Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blecha72 píše:
@Virginian nic neobhajuji, na rozdíl od tebe ani neodsuzuji.
Až teda na křesťanství, který si bereš do huby zcela volně.
@Virginian píše:
ocituj takový příspěvek
@Virginian píše:
A ještě jednou:Drahá Antonie Bolavá, proč obhajuješ islám? Máš snad intimní poměr s arabem?
Dostatečně slušné pro tvou citlivou dušičku? Ty tady vláčíš mojí víru bahnem a pleteš se do debaty do které lautr ti nic není, ale přímou otázku nesneseš?
Jakou přímou otázku? Teď se mě na to ptáš poprvé. Před tím ses ptal blechy, asi v tom máš trochu bordel. Já přímou o tázku samozřejmě snesu a intimní poměr s arabem nemám ![]()
A ne, argumenty mi nedochází. Naopak, co se týká křesťanství, tak mám argumentů tolik, že bys musel vystoupit z církve
To ty jsi nebyl schopen mi argumentovat na mé připomínky. Evidentně nemá smysl se s tebou bavit, protože diskutovat na úrovni nedokážeš a když ti docházejí síly, začneš urážet. To je velmi ubohé
@Virginian píše:
To jsem byla já, brouku
A ano, pokud tu křesťan napíše, že něčí bůh je špatný, protože žádá vraždit nevinné, cítím silné nutkání dotyčnénu připomenout slova jeho boha ![]()
@Antonie Bolavá
Ver mi, že stále existují krestane, kteří nemají vymyty mozek.
Přímá otázka bude těžko urážkou.
A jestli si myslíš, že tvé cyklicky se opakující jednoduché argumenty mne jaksi zasahují do hloubky tak jsi ještě naivnější než se na první pohled může zdát.
Porovnáváš křesťanství minulosti s islámem dneška, co trochu vyrovnat hrací plochu a porovnat je ve stejnou dobu? V době kdy podle tvého jednoduchého mozečku křesťané vraždili, islám vraždil také. Dnes, kdy se snad teda shodnem, že křesťané programově nevraždí - navíc to jejich program nikdy nebyl, jen zneužití víry k politickým cílům - muslimové vraždí stále, navíc to otevřeně říkají, že to je jejich program a nakonec i jejihc svatá kniha se tím nijak netají, teda tím - polopaticky - že mají v plánu vyvraždit všechny, kdo nejsou jejich víry.
@Antonie Bolavá píše:
To jsem byla já, broukuA ano, pokud tu křesťan napíše, že něčí bůh je špatný, protože žádá vraždit nevinné, cítím silné nutkání dotyčnénu připomenout slova jeho boha
Možná bys tedy mohla ocitovat, kde Jehova žádá svůj lid aby násilím podrobili a vyvraždili každého kdo není jejich víry.
@Virginian píše:
Možná bys tedy mohla ocitovat, kde Jehova žádá svůj lid aby násilím podrobili a vyvraždili každého kdo není jejich víry.
Já jsem tedy ten poslední, kdo by chtěl střílet do vlastních řad, ale Bůh JHV je krutý, rasistický a tvrdý. Milosrdný především k Izraeli.
@Virginian píše:
Přímá otázka bude těžko urážkou.A jestli si myslíš, že tvé cyklicky se opakující jednoduché argumenty mne jaksi zasahují do hloubky tak jsi ještě naivnější než se na první pohled může zdát.
Porovnáváš křesťanství minulosti s islámem dneška, co trochu vyrovnat hrací plochu a porovnat je ve stejnou dobu? V době kdy podle tvého jednoduchého mozečku křesťané vraždili, islám vraždil také. Dnes, kdy se snad teda shodnem, že křesťané programově nevraždí - navíc to jejich program nikdy nebyl, jen zneužití víry k politickým cílům - muslimové vraždí stále, navíc to otevřeně říkají, že to je jejich program a nakonec i jejihc svatá kniha se tím nijak netají, teda tím - polopaticky - že mají v plánu vyvraždit všechny, kdo nejsou jejich víry.
@Menora píše:
Já jsem tedy ten poslední, kdo by chtěl střílet do vlastních řad, ale Bůh JHV je krutý, rasistický a tvrdý. Milosrdný především k Izraeli.
Ale ty pasáže o násilí jsou historicky poplatné, zatímco v Koránu jde o stále platný příkaz. Třeba zde:
Unlike nearly all of the Old Testament verses of violence, the verses of violence in the Quran are mostly open-ended, meaning that they are not restrained by the historical context of the surrounding text. They are part of the eternal, unchanging word of Allah, and just as relevant or subjective as anything else in the Quran.
Pokud to někoho zajímá, tady je porovnání Koránu a Bible z pohledu násilí:
Třeba kniha Soudců je taková mírumilovná
42 podle LXX (MT: z měst)
Hospodinem až do večera. Ptali se Hospodina: „Máme jít znovu do boje
proti našim bratrům Benjamíncům?“ a Hospodin odpověděl: „Jděte proti
nim.“) 24A tak druhého dne Izraelci zaútočili.
6Izraelcům tehdy přišlo jejich bratra Benjamína líto. Říkali: „Dnes byl
z Izraele vyhlazen celý kmen! 7Co si počneme s těmi, kdo zbyli? Jak jim
opatříme ženy? Vždyť jsme přísahali při Hospodinu, že jim nikdo nedáme
svou dceru za ženu.“ 8Potom se ptali: „Kdo z izraelských kmenů nepřišel k Hospodinu do
Micpy?“ Ukázalo se, že do tábora na shromáždění nepřišel nikdo z Jábeš-
gileádu. 9Spočítali totiž lid a hle – z obyvatel Jábeš-gileádu tam nebyl nikdo.
10Obec tam proto vyslala 12 000 udatných mužů s příkazem: „Jděte a pobijte
obyvatele Jábeš-gileádu ostřím meče, včetně žen a dětí. 11Toto je úkol,
který splníte: Každého muže i každou ženu, která poznala muže, pobijte.“