Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, je tu někdo s podobným příběhem?
Byla jsem s partnerem na testech plodnosti. Mně vyšlo velké množství vajíček na můj věk a partnerovi oligozoospermie. Nejprve jsem užívala Clostilbegyt a progesteron. Jeden cyklus reakce byla, ale nevyšlo to a druhý cyklus reakce už nebyla. Následoval cyklus s GONAL-F, který se kvůli testu průchodnosti vejcovodů stal neúspěšným bez inseminace a teď jsem v dalším cyklu, kdy 12 DC folikul byl 12mm, 14 DC folikul 14mm a 16 DC 9mm. Měla jsem od 2 DC do 6 DC dávku 37,5 a od 7 DC do 15 DC dávku 50. Doktorka mi předepsala progesteron 300 2× denně, a to po dobu 10 dnů. Jsem teď třetí den od poslední globule progesteronu. Následně 3 DC - 7 DC mám užívat 3× denně Estruzil, pak se mám dostavit 10-12 DC na kontrolu a rozhodne se buď o tom zda bude IUI nebo se bude pokračovat v GONAL-F a pak buď IUI nebo IVF. Máte někdo zkušenost, že díky tomu Estruzilu to vyšlo?🙈
Případně, chystá se teď někdo na první IUI? Abych to mohla s někým probírat společně. ❤️
@Pecinka21 píše: Více
Držím palce
Já jdu teď ve středu na vyšetření průchodnosti vejcovodů, tak jsem zvědavá. Ale poslední 3 cykly mám strašně krátkou menstruaci, tak 2 dny, a ještě spíš takové špinění. Měla jsem to i po prvním IUI, ale hned druhý cyklus se to zase srovalo. Teď se tomu ale nějak nechce.
@Karma-is-a-cat taky jsem byla minulý měsíc na průchodnosti.. a prostě vše máme oba v pořádku 🙈
@Karma-is-a-cat ještě za sebou IUI nemám. Dneska jsem v 5DC a Etruzil beru do 7DC a 12DC jdu na ultrazvuk. Pak se prý rozhodne, jak dál.
Holky, je tu někdo, kdo navštěvuje kliniku FertilityPort Prague na Palmovce? Zajímali by mě zkušenosti s klinikou, IUI a následně IVF na klinice. Ráda bych byla i za příběhy od začátku do konce, zda vám to vyšlo a za jak dlouho. 😊 🙏🏻
Nedoporučil byste mi někdo nějakou vzpomínkovou knížku pro miminko? 😊 Chtěla bych zaznamenat cestu neúspěchu i úspěchu k narození a po narození.
@Pecinka21
tak průchodnost vejcovodů je taky v pořádku. Na jednu stranu jsem ráda, že je vše ok, ale na druhou stranu bych už chtěla vědět, kde je sakra problém ![]()