IUI květen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
765
5.5.14 09:43
@snažilka1210 píše:
Ahoj holky, boculko, krásné fotky, malej je teda kus chlapa a jak už krásně sedí. My jsme byli teď na Velikonoce a od čtvrtka do dneška v Maďarsku v termálech, v kempu s karavanama…bylo to super, s malým jsme byli také poprvé ve vodě, měla jsem z toh strach, ale byl skvělej, moc se mu to líbilo. Těším se na léto, jak se budeme cachtat v bazénku na zahradě.

My jsme v 8 měsících vážili 8,2kg takže počítám, že teď na 10 měsíční to bude tak do 9kg, možná méně. Lozíme jak dáblíci, všude stojíme, už ťapkáme sem tam v chodítku takže mě čeká nákup nových botíček. Malej hodně geglá, už mujde „mama, tata“ a samozřejmě jen, když se mu zadaří a umíme paci paci ;) Hrozně neradi sedíme jen tak v kočárku a nic neděláme nebo v autosedačce…plánujeme tak aby spal v autě, pak dost kňourá, dneska jízda autem 4,5 hodiny a z toho 2 hodiny kňoural. Má teď období, kdy pořád chodí za mnou, hraje si sám, ale z toho si vzpomene na mě a hned letí ke mě a chce se pochovat a dobrý, zase dolů :mrgreen: - prej je to období separační úzkosti :lol: A začal se dost rozčilovat, kdy mu třeba něco vezmu tak to je hned pláč a rozčiluje se. Jinak je to smíšek, pořád se směje a je dost hlučnej, huláká všude kde jdeme, v obchodě, na návštěvě, v kočárku, v bazéně :mrgreen:

:mrgreen: :hug:

Téda to je šikulka :-) No u nás je to podobně též pozoruji separační úzkost :-) Daníka jsem naučila spát samotného v postýlce, takže už nespí s náma v posteli.Je šikovný, položím ho v 20:00 hod. otočí se na bok a hajá až do 7:00. Jinak kluci už chodí když je držím za ručičky, takže botky už máme :-) Umí mama, tata, nene. Naučili sek jsou velicí a pápá :-) dělají to na požádání :D My s nima ještě v bazéně nebyli, ale chtěla bych to zkusit.Doma se koupou společně ve vaně a líbí se jim to. Bohužel my je ted na 2 dny dáme k babičce a my jedeme na pohřeb do Prahy :-( Zemřela mi babička, tak je tam brát nebudu.Na to jsou mooc malincí. Ani nevím kolik ted můžou vážit, ale moc nepřibrali, jsou to chroustečci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
5.5.14 11:54

@keliška12 oni jak ty děti začnou lozit a vstávat a pak chodit tak moc nepřiberou, některé děti i shodí nějaké to deko. Správně by v roce dítě mělo vážit 3násobek porodní váhy. Takže my v roce nějakých 9kg…což tak nějak bude, možná trochu více.
My jsme dost mrštní, ohební, pořád něco děláme, teď jsme přijeli od prababičky a byl v jednom kole, ta hleděla kde bere tu energii. Na jiné diskuzi jsme s holčinou, má syna Filípka, a ten už teď má nějakých 12kg a je pravda, že se jí vůbec neotáčel, nepásl koníčky, nic…Tak to řekla dr. a teď cvičí Vojtovku a pokroky veliké, během týdne se začal otáčet a jde vidět, že to má účinek. Je hrozně šťastná. Takže my s těmi kolibříky :lol: to máme možná o něco snadnější

Nevím co Babulka, snad se jim daří dobře a rostou pěkně do krásy

Jinak mě v úterý v noci minulý týden praskla zničehonic cysta, jsem myslela, že porodím nebo že mám zánět slepáku. Jeli jsme ve 2 v noci do nemocnice, tam se nic nepotvrdilo z krve, dostala jsem injekci na bolest a šup domů. Na druhý den jsem si měla zajít na gyndu tak jsem zjistila, že tam mám vylitou tekutinu, tudíž prasklá cysta. DOstala jsem v sobotu MS, teda o 4 dny dříve tak snad to bude už vše OK. Ale tohle nikomu nepřeji, tu bolest… :zed: Nikdy jsem na to nettrpěla tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
5.5.14 15:01
@snažilka1210 píše:
@keliška12 oni jak ty děti začnou lozit a vstávat a pak chodit tak moc nepřiberou, některé děti i shodí nějaké to deko. Správně by v roce dítě mělo vážit 3násobek porodní váhy. Takže my v roce nějakých 9kg…což tak nějak bude, možná trochu více.
My jsme dost mrštní, ohební, pořád něco děláme, teď jsme přijeli od prababičky a byl v jednom kole, ta hleděla kde bere tu energii. Na jiné diskuzi jsme s holčinou, má syna Filípka, a ten už teď má nějakých 12kg a je pravda, že se jí vůbec neotáčel, nepásl koníčky, nic…Tak to řekla dr. a teď cvičí Vojtovku a pokroky veliké, během týdne se začal otáčet a jde vidět, že to má účinek. Je hrozně šťastná. Takže my s těmi kolibříky :lol: to máme možná o něco snadnější

