Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Boculka jak kdy, já totiž někdy nedám ráno, když se neprobudí v těch 6, ale třeba o půl 8 tak už jdeme rovnou snídat. A nebo když dáváme na večeři krupicovou kaši, to sní celý talíř a je to z norm. mléka tak už mu nebudu dávat další mléko. Dávám prostě 2× denně, někdy vyjde, že i právě mu dám po obědě, aby pěkně spinkal. Když nedám, nic se neděje. A taky dávám jen 4 odměrky SUnaru, takže za ten den dám těch 8,9 odměrek, víc ne
Kluci si dávají mléko jen ráno hned jak se probudí ani večer už ho nechtěji
My milujeme zeleninové extra husté a pak slep. vývar s nudlema to se toho můžou upapat
Jj určitě napíšu, ale tak nějak tajně doufám, že se nám reakce vyhne obloukem ![]()
@keliška12 a muzu se zeptat jak ďas rano po probuzení mlicko tak pak hned snidaji a sní to?
@snažilka1210 píše:
@keliška12 a muzu se zeptat jak ďas rano po probuzení mlicko tak pak hned snidaji a sní to?
Každé ráno si dají 180 ml mlíka a do půl hodinky jdeme snídat. Mlíko je moc nezasytí.
@snažilka1210 Maty má taky ráno mlíko ze 180 vody a když ho pije třeba v 7 a svačí o půl 10, tak přesto ten jogurt (tvaroh) sní. A večer to dělám tak, že když nemá mléčnou večeři (kaši, krupici), tak dělám mléko ze 180 (někdy 210) vody a normální dávku. Když má mléčnou večeři, tak dám 150 vody a jen 2-3 odměrky. On mlíčko pije v postýlce a pak hezky usne.
@Boculka taky zkusím malému dávat to mlíčko v postýlce, já mu ho dávám na velké posteli, leží na polštáři, vypije ho, dá mi flašku, jdem si odbrknout a pak ho položím a spinká. Možná to odbrknutí už ani nebude potřebovat, třeba si brkne sám.
Já jsem taky dávala na noc těch 9 odměrek, ale protože se mi permanentně pročůrával, bylo to hodně vody na noc tak jsem zavedla večeři v 7 a za půl hodinky to mlíčko a to jen 4-5 odměrek, těch 150ml…nechci aby se budil kvůli pročůrané plíně. Dneska se probudil před 6, dala jsem 3 odměrky Sunaru a spinkal do půl 10
@keliška12 a když bys jim to mlíčko nedala, budou protivní, budou se ho dožadovat? Náš malej právě ne tak jsem ráda a pomalu ubírám, ale mlíčko mu chci nechat aspoň do 2 let, aspoň na večer, je to velmi zdravé a výživné. Hlavně ten SUnar, co máme. Nutrilon ne, to je sajrajt
@snažilka1210 No Maty už si neodbrkává dlouho po mlíku. Když chce, tak si brkne sám a nemusím ho mít přes rameno nebo na „stojáka“
Taky se mi občas pročůrá, ale opravdu jen občas. A stejně někdy to mlíčko vypije všechno a někdy ne. Záleží no. Taky jsem ráda, že mlíčko pije a chci mu ho dávat min do 2 let. Pije HiPP od narození, tak to měnit nebudu. Není sladké a pije to v pohodě ![]()
@snažilka1210 píše:
@Boculka taky zkusím malému dávat to mlíčko v postýlce, já mu ho dávám na velké posteli, leží na polštáři, vypije ho, dá mi flašku, jdem si odbrknout a pak ho položím a spinká. Možná to odbrknutí už ani nebude potřebovat, třeba si brkne sám.
Já jsem taky dávala na noc těch 9 odměrek, ale protože se mi permanentně pročůrával, bylo to hodně vody na noc tak jsem zavedla večeři v 7 a za půl hodinky to mlíčko a to jen 4-5 odměrek, těch 150ml…nechci aby se budil kvůli pročůrané plíně. Dneska se probudil před 6, dala jsem 3 odměrky Sunaru a spinkal do půl 10@keliška12 a když bys jim to mlíčko nedala, budou protivní, budou se ho dožadovat? Náš malej právě ne tak jsem ráda a pomalu ubírám, ale mlíčko mu chci nechat aspoň do 2 let, aspoň na večer, je to velmi zdravé a výživné. Hlavně ten SUnar, co máme. Nutrilon ne, to je sajrajt
Nevím nikdy jsem to nezkoušela! Mám odskoušené, že když mají na véču kaši tak se mi pak v noci pokaždé probudí hlady. Řeknou ham ham a já jdu udělat mlíko, to exnou a hajáme dál ![]()
@keliška12 píše:
Nevím nikdy jsem to nezkoušela! Mám odskoušené, že když mají na véču kaši tak se mi pak v noci pokaždé probudí hlady. Řeknou ham ham a já jdu udělat mlíko, to exnou a hajáme dál
Tak se hlásíme jsme 14 dní po očkování a zatím žádná reakce
![]()
@keliška12 tak to je sen každé maminky, my jsme poprvé nemocní, rýma, horečky a dnes i trochu kašel, do toho rostou stoličky. Noci hrůza, usne do pul hodinky je vzhůru s revem a to pak usne jen na me. Před den protivnej SZ hrůza, dnes cely den doma ![]()
@keliška12 z Tebe číší taková pohoda vyrovnanost a spokojenost
az Ti to závidím se dvěmi broucky, ja mam někdy dost i s jedním. ![]()
@snažilka1210 píše:
@keliška12 z Tebe číší taková pohoda vyrovnanost a spokojenostaz Ti to závidím se dvěmi broucky, ja mam někdy dost i s jedním.
Jééé já z nich mám dost každý den
Ale začala jsem třikrát týdně chodit cvičit tak jsem vyrovnanější
Jinak kluci jsou zlatíčka, jen občas mají špatný den a to jsou uplakaní
Ven chodíme bez kočárku, tak jsou utahaní a večer mi usínají už v 8hod
![]()
@snažilka1210 píše:
@keliška12 tak to je sen každé maminky, my jsme poprvé nemocní, rýma, horečky a dnes i trochu kašel, do toho rostou stoličky. Noci hrůza, usne do pul hodinky je vzhůru s revem a to pak usne jen na me. Před den protivnej SZ hrůza, dnes cely den doma
musím zaťukat na žádné očko jsme neměli reakci, i zuby dáváme v klidu ![]()