Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Boculka píše:
My dneska byli na 8mi měsíční prohlídce. Maty váží 10,2 kg a měří 73 cm.
My jim koupili nové autosedačky a musíme počkat až budou mít 9 kg ![]()
@keliška12 Dr říkala, že Maty má asi právě menší spalování, jelikož jsem jí včera řekla jak a kolik jí, tak že nevím, proč tolik váží. Ale že se to změní. Už lozí atd, tak to „vyběhá“
@keliška12 vy ještě nemáte 9kg??? Tak to my jezdíme v sedačce už skoro 2 měsíce, už seděl sám, měl 9kg a 10 měsíců…vše splněno. Tak to máte drobečky ![]()
Teď to čtu
, 7,5 kg v roce?? To je teda mááálo, ale pokud jedí dobře tak to asi bude tím spalováním. Já počítám tak 9,6kg v roce a měli jsme 79cm takže tak přes 80cm určitě.
Zase Ti dlouho vydrží bodyčka, pyžamka apod. Nám už je zase všechno malé. Máte výhodu ![]()
My už chodíme s pomocí chodítka, vydrží tam denně tak 5 minut maximálně, ale jde mu to, ujde třeba 5 metrů ![]()
@snažilka1210 No jako nejí víc než jiné děti. Spíš jak tak slyším, tak jí i méně. Např. 9-9:30 jogurt, 12:30 oběd masozelenina tak v průměru 150g (vážím), 15:30 ovoce nebo přesnídávka (velkou nesní, sní tak 3/4), 19:00 kaše nebo vločky ve flašce (210 ml), v 1 ráno mléko, ale 120 ml vody a jen 2 odměrky UM, kolem 5-6 ráno 150 ml vody a jen 3 odměrky UM ![]()
@Boculka a můžu se zeptat proč mu dáváš méně toho Sunaru? Kvůli té váze??
@snažilka1210 Protože nemá hlad, ale potřebuje něco pít a čistou vodu nechce. Bavila jsem se o tom s dr a říkala, že ho mám „šidit“ a aby se takto odnaučil v noci pít. Budu tu dávku snižovat (jako např. 90 ml a 1,5 odměrky…). Jako kdybych mu v noci dala plnou dávku, tak to vypije, ale on to nepotřebuje.
@snažilka1210 Čistou vodu nechce v noci, aby to bylo přesné. Přes den mi vypije všechno, co mu dám do pitítka - čistá voda, čaj, šťáva. Vypije přes den tak v průměru 100-150 ml tekutin (krom toho „mléka“ a večer kaše). Když je venku horko, tak vypije i 200-250 ml.
@Boculka píše:
@keliška12 Dr říkala, že Maty má asi právě menší spalování, jelikož jsem jí včera řekla jak a kolik jí, tak že nevím, proč tolik váží. Ale že se to změní. Už lozí atd, tak to „vyběhá“
Jj říkala nám, že mají i hodně pohybu a že už nebudou tolik nabírat kg. Vejdeme se do jejich tabulek máme trojnásobek porodní váhy. Pro mě je důležitější, že jim šmakuje a jsou zdraví
Jen at papkají a nemusí hlídat váhu ( závist) ![]()
@snažilka1210 píše:
Teď to čtu, 7,5 kg v roce?? To je teda mááálo, ale pokud jedí dobře tak to asi bude tím spalováním. Já počítám tak 9,6kg v roce a měli jsme 79cm takže tak přes 80cm určitě.
Zase Ti dlouho vydrží bodyčka, pyžamka apod. Nám už je zase všechno malé. Máte výhodu
My už chodíme s pomocí chodítka, vydrží tam denně tak 5 minut maximálně, ale jde mu to, ujde třeba 5 metrů
Jj přes 7,5 kg
Daník má body co měl jako miminko
No jedí furt a všechno takže je to spalováním, dnes to říkala i dr. Najeli jsme už i na tvaroh a pudink a šmakuje móóc
My jdeme už s chodítkem sami ![]()
@keliška12 Tvarohové jogurty už dávám asi týden. Maty prý může jíst už všechno (samo že bez soli a bez bílku ještě). Takže docela zkoušíme ![]()
Jinak holky, Maty lozí 3 dny a dneska se postavil!!! ![]()
@Boculka píše:
@keliška12 Tvarohové jogurty už dávám asi týden. Maty prý může jíst už všechno (samo že bez soli a bez bílku ještě). Takže docela zkoušímeJinak holky, Maty lozí 3 dny a dneska se postavil!!!
A přesně na 8. měsíc
![]()