Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@snažilka1210 My dneska vyšli ven v 8:15 a vraceli se v 18:30
![]()
Ahoj holky, jak se vede? Keliška za chvilku slaví rok s prckama co? No letí to jako blázen, já také jedu dneska do města koupit malému něco na narozky, asi mobil hrací a odrážedlo a nějaké jiné věci, zatím nevím, nemám inspiraci ani pořádně nevím co se tak dětem na první narozky dává.
Co Babulka, dlouho tu nebyla, snad se jim daří dobře
@snažilka1210 píše:
Ahoj holky, jak se vede? Keliška za chvilku slaví rok s prckama co? No letí to jako blázen, já také jedu dneska do města koupit malému něco na narozky, asi mobil hrací a odrážedlo a nějaké jiné věci, zatím nevím, nemám inspiraci ani pořádně nevím co se tak dětem na první narozky dává.
Já furt nakukuju, my se máme dobře.
![]()
@babulka01 kojíš nebo jste na UM? Měli jste nějaký růstový spurtík nebo Vás to minulo? Malá je hodná, jak spinká?
@snažilka1210 píše:
@babulka01 kojíš nebo jste na UM? Měli jste nějaký růstový spurtík nebo Vás to minulo? Malá je hodná, jak spinká?
No, v prsech mám spíš už prd, něco málo si z toho vytáhne, hlavně, když aspoň kape, že.
Takže spíše jsme na UM. Spurtík nevím, nějak jsem to nepostřehla, je možné, že zrovna u toho kojení, jak mi pak přestalo stačit mlíko.
A Vikča je strašně hodná, nechci to zakřiknout. Hraje si sama, brouká si, piští tady, haha, je s ní už sranda. Zrovna objevuje, že má i nohy, tak je to celkem prča.
Spinká ukázkově, v noci vůbec nekrmíme, budí se mi kolem šesté sedmé na jídlo.
![]()
@babulka01 tak to je paráda, ale oni takové bývají, ty Sunarové děti, spí celou noc…my co ještě teď kojíme /sice jen v 5 ráno jak se vzbudí/ tak jsme kojily co 3 hodiny i v noci. Ale to mi teda vůbec nevadilo, až teď jak jsou zuby a rýma tak vstávat co hodinu to je hnus fialovej
a to kňourání, jéééje, už aby chodil malej nebo už toho mám plné zuby
fakt náročné tohle období, i když moc hezké, je s ním už taková větší domluva, i rozumí něčemu tak je to takové záživnější. Zatím se už 2 měsíce stavíme, podél něčeho uděláme pár krůčků, ale do „složitějších akcí“ se nehrneme
Snad to brzy přijde ![]()
@snažilka1210 No mám pocit, že řvoucí a kňouravé období máme tak 4 dny. Pokud mě nevidí (nebo někoho), tak začne ječet, vztekat se. Normálně usínal v postýlce krásně (i přes den). Položila jsem ho, pustila ukolébavku a do 10 min byt tuhý. Teď ječí, jen co vidí postýlku. Usíná i hodinu!!!
Kolikrát už toho mám taky dost a to jak byl malinkatý, tak byl tak hodný… A není pravda, že Sunarové děti spí celou noc. Maty vstává i když je od malička na HiPPu. Chodí spát kolem 19-20, vstává kolem 1 hod a pak kolem 4. Pak nejí a jí až v 9-9:30
Kolem 9 totiž lezeme z postele ![]()
@snažilka1210 píše:
@babulka01 tak to je paráda, ale oni takové bývají, ty Sunarové děti, spí celou noc…my co ještě teď kojíme /sice jen v 5 ráno jak se vzbudí/ tak jsme kojily co 3 hodiny i v noci. Ale to mi teda vůbec nevadilo, až teď jak jsou zuby a rýma tak vstávat co hodinu to je hnus fialoveja to kňourání, jéééje, už aby chodil malej nebo už toho mám plné zuby
fakt náročné tohle období, i když moc hezké, je s ním už taková větší domluva, i rozumí něčemu tak je to takové záživnější. Zatím se už 2 měsíce stavíme, podél něčeho uděláme pár krůčků, ale do „složitějších akcí“ se nehrneme
Snad to brzy přijde
No já, i když jsem plně kojila, tak se mi v noci budila jenom jednou.
![]()
@Boculka píše:
@snažilka1210 No mám pocit, že řvoucí a kňouravé období máme tak 4 dny. Pokud mě nevidí (nebo někoho), tak začne ječet, vztekat se. Normálně usínal v postýlce krásně (i přes den). Položila jsem ho, pustila ukolébavku a do 10 min byt tuhý. Teď ječí, jen co vidí postýlku. Usíná i hodinu!!!Kolikrát už toho mám taky dost a to jak byl malinkatý, tak byl tak hodný… A není pravda, že Sunarové děti spí celou noc. Maty vstává i když je od malička na HiPPu. Chodí spát kolem 19-20, vstává kolem 1 hod a pak kolem 4. Pak nejí a jí až v 9-9:30
Kolem 9 totiž lezeme z postele
Taky máme Hipp. ![]()
@snažilka1210 píše:
Ahóóój
Já už mám skoro nakoupeno
Koupila jsem klukům pískoviště mušle, tunel na prolézání, houpačky, odrážedla
myslím si, že stačí. Dostanou pak ještě hodně dárečků od rodiny
My se museli s dětma nastěhovat k našim, u nás se zatepluje a momentálně nám zvětšují lodžie tak je to doma k nevydržení jak brtají ![]()
Jinak holky u nás je nějaké období vztékáního
Kluci, no teda hlavně Daník je strašně ukňouraný. Jak se mu něco nelíbí je zle! A spaní je teď posledních 5 nocí katastrofa!!!Jestli je to tím, že jsme u našich a nejsou ve svojem. Uspávání teď zásadně na rukách a v noci pláč!!! Už se těším až bude doma klid a my se tam vrátíme
Já narážím do zdi ![]()
@keliška12 vítej v klubu, Pepíček je ukňouranej poslední měsíc a já jsem z toho už šííílená…nervoznííí, zrovna včera jsem kamarádce říkala, že toto období je moc hezké, ale nejvíc náročné, co kdy bylo…zlatých 5,6 měsíců. Opravdu hrůůůza, hned z rána co ho položím na zem začne kňourat, pořád se na mě věší, chce se tulik, volá „meme meme“…pak zase chce dolů, to si chvilku hraje a zase už jde ke mě a pořád dokola. Někdy se fakt modlím, aby už chodil a aby tohle období bylo pryč. A my také poslední 3 dny spíme hůř…dokonce se vzbudí a stoupne si v postýlce a plače a teď 2 dny do chodíme spát dopoledne tak spí ty 2-2,5 hodiny dopoledne. Tak teď se 2 dny po sobě po půl hodině vzbudí a plače, pochovám, položím a za další půl hodinu to samé…nevím co se děje, zda ty zuby či co ![]()
@snažilka1210 Mě se tedy v noci Maty nestaví (ještě má čas), ale dneska jsem ho asi 10× obrácela. On se naučil klečet a ve spaní to občas udělá (klečí na čtyřech), ale zpátky si už nelehne. Vyloženě u toho spí. Má zavřené oči a jen mrouská.
@Boculka takto spinká i můj Pepíček, sedí si na zadku na nohách a spinká. My jsme zase měli období kdy se převalil na bříško a nemohl zpět tak jsem lítala třeba 10× do půlnoci
My spíme jedině na bříšku