IUI lze určit pohlaví, když mám určenou genetickou vadu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
16.6.18 14:33
@Pavlinga píše:
Muzu se zeptat nekde na dotaz bez toho ani by me nekdo vyhejtoval?! Ja se slusne zeptala. Pises tady o 17-ti tisicich ale to neni 17 tis. Moc dobre vim jak se ty castky toci. A opravdu promin nemam behem pul roku na to abych dala dalsi penize kdyz ted