Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak u nás je 6 zoubků, lozí rychlosti blesku, stojí a pochoduje kolem nábytku. Občas se pustí, ale pak hupsne na dupku
Taky spinká dobře. Ještě spí i dopoledne (tak hodinku) a odpoledne (taky tu hodinku), párkrát jsem zkusila vynechat dopolední spaní, ale on ho ještě potřebuje. Chodí spát kolem 7-8 a posledních asi 10 dní taky spí celou noc (nechci zakřiknout) a oficiálně vstáváme kolem 8-9 ráno (kolem 5-6 mléko, ale docela často se stává, že ne a jí pak až kolem 9:30 jogurt).
Včera jsme byli na 10-ti měsíční pohlídce a Maty má 11 kg a 75 cm
Roste asi ze vzduchu, protože jí normálně, ale je to můj šikulka. Říká baba a dneska poprvé srozumitelné mama
Dělá pacipaci, mává, berany duc, dává pusinky, skládá kolečka na ten váleček, do kelímku dává „gol“ (dá balonek do kelímku na požádání)… Je hodně šikovný, pohodový, usměvavý a hooodně společenský ![]()
Tak my ještě teda tak daleko nejsme.
Vikča se převaluje po obýváku pomalu už, začala už žvatlat, takže máme něco jako tata, papa, už bylo něco jako mama, ale furt to beru jako náhodu.
Naposledy jsme měli 70 cm a 6920 g tuším.
Máme spíš takovou dlouhou žížalu, má dlouhé nohy, bude z ní asi Julia Roberts.
A já kynu.
![]()
Všechny jste mě potěšili, dětičky jsou všechny krásné a móóc šikovné
U nás taky pohodička jak s papáním, tak i to spinkání i když nehajáme tak dlouho jako vy ( my máme budíček cca kolem 7 hod., ale spinkáme dopoledne i odpoledne tak ty 2 hodinky, někdy se podaří i dýl
Taky už chodíme, umíme pár zvířátek co jsme byli v zoo
Ale perou se o sto šest
Venku je nestíhám nahánět, a to zatím neutíkají, ale jen chodí
No nevím jak to pak budu s nima venku stíhat
Už mám dole 3 kg ![]()
@keliška12 teda závidím dvě spaní za den, my spinkáme jednou denně už tak 2 a půl měsíce. Ale je to i tím, že se budíme později a to pak krásně vydrží jít spát kolem 1 hodiny a pak se budí kolem půl 4 a to do půl 8 do koupání nádherně dává. Teď už je to mimčo daleko pohodovější, člověk si ho více užívá, více si s ním pokecá a tak.
Holky, krásné prcky máte, @babulka01 jaktože tak přibíráš? Čím myslíš, že to je? Mě se to také zaseklo, co jsem tím cvičením zhubla /na váhu před porodem/ tak jsem zase 4kg nabrala a těch se nemůžu zbavit. Chtěla bych tím lítáním kolem prcka něco shodit ať nejdu do /případného/ druhého jako koule.
Zrovna dneska jsem říkala mojemu, že si zajde po 2 letech na kontrolní spermio, ať víme co a jak a nakoupím mu zase vitamíny a dáme ten „spermio režim“ - vitamíny, jen trenky, omezení kouření a vlažná sprcha intimních partií na závěr sprchování ![]()
Zrovna chci jet do města, ve 4 mám sraz s paní z bazárku, beru si od ní nějaká pyžamka pro malého a malej pořád spí (2,5 hodiny) to je tak, když se na něčem domluvíme
![]()
@snažilka1210 píše:
@keliška12 teda závidím dvě spaní za den, my spinkáme jednou denně už tak 2 a půl měsíce. Ale je to i tím, že se budíme později a to pak krásně vydrží jít spát kolem 1 hodiny a pak se budí kolem půl 4 a to do půl 8 do koupání nádherně dává. Teď už je to mimčo daleko pohodovější, člověk si ho více užívá, více si s ním pokecá a tak.Holky, krásné prcky máte, @babulka01 jaktože tak přibíráš? Čím myslíš, že to je? Mě se to také zaseklo, co jsem tím cvičením zhubla /na váhu před porodem/ tak jsem zase 4kg nabrala a těch se nemůžu zbavit. Chtěla bych tím lítáním kolem prcka něco shodit ať nejdu do /případného/ druhého jako koule.
Zrovna dneska jsem říkala mojemu, že si zajde po 2 letech na kontrolní spermio, ať víme co a jak a nakoupím mu zase vitamíny a dáme ten „spermio režim“ - vitamíny, jen trenky, omezení kouření a vlažná sprcha intimních partií na závěr sprchování
Zrovna chci jet do města, ve 4 mám sraz s paní z bazárku, beru si od ní nějaká pyžamka pro malého a malej pořád spí (2,5 hodiny) to je tak, když se na něčem domluvíme![]()
no určitě je to tím, jak mi chutnají čokolááádky a že nejím pravidelně při malé a taky, hlavně jídlo večer, než dám malou spát, tak je třeba 20:15 hod. a já jdu teprve večeřet.
![]()
@babulka01 tak to moc dobře chápu…byla jsem na tom stejně, čokoládu jsem prostě potřebovala, protože jsem byla totálně bez energie. Já čokoládu miluju ![]()
@snažilka1210 píše:
@babulka01 tak to moc dobře chápu…byla jsem na tom stejně, čokoládu jsem prostě potřebovala, protože jsem byla totálně bez energie. Já čokoládu miluju
Asi tak nějak
![]()
Ahojky mamči, jakpak je? My byli ve čt na poslední hexu (naštěstí zase bez reakce) A za měsíc nás čeká ta MMR:-( To je furt nějaké očkování, to je hrozné
Zítra jedeme na pouť tak kluky povozíme na labutích
Manžel byl na hřibech, no tolik hřibů pohromadě jsem v životě neviděla!! ![]()
@keliška12 ahojky, my jdeme taky 9. října na poslední Hexu a tu MMR si asi nechám odložit, pokud to půjde, zeptám se. To je ta živá vakcína, že?
Letos teda rostou fest hřiby, je jich tolik, že by to člověk mohl i prodávat.
Já jsem odedneška slaměná vdova, manžel odjel včera večer se 7 chlapami na loď do Chorvatska, jezdí už 10 let tak jsem z toho taková špatná, celej týden sama na malýho, to bude sodoma gomora. Mám teda už z části naplánovanej program, abychom se nenudili a snad to uteče. Nejsem ráda sama, už teď je mi jaksi smutno, jsem na to hrozná.
Malej už víc jak měsíc líce, je to prima, je to zase něco jiného, už aspoň není tak zašpiněnej, jak lozil, to byla hrůza na zahradě, pořád mokrej či špinavej ![]()
Ahoj holky, tak já hlásím, že jsme se dneska vrátili z Bulharska. Bylo super. Žádné šílené vedro, občas mráček, prostě pohodička
Maty nepřekvapil, vodu miluje, tak si moře taky s takovou vervou užíval. Je to moje
. Let v pohodě, dokonce zpáteční celý prospal ![]()
Tady je video, jak Maty řádil v moři
http://youtu.be/NJQqHV5SlWU
@Boculka píše:
Ahoj holky, tak já hlásím, že jsme se dneska vrátili z Bulharska. Bylo super. Žádné šílené vedro, občas mráček, prostě pohodičkaMaty nepřekvapil, vodu miluje, tak si moře taky s takovou vervou užíval. Je to moje
. Let v pohodě, dokonce zpáteční celý prospal
Tady je video, jak Maty řádil v moři
http://youtu.be/NJQqHV5SlWU
Kráásné jak si to užíval ![]()
@snažilka1210 píše:
@keliška12 ahojky, my jdeme taky 9. října na poslední Hexu a tu MMR si asi nechám odložit, pokud to půjde, zeptám se. To je ta živá vakcína, že?
Letos teda rostou fest hřiby, je jich tolik, že by to člověk mohl i prodávat.
Já jsem odedneška slaměná vdova, manžel odjel včera večer se 7 chlapami na loď do Chorvatska, jezdí už 10 let tak jsem z toho taková špatná, celej týden sama na malýho, to bude sodoma gomora. Mám teda už z části naplánovanej program, abychom se nenudili a snad to uteče. Nejsem ráda sama, už teď je mi jaksi smutno, jsem na to hrozná.
Malej už víc jak měsíc líce, je to prima, je to zase něco jiného, už aspoň není tak zašpiněnej, jak lozil, to byla hrůza na zahradě, pořád mokrej či špinavej
Jj to je živá vakcína
Z ní mám trošku obavy
Já se na to ptala, jestli to jde odložit a jde, ale doporučila nám ji naočkovat.
@Boculka tak to je super, že Vám to vyšlo a nebyl žádný stres s malým a že byl v pohodě. Jeli jste dobře, ne už v takovém vedru. My bychom možná příští rok také jeli, ale buď hned v květnu nebo až jak vy v září, je teploučko, ale nejsou ty hice, ani mě už to nedělá dobře, vlastně neznám nikoho, komu by ty šílené hice vyhovovaly.
My jsme 3 den sami bez tatínka, ten plachtí po moři v Chorvatsku, je fajn, že vždy když dorazí do mariny tak zavolá a my se podíváme na webovou kameru toho místa a vidíme ho, je to dneska vymakaný. Teď ráno odplouvali z Igrane, včera byli v Bašce Vodě.
Mytýnek je kus chlapa, sluší Vám to.
@snažilka1210 No foukalo tam dost od moře, ale bylo teplo. Jeden den ale pršelo celý den a 2 dny v noci byla šílená bouřka (ale přes den v pohodě). Mě to ale vyhovovalo a Matymu taky. Kdyby se měl potit, tak by byl protivný, já unavená a bylo by to na prd. Tak jsme si dělali výlety po okolí, jezdili vláčkem, rochnili v bazénku i v tom moři… prostě na pohodu. Příští rok určo (tedy pokud nebudu těhotná) jedeme znova a buď v červnu nebo zase v září (nebo poslední týden v srpnu, protože v tom září už je to počasí dost nevypočitatelné).