které nechápu. I v samotném židovském pojetí vztahu člověka žida a Boha je používáno slovo oddělený, nikoliv vyvolený Bohem, oddělený Bohem od ostatních národů, které byly tehdy vesměs všechny polyteistické.
@Menora vsak to bylo o tom ze je jeden BUH, Buh na strane zidu je a vzdycky byl…je to jeho vyvoleny narod, ale to by jsi mela vedet.
@Menora píše: Židé nejsou Bohem vyvolený národ, to je slovní spojení, které nechápu. I v samotném židovském pojetí vztahu člověka žida a Boha je používáno slovo oddělený, nikoliv vyvolený Bohem, oddělený Bohem od ostatních národů, které byly tehdy vesměs všechny polyteistické.
Dobře, zide jsou vyvoleny národ samotnym Bohem, postavení nad ostatní národy, Bůh nám bude vzdy stranit na úkor jiných. V tom případe tedy plati to, že krestane zneužili Boží poselství a dopustili se něčeho tak strašného, že i muslimové z toho vyjdou lépe, o dost lépe. Oni totiž nezboztili člověka, to dělali před nimi pouze pohanska náboženství. Presne takhle vidi věřící zide křesťanství a je uplne jedno, zda katolíky nebo ty ostatní.
@Menora
clovek
rika ti neco trojjediny Buh, otec duch a syn? proc si nedam pokoj…ukoncila jsme to preci ![]()
@Menora píše:
Dobře, zide jsou vyvoleny národ samotnym Bohem, postavení nad ostatní národy, Bůh nám bude vzdy stranit na úkor jiných. V tom případe tedy plati to, že krestane zneužili Boží poselství a dopustili se něčeho tak strašného, že i muslimové z toho vyjdou lépe, o dost lépe. Oni totiž nezboztili člověka, to dělali před nimi pouze pohanska náboženství. Presne takhle vidi věřící zide křesťanství a je uplne jedno, zda katolíky nebo ty ostatní.
a KONEC BIBLE ZNAS? KDY ZIDE PROZROU? ![]()
@KackaDoup píše:
a KONEC BIBLE ZNAS? KDY ZIDE PROZROU?
Bibli znám celou a velmi dobře, mám ji doma i v několika různých jazycích. Čtu ji poměrně často.
@Menora píše:
Bibli znám celou a velmi dobře, mám ji doma i v několika různých jazycích. Čtu ji poměrně často.
tak je silene zvlastni co pises..samozrejme to ze zidi to slyset nechteji vim a chapu…
@KackaDoup píše:
tak je silene zvlastni co pises..samozrejme to ze zidi to slyset nechteji vim a chapu…
Já judaismus nepraktikuju, takže to není o tom, že bych nechtěla některé věci slyšet.
@Antonie Bolavá
K tomu Luciferovi. V tom máš pravdu, původní význam tohoto slova je naprosto jiný a s osobou Satana se nepojí, tady se míchají různé mytologické vlivy, špatné biblické překlady, či záměrná manipulace se slovy. Toto slovo je například v překladu NZ ve Vulgátě spojováno se samotným Ježíšem, nikoliv Satanem. I v původních latinských textech Západu se toto slovo vyskytuje, ale ve spojení s Ježíšem. To, jak se pohled na Satana postupně měnil, je věc druhá. V židovské tradici je Satan „pokušitel, protivník“, tedy ne úplně ten, který stojí proti Bohu, ale pořád je andělem a tak tedy i svým způsobem služebníkem Boha, který má za úkol lidi pokoušet a tím tedy i zkoušet. Třeba kniha Job, tam je toto krásně vidět. Hospodin se Satanem komunikuje a doslova s ním polemizuje. Až později a nebylo to hned se Satan definitivně stal tím, jak ho chápeme dnes. K tomu ostatnímu, napsala bych, ale nechci tu tvořit teologické traktáty
![]()
Diskuzi ctu po delsi dobe a koukam ze spoustu mamin trapi IS, resi se to tady na plno strankach. Z meho pohledu je IS o trochu mensi hrozbou, i kdyz taky na prd, nez to co se deje v souvislosti s Ukrajinou.To ze se do sebe pusti Amerika a Rusko mi prijde jako realna vec. A to uz by nas fakt nic netrapilo.
@Atra píše:
Diskuzi ctu po delsi dobe a koukam ze spoustu mamin trapi IS, resi se to tady na plno strankach. Z meho pohledu je IS o trochu mensi hrozbou, i kdyz taky na prd, nez to co se deje v souvislosti s Ukrajinou.To ze se do sebe pusti Amerika a Rusko mi prijde jako realna vec. A to uz by nas fakt nic netrapilo.
@KackaDoup
Je to bida, kdykoli otevru zpravy a ctu co se deje, kopla bych do toho, fakt je to blazinec. A to jsem si blahove myslela, ze bude klid.
@Trutth
Náš Bůh? Neexistuje žádný nás či vás, je jenom jediny Bůh pro všechny lidi na světe. To mi připomíná nápis na jedné zdi v Jeruzaléme : Bůh je na naší straně. Myslím, že autor byl žid. Ta arogance me uplne zarazila. Dost silne pochybuju, že je Bůh na straně křesťanů, muslimů nebo židů a dalších.