Nevím co Babulka, snad se jim daří dobře a rostou pěkně do krásy

Jinak mě v úterý v noci minulý týden praskla zničehonic cysta, jsem myslela, že porodím nebo že mám zánět slepáku. Jeli jsme ve 2 v noci do nemocnice, tam se nic nepotvrdilo z krve, dostala jsem injekci na bolest a šup domů. Na druhý den jsem si měla zajít na gyndu tak jsem zjistila, že tam mám vylitou tekutinu, tudíž prasklá cysta. DOstala jsem v sobotu MS, teda o 4 dny dříve tak snad to bude už vše OK. Ale tohle nikomu nepřeji, tu bolest… :zed: Nikdy jsem na to nettrpěla tak nevím :nevim:

Ježiškote cystu :-( já občas měla malou, ale nikdy jsem s tím problém neměla! Chudato to muselo bolet :-( U nás na paneláku se dělá zateplování tak doma je to mazec :-( Jsem s klukama furt venku :-)Už se těším až to budou mít hotové a já si v klidu dám kafčo na balkóně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
5.5.14 15:11

@keliška12 já jsem s tím taky nikdy problémy neměla a zničehonic se vytvořila a praskla. Kdyby nepraskla, ani nevím, že tam nějaká je :roll:
U nás teda dost fouká, takže pořád koketuji, jestli jít ven nebo ne, možná za hodinku na chvilku vyrazím. Dneska uklízím, po 14 dnech to bylo potřeba…teď jdu vytírat :pocitac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
5.5.14 16:11
@snažilka1210 píše:
@keliška12 já jsem s tím taky nikdy problémy neměla a zničehonic se vytvořila a praskla. Kdyby nepraskla, ani nevím, že tam nějaká je :roll:
U nás teda dost fouká, takže pořád koketuji, jestli jít ven nebo ne, možná za hodinku na chvilku vyrazím. Dneska uklízím, po 14 dnech to bylo potřeba…teď jdu vytírat :pocitac: :mrgreen:

I já měla dneska velký uklízecí den :-) Tatínek si vzal synáčky ven tak jsem pouklízela a navařila :-) :dance: Teď jsme si zapnuli pohádku Obušku, z pytle ven :-) Tak se koukáme a odpočíváme :-) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.5.14 16:41

@snažilka1210 jejda, tak to muselo být dost bolestivé :( Hlavně, že je vše ok.

Já taky dneska trochu uklidila :) Vyprala pračku, navařila Matymu (pak to mrazím v dávkovači na led a vytahuji podle nálady :mrgreen: - zeleninu samo zvlášť - dýně, cuketa, brokolice, hrášek… teď jsem uvařila mix květák, brokolice, mrkev - na zítra to má s bramborem a na středu s rýží ;) ) Zbytek zamrazen. Jo a uvařila jsem mu na sváčku jablko, rozmixovala a rozdrtila do toho 2 suchárky od Sunárky a on to nechtěl :pocitac: Tvářil se, jako bych mu dala citrón a i ho natahovalo :nevim: Tak maminka měla výýýýbornou svačinku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
5.5.14 19:11

@Boculka jj, někdy ty děti nechcou všechno co jim uvaříme. Mě zase nejí červenou řepu, hned se nadáví.

@keliška12 teda, to čučím, že kluci leží u telky a dívají se s Vámi, to by náš Pepíček nevydržel, na to je ještě moc malej. My pořád někde líceme, pořád v pohybu, jen když jde spinkat tak se zklidní :mrgreen:
Jinak dneska asi potřetí se nám stalo, že malej šel spát místo po 10 ráno až v 11,45, spal do 14,15 a pak už odpoledne v kočárku neusl…koukal ven, povídal…takže jsem mu teď dala kaši a do hodinky ho dám spinkat. Tudíž spal jen jednou denně 8o ;)…njn, čeká nás to, ale ještě je fajn, když spinká 2×. Vy spíte jak přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.5.14 20:07

@snažilka1210 Maty už asi 3× nespal odpo… Kočár nepomohl, ukolébavka, nic… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
6.5.14 09:10
@snažilka1210 píše:
@Boculka jj, někdy ty děti nechcou všechno co jim uvaříme. Mě zase nejí červenou řepu, hned se nadáví.@keliška12 teda, to čučím, že kluci leží u telky a dívají se s Vámi, to by náš Pepíček nevydržel, na to je ještě moc malej. My pořád někde líceme, pořád v pohybu, jen když jde spinkat tak se zklidní :mrgreen:
Jinak dneska asi potřetí se nám stalo, že malej šel spát místo po 10 ráno až v 11,45, spal do 14,15 a pak už odpoledne v kočárku neusl…koukal ven, povídal…takže jsem mu teď dala kaši a do hodinky ho dám spinkat. Tudíž spal jen jednou denně 8o ;)…njn, čeká nás to, ale ještě je fajn, když spinká 2×. Vy spíte jak přes den?

mě kluci chrní furt 3*denně :-) ráno, v poledne a kolem té 17 hod. a pak jdou spinkat po 20 hod. :-) jsou po mamince, ja byla taky spáč :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
6.5.14 09:22

@keliška12 3X denně??? 8o týýý jo, tak to čučím, to u nás nehrozí, naučila jsem ho na to, aby byl unavený a aby spal delší dobu. Předtím spával taky 3×, ale to spla 30-40 minuto, což bylo pro mě krátké, nic jsem nestihla. Teď spíme od těch 11 hodin, ty 2- 2,5 hodinky a odpoledne v kočárku tu hodinku max. spíše 3/4 hodinku. Ale za to dopoledne si stihnu udělat hodně věcí, což jsem ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
6.5.14 10:53
@snažilka1210 píše:
@keliška12 3X denně??? 8o týýý jo, tak to čučím, to u nás nehrozí, naučila jsem ho na to, aby byl unavený a aby spal delší dobu. Předtím spával taky 3×, ale to spla 30-40 minuto, což bylo pro mě krátké, nic jsem nestihla. Teď spíme od těch 11 hodin, ty 2- 2,5 hodinky a odpoledne v kočárku tu hodinku max. spíše 3/4 hodinku. Ale za to dopoledne si stihnu udělat hodně věcí, což jsem ráda.

Mě pokaždé spí tu 1,5 - 2 hodky :-) Aspon mám klid a můžu si doma podělat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
6.5.14 10:58

@keliška12 Tak to máš super. Maty spí dopo tak tu hodinku a půl a odpo jak kdy. Někdy taky, nebo jen 30 min :nevim: Chodí spát v cca 19 a v noci se 1-2× probudí… Nevím, jak ho toto odnaučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
6.5.14 13:16

@Boculka v půl roce je to naprosto normální, to přijde časem, neboj. Málokomu co znám, i z diskuze, kde máme děti narozené v červenci děti nespí celou noc, vždy se probudí budď na kojení, dudel, či jen pochovat.

@keliška12 a kdy Ti spí ráno a přes oběd? Tak dlouho, to nemůžou ani stihnout? Náš malej se probudí v 7, v půl 7,pak jde spát kolem půl 11 a pak až odpoledne. Pokud spí 2 hodiny ráno, pak na oběd a ještě odpoledne, kdy mají čas být vzhůru??? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
6.5.14 16:07
@snažilka1210 píše:
@Boculka v půl roce je to naprosto normální, to přijde časem, neboj. Málokomu co znám, i z diskuze, kde máme děti narozené v červenci děti nespí celou noc, vždy se probudí budď na kojení, dudel, či jen pochovat.@keliška12 a kdy Ti spí ráno a přes oběd? Tak dlouho, to nemůžou ani stihnout? Náš malej se probudí v 7, v půl 7,pak jde spát kolem půl 11 a pak až odpoledne. Pokud spí 2 hodiny ráno, pak na oběd a ještě odpoledne, kdy mají čas být vzhůru??? :think: :mrgreen:

Jsou hore v půl 7, v 9 si jdou hajnoutcca do půl 11 pak poobědvají pak jsou kolem té 13:30 utahaní tak si dají zase tu 1,5 pak si dají hodinku ještě v 17 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
6.5.14 16:08
@keliška12 píše:
Jsou hore v půl 7, v 9 si jdou hajnoutcca do půl 11 pak poobědvají pak jsou kolem té 13:30 utahaní tak si dají zase tu 1,5 pak si dají hodinku ještě v 17 hod.

mezi tím řádí tak se nedivím, že jsou pak ko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital