Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@keliška12 ahooj, u nás to samé, chodíme už 2,5 měsíce a je to již spíše utíkání. My jsme hodně venku na zahradě, na dvoře takže tam mi to nevadí, pohraje si už sám, na písku nebo s kolíčkama, prostě má tu výběh. Když jdeme ven tak jdeme s kočárkem nebo hodně jezdíme na kole, ale u nás jedině stará Liberta a kožené sedátko vepředu
…to miluje a to jezdím řekla bych obden.
Taky hodně povídáme, někdy i vztekáme, to je teď hodně frčí, ale jinak je to zlatíčko. Máme venku všechny trojky a jednu čtverku. Vážíme 10,140g a asi 83cm, nevyšel jim metr ![]()
O druhé se snažíme, ale nevede se takže u nás asi tak ![]()
@snažilka1210 píše:
@keliška12 ahooj, u nás to samé, chodíme už 2,5 měsíce a je to již spíše utíkání. My jsme hodně venku na zahradě, na dvoře takže tam mi to nevadí, pohraje si už sám, na písku nebo s kolíčkama, prostě má tu výběh. Když jdeme ven tak jdeme s kočárkem nebo hodně jezdíme na kole, ale u nás jedině stará Liberta a kožené sedátko vepředu…to miluje a to jezdím řekla bych obden.
Taky hodně povídáme, někdy i vztekáme, to je teď hodně frčí, ale jinak je to zlatíčko. Máme venku všechny trojky a jednu čtverku. Vážíme 10,140g a asi 83cm, nevyšel jim metr
O druhé se snažíme, ale nevede se takže u nás asi tak
Ono se podaří až se nebudete snažit
Dítko už máte tak to už nebude takový stres
My se nesnažili a před měsícem jsem našla //. Ale bohužel jsem to dostala, tak joko to bylo vždycky
Proto jsme šli na IVF.
@keliška12 teeeda, to je super, že jsi ty // našla, aspoň víš, že je to jde. A nemáš problém se srážlivostí krve? Kamarádka to tak měla taky, proto si musela píchat Fraxiparin, vždy to potratila. A vy chcete ještě jednoho raráška? ![]()
No ono se na to těžko nemyslí, i když se nedívám do telefonu na svůj cyklus tak vím přesně kolikáty DC jsem a pořád to hlídám. No jako ještě je čas, klidně ještě rok by mohl počkat, ale ráda bych věděla, že to půjde ![]()
@snažilka1210 píše:
@keliška12 teeeda, to je super, že jsi ty // našla, aspoň víš, že je to jde. A nemáš problém se srážlivostí krve? Kamarádka to tak měla taky, proto si musela píchat Fraxiparin, vždy to potratila. A vy chcete ještě jednoho raráška?
No ono se na to těžko nemyslí, i když se nedívám do telefonu na svůj cyklus tak vím přesně kolikáty DC jsem a pořád to hlídám. No jako ještě je čas, klidně ještě rok by mohl počkat, ale ráda bych věděla, že to půjde
No abych řekla pravdu, tak jsme to ani nečekali, proto jsme si nedávali pozor! Nevím jestli bych dala tak brzo třetí miminko
Kluci mě zaměstnávají řádně
jj mám špatnou srážlivost
Nejsem si jistá jestli to chci ještě zažít, vědět, že jsem těhu a za 14 dní to zase dostat. Na další IVF určitě nejdu…Tak snad se vám podaří co nejdřív a brzo se budeme radovat s tebou ![]()
Ahoj holky, tak u nás je viroza - všichni 3 jsme nemocní. Tedy chlapi už jsou relativně ok, držela jsem se statečně, ale teď jsem tomu podlehla i já, tak se kurýruji… Příští týden slavíme první narozeniny… To je šílenost, jak to rychle uteklo
Takže já teď neřeším vánoční dárky, ale narozeninové
Ale už tak nějak vím, co koupit.
Jinak k dalším miminkům… @keliška12 mrzí mě, že jsi potratila, ale jestli chceš další mimi (i když píšeš, že tak brzo to být nemusí), tak bych řešila tu srážlivost. My máme „v plánu“ začít „pracovat“ na druhém po novém roce, i když už teď koketuji s myšlenkou, že si nebudeme dávat pozor… Manžel brál léky na snížení imunity a v té době jsem nesměla otěhotnět a pak ještě 3-6 měsíců po vysazení. Vysadil je v červnu, tak uvažujeme… protože nikdy nebudeme vědět, kdy je zase bude muset brát.
Jinak se máme dobře. Maty chodí kolem nábytku, občas se pustí nebo udělá nějaký ten krok (když se zapomene
) ale jinak zatím vedou kolínka
Má 6 zubů, další 2 se klubou snad už 2 měsíce a docela je prožívá (horečky, průjem…). Na roční prohlídku jdeme za 14 dní, tak jsem zvědavá na jeho míry a váhu
Ale už se dost vytáhl, strašně „zestárl“
Už je to velký kluk… Je strašně šikovný. Hodně už toho umí, dokáže dost překvapit
Pořád je tak hodný, ale samozřejmě dokáže i pořádně zazlobit
Ale převažuje ta jeho lepší stránka - na každého se pořád usmívá, je to velký pohodář (po manželovi).
@Boculka vidím, že jste taky šikulky. Všimla jsem si na jedné fotce, že Vám taky ujíždí očičko, řešíte to nějak? Mě se právě zdá, že malému taky sem tam ujede a prej je potřeba to řešit. Tak jsem dostala od dr. žádanku na oční, no prej se čeká až 2 měsíce tak si počkáme, zítra nás tam musím objednat.
@snažilka1210 No to jsi první, která mi to řekla. Mi se nezdá, že mu oči ujíždí…? No uvidíme, co nám dr řekne při roční prohlídce. ![]()
@Boculka aha, tak možná nee, jen na té fotce s autíčkem to tak vypadalo. No ona naše dr. to moc neřešila, kdybych si neřekla sama tak to asi ani nezjistí, protože oči mu teda na roční prohlídce nekontrolovala.
@keliška12 krásní, každej úplně jinej, si je aspoň nepletete ![]()
Zdravím, děvuchy.
My se taky léčíme zrovna z nějaké virozy. Manžel to dotáhl, já se bála, aby to nechytla Vikča, protože jsme po očkování na TBC, a chytla jsem to já.
Je to fajn být nemocná s malým prckem.
Ale nějak jsem zvládla ty dvoudenní teploty a teď už se to lepší.
Jinak Viky je moc hodná, furt brebentí, hlavně teda, když se vzteká a pláče, tak to mluví úplně rychle, to byste musely slyšet.
Ale jinak je to naše zlatíčko hodné, fakt. Už se plazí jako čert, pořád to bylo jenom v obýváku, ale už zjistila, že se dá i jinam, tak ji pořád honím po kuchyni, máme tam misky pro psa, takže si umíte představit, že už asi okusila i psí granulky.
Jo, i jeho kostičku už požužlala.
Začíná pěkně pérovat na kolínkách, takže nás to taky brzy asi čeká.
![]()
Jo, jinak ohledně druhého, no, mě dr. říkala, že bych neměla otěhotnět aspoň rok po císaři, takže si tak nějak dáváme pozor.
Ale možná od Nového roku to už přestanu řešit a uvidíme. ![]()
Očičko - taky nám trochu ujíždí, ptala jsem se na to dr. a ta říkala, že se to řeší až tak od toho ročku, že se to do té doby může teda spravit samo. ![]()
Joooooooooooooo a zuby už máme 4 a 2 horní se nám klubou. ![]()