Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blecha72 píše:
@ospalámyš ještě napadlo toto: Když Turci v roce 1453 dobyli Istanbul, dostali do rukou i jeden z nejvýznamnějších křesťanských chrámů Hagia Sofia. Udělali z něj mešitu, ale mozaiky z křesťanského období- Ježíš atd. (6. stol. n. l.) jsou tam zachovány dodnes. Oni to respektují.
No a kolik jiných památek zničili?
Tady to relativně respektovali, sice to celé původní a originální zničili, protože k tomu přistavěli 4 komíny
a dejme tomu, hlavně bylo to křesťanské, ale pokud by ty památky byly podle nich pohanské, myslíš že by byli tak tolerantní? Zničené památky muslimy najdeš momentálně v Afghánistánu, Iráku…
@blecha72 píše:
@ospalámyš jak to myslíš, to dodržování pravidel u hostů? V letoviscích, ve smíšených zemích, u muslimů doma, v zemích, kde je islám státním náboženstvím?
Já nemluvím o turistech v letoviscích, můžeš se podívat třeba do Teplic, kolik respektu mají pro změnu zas arabští turisté ![]()
Být turista je oproti někomu, kdo se v zemi usadí dost rozdíl. Já mluvím o Evropě o tom, že někdo, kdo si myslí, že karikatura proroka je těžký hřích nebude moc vítaným hostem v zemi kde je to běžné a nikdo se nad tím moc nepozastaví.
takže já to respektuju, nechtějí malovat lidské postavy, nemají rádi karikatury a smysl pro humor
, klidně, jejich problém a pohled na věc, ale tím to taky zůstává, pokud jich postupně nepřibude v Evropě dalších pár milionů.
Příspěvek upraven 23.03.15 v 21:28
@ospalámyš píše:
No a kolik jiných památek zničili?Tady to relativně respektovali, sice to celé původní a originální zničili, protože k tomu přistavěli 4 komíny
a dejme tomu, hlavně bylo to křesťanské, ale pokud by ty památky byly podle nich pohanské, myslíš že by byli tak tolerantní? Zničené památky muslimy najdeš momentálně v Afghánistánu, Iráku…
A zničené pamatky křesťany najdeš třeba v egyptě, američtí a jiní vojáci rozkradli památky v Iráku. Takže si nemáme co vyčítat
@lucenka píše:
A zničené pamatky křesťany najdeš třeba v egyptě, američtí a jiní vojáci rozkradli památky v Iráku. Takže si nemáme co vyčítat
Já jen reaguju na blechu a jak muslimové respektovali křesťanské památky.
O tom, že by jiní byli svatí, nepíšu nic.
To je jak v mateřské školce, le oni nám taky tohle rozbili a oni taky mají v knížkách tohle. ![]()
Příspěvek upraven 23.03.15 v 21:31
@ospalámyš Vyjeď si na dovču do země, kde je islám státním náboženstvím a budeš koukat na drát, co vše bude přes čáru.
@blecha72 píše:
@ospalámyš Vyjeď si na dovču do země, kde je islám státním náboženstvím a budeš koukat na drát, co vše bude přes čáru.
No a co je tam přes čáru? Chlastaj, zahejbaj ženám, vražděj se, kradou
nebo máš snad na mysli něco jiného?
@ospalámyš píše:
No a co je tam přes čáru? Chlastaj, zahejbaj ženám, vražděj se, kradounebo máš snad na mysli něco jiného?
Vidět, že máš spoustu zkušeností ![]()
@Menora píše:
Jistě, že se to nedá, jelikož Ty používáš jen viru, Antonie zdravy rozum a logiku, proti tomu nemá zadna víra šanci obstát.
Pokud by člověk mohl lusknutím prstu obsáhnout všechny „tajemství Boží“, nebo vysvětlit a pochopit všechny Boží záměry nějakou lidskou „logikou“, tak to by už nebyl Bůh, ale nějaký bůžek. Tady se pořád skloňuje věta, proč Bůh nechal povraždit některé národy a proč přikázal tohle a támhleto…Ale ve skutečnosti je na místě otázka, proč musel zemřít Ježíš Kristus? Všechno zlo na této planetě je důsledek našeho hříchu. Bůh nic nemusí, on nás mohl všechny zahubit a stvořit si nový vesmír a novou zemi. Bůh říká „Nic jsem nevykonal jen tak bez příčiny,“EZ.22.Apoštol Pavel říká v kapitole římanům:„Všichni jsou před Bohem vinni a zasluhují smrt…“Mé úmysly nejsou úmysly vaše a vaše cesty nejsou cesty moje, je výrok Hospodinův. Jako jsou nebesa vyšší než země, tak převyšují cesty mé cesty vaše a úmysly mé úmysly vaše…Izajáš 55,8-11.Mrazí mě z toho, jak si lidé troufají „soudit Boha“. Copak nevíte, že nás všechny bude jednou soudit Bůh?!
@Reginaa píše:
Pokud by člověk mohl lusknutím prstu obsáhnout všechny „tajemství Boží“, nebo vysvětlit a pochopit všechny Boží záměry nějakou lidskou „logikou“, tak to by už nebyl Bůh, ale nějaký bůžek. Tady se pořád skloňuje věta, proč Bůh nechal povraždit některé národy a proč přikázal tohle a támhleto…Ale ve skutečnosti je na místě otázka, proč musel zemřít Ježíš Kristus? Všechno zlo na této planetě je důsledek našeho hříchu. Bůh nic nemusí, on nás mohl všechny zahubit a stvořit si nový vesmír a novou zemi. Bůh říká „Nic jsem nevykonal jen tak bez příčiny,“EZ.22.Apoštol Pavel říká v kapitole římanům:„Všichni jsou před Bohem vinni a zasluhují smrt…“Mé úmysly nejsou úmysly vaše a vaše cesty nejsou cesty moje, je výrok Hospodinův. Jako jsou nebesa vyšší než země, tak převyšují cesty mé cesty vaše a úmysly mé úmysly vaše…Izajáš 55,8-11.Mrazí mě z toho, jak si lidé troufají „soudit Boha“. Copak nevíte, že nás všechny bude jednou soudit Bůh?!
@Reginaa no, tak jsi nám to všem vysvětlila, Kačenka ti to osrdíčkovala a jsme zase tam, kde jsme byli. Mějte se sluníčkově, páčko ![]()
@Antonie Bolavá píše:
A proč tolik záleží na tom, kdy se to stalo? To ty životy mají menší cenu, čím dál je to do minulosti?
Jinak by mě taky zajímalo, kde je v Bibli napsané, že Nový zákon překonal Starý. Nebusíš psát konkrétní verš, stačí mi zhruba kde to najdu a abych nemusela teď louskat celý NZ. Budeš hodná, díky
Ne, mají stejnou cenu, jedno, kdy se to stalo. Jedno, jestli libanonský kněz střílel do muslimů, jestli se odpálil muslim v pětihvězdičkovém hotelu, jestli poměrně velké množství organizací založených na křesťanství propaguje antisemitismus, dělá útoky na potratové kliniky, odpráskne lékaře, který je provádí, jestli fanatický ateista zastřelí muslima, jestli hinduisté terorizují křesťany…lidský život má stále stejnou hodnotu.
A Starý Zákon není novým zrušený, ale naplněný. A navíc, zkus říct věřícímu Židovi, že je SZ zrušený
. Terorismus není jen problém islámu, ale problém nás všech.
@Reginaa píše:
Pokud by člověk mohl lusknutím prstu obsáhnout všechny „tajemství Boží“, nebo vysvětlit a pochopit všechny Boží záměry nějakou lidskou „logikou“,tak to by už nebyl Bůh, ale nějaký bůžek. Tady se pořád skloňuje věta, proč Bůh nechal povraždit některé národy a proč přikázal tohle a támhleto…Ale ve skutečnosti je na místě otázka, proč musel zemřít Ježíš Kristus? Všechno zlo na této planetě je důsledek našeho hříchu. Bůh nic nemusí, on nás mohl všechny zahubit a stvořit si nový vesmír a novou zemi. Bůh říká „Nic jsem nevykonal jen tak bez příčiny,“EZ.22.Apoštol Pavel říká v kapitole římanům:„Všichni jsou před Bohem vinni a zasluhují smrt…“Mé úmysly nejsou úmysly vaše a vaše cesty nejsou cesty moje, je výrok Hospodinův. Jako jsou nebesa vyšší než země, tak převyšují cesty mé cesty vaše a úmysly mé úmysly vaše…Izajáš 55,8-11.Mrazí mě z toho, jak si lidé troufají „soudit Boha“. Copak nevíte, že nás všechny bude jednou soudit Bůh?!
Jenomže toto je právě ta logika věřícího člověka. Pokud si otevřu Bibli SZ, tak vidím, že Bůh je sice milosrdný, ale především ke svému národu, ostatní mají smůlu. Nabádá Izrael je strašlivým činům a Izrael je ve jménu Božím dělá. Končí SZ a přichází NZ a najednou je všechno rádoby jinak, ten zlý Bůh je najednou hodný a vše je v pořádku. Odhlédnu od toho, že v samotném NZ je mnoho nesrovnalostí a chyb. To vše mě jen usvědčuje v tom, že Bůh Koránu i Bůh Bible je tentýž. Protože i Korán má mnoho veršů o úctě k druhým, o lásce k Bohu i lidem a také mnoho protichůdných a zlých. Skoro si začínám být jistá, že Muhammad se inspiroval právě u křesťanů a židů, s kterými žil a tak vznikl Korán. Směs toho, co je na Bibli zlého i dobrého + historických souvislostí během, kterých různé koránské verše vznikaly a jsou na ně navázané.
Když se tu tak hádate o náboženství, mám jednu otázku ![]()
Pokud Adam a Eva byli prvními lidmi stvořenými Bohem, proč teda mají na všech vyobrazeních pupíky??? ![]()
@KackaDoup píše:
ted te vubec nechapu…ja jsem konstatovala ze bohuzel katolici ve stredoveku upalovali…carodejnicke procesi..slo jim jen o majetky.
A protestanti neupalovali čarodějnice? ![]()
@BlueFairy píše:
Když se tu tak hádate o náboženství, mám jednu otázkuPokud Adam a Eva byli prvními lidmi stvořenými Bohem, proč teda mají na všech vyobrazeních pupíky???
A kde se vzali manželky pro Kaina a Abela? Když jedinými dětmi Adama a Evy byli oni dva? ![]()
Ještě mě napadla jedna otázka, měl had před svedením prvního páru nohy?
![]()