Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Virginian píše:
Nebo mi třeba budete oponovat a najdete případ, kdy křesťané obvinili někoho z pálení bible a udělali s ním to samé?
Sice ho neupalili, protože Egypt je relativně vyspělá navic muslimska země ale dostal 11 let za spálení Bible http://m.novinky.cz/articleDetails?…
@Antonie Bolavá píše:
Nojo, to znám. Ale že vím, že NZ si hodně protiřečí, tak chci najít i to o tom překonání
To podle mne nenajdeš, protože NZ nikdy ten Starý nepřekonal
on ho naplnil a potvrdil
@Antonie Bolavá @jahuhudka Tak snad se dostaneme alespoň k tomu, že to Kačka přestane opakovat jak kolovrátek.
@blecha72 píše:
No to bys nejdřív musela tušit, že islám zapovídá zachycení podoby člověka. Proto je zachycení podoby, a navíc karikatura proroka těžké překročení mezí. Křesťanská společnost má taky pravidla, jejichž překročení se trestá.
V tom případě ale Islám není moc slučitelný s našimi hodnotami. Zachycení podoby člověka a karikatury jsou součástí naší kultury už po staletí. Takže pokud budou trvat na svých představách o tom, co jsou meze podel islámnu co je trest za jejich překročení, tak to skončí v Evropě špatně.
Islám v té podobě, jak je praktikován a chápán dnes není moc kompatibilní s tím, co je považováno za normou v liberálních demokraciích, proto je tolik problémů s muslimy a bude jich přibývat.
@jahuhudka píše:
To podle mne nenajdeš, protože NZ nikdy ten Starý nepřekonalon ho naplnil a potvrdil
No já tam nenacházím ani tohle
@ospalámyš jo, snad jsou ty „naše“ hodnoty ty jediné správné. Nebo by bylo na místě respektovat hodnoty jiných- a to je přece podstata naší civilizace.
@blecha72 píše:
@ospalámyš jo, snad jsou ty „naše“ hodnoty ty jediné správné. Nebo by bylo na místě respektovat hodnoty jiných- a to je přece podstata naší civilizace.
Oni sem přicházejí jako hosté a měli by v první řadě respektovat místní hodnoty a zamyslet se nad tím, jestli ty " jejich" hodnoty jsou ty jediné správné. ![]()
Pokud se budou miliony evropanů a nemuslimů cpát muslimům do jejich zemí, tak budou taky muset respektovat jejich pravidla, kulturu a náboženské zvyky. A oni to od svých hostů docela tvrdě vyžadují, to jen tady mají někteří pocit, že my musíme respektovat je ![]()
@ospalámyš ještě napadlo toto: Když Turci v roce 1453 dobyli Istanbul, dostali do rukou i jeden z nejvýznamnějších křesťanských chrámů Hagia Sofia. Udělali z něj mešitu, ale mozaiky z křesťanského období- Ježíš atd. (6. stol. n. l.) jsou tam zachovány dodnes. Oni to respektují.
@Antonie Bolavá třeba tohle :
Mt 10,34 „nepřišel jsem na zem uvést pokoj, ale meč“
@ospalámyš jak to myslíš, to dodržování pravidel u hostů? V letoviscích, ve smíšených zemích, u muslimů doma, v zemích, kde je islám státním náboženstvím?
@jahuhudka píše:
@Antonie Bolavá třeba tohle :
Mt 10,34 „nepřišel jsem na zem uvést pokoj, ale meč“
to jsem tu už dávala