Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Snopy123 píše: Více
Ale zatím samé pozitivní komentáře:smiling_face_with3_hearts:
No právě, já se synem fakt cestuji hodně, a občas i velké vzdálenosti.. dám mu ruku, on se chytne, a celou dobu mě drží a spí a je klid:smiling_face_with3_hearts: 👍🏻 😁
@Snopy123 píše: Více
Faakt? Paráda, tak děkuji za info. A tak pro info co máte za značku?
@Maminka Miška Máme Cybex. Tu mezi jsme měli Romer. Docela tu někdo i dobře radil jakou sedačku, tak jsem načerpala info.
@Maminka Miška To on taky. Jak pak jak začne chodit, tak se to zabrzdí. On se s 5 kg už narodil ![]()
Dneska je na svůj věk stále vyšší a těžší, ale žádné párátko ale ani ani otesánek. A je extrémně živé dítě.
Ve vajíčku jsem vozila malinkou ve vajíčku ve předu, protoze ona to v tok protisměru nedavala a ja bych ji nenechala plakat vzadu samotnou, kdyz jsem ji mela vpředu, tak na me aspon viděla, mluvila jsem na ni, nebo ji hladila. Ted kdyz ma 11 mesicu, koupili jsme autosedačku otocnou i po směru na isofix, mame ji vzadu a ve směru je uz spokojenější
Ja mela dceru vedle sebe do 3 let.
Sice uz tak od 2 nervala ale nostop chtela obsluhovat ![]()
Dozadu sla kdyz jsem pres ni prestala videt do zrcatka, ted uz to chape. A je teda porad v protismeru
@Maminka Miška píše: Více
ano jdou.. jsou které jdou na pas plus izofix nebo jsou jen na pas. Ale bezpečnější je určitě izofix. Ještě ta 9-18kg ta se poutá pásem a izofixem, tak ta asi i istačí jen na pas. Ale pak ta 15-18kg.. ta už určitě izofix, ta pak v tom autě je jen položená a přes ní zapnuté dítě pásem z auta. Takže tam uričtě izofix.
Máme blbý sklon sedaček, takže isofix šel rychle pryč. Poutám na pasy a je to teda o pár vteřin delší. ![]()
Obě děti jsem vždycky vozila a vozím vzadu. Pokud by jí dítě řvalo tak, že je fialový apod., tak bych ho také vozila vepředu, kdyby to pomáhalo.
@KKK85 Jen doplním, že pokud je sedačka správně v autě upevněná, tak je jedno, jestli se jedná o pas nebo isofix. Bezpečnost je stejná.
Akorát sedačky na isofix jsou často komfortnější pro manipulaci. ![]()
@Paní.Norrisová píše: Více
Bohužel.. řval.. kolikrát se i začal kuckat a nebylo to příjemné. Musela jsem x krát zastavovat a uklidňovat, a než jsem „oběhla“ auto a rozjela se, syn zase rozjel scénu..0
@Paní.Norrisová píše: Více
Presne tak. Bezpecne je to stejne, jen isofix je blbuvzdornejsi.
@Vladusxx Ja taky. Byla to jediná poloha, kde dítě přestalo po šílených X měsících řevu v autě řvát. On tedy ječel od porodnice i ve vajíčku.
Ono když tedy vidím ty narvané děti v protisměru ve 4 letech tak nevím. Chápu bezpečnost ale naše dítě ve 4 letech 113 cm a 18 kg, moc pohodlné by mu to nebylo ani tak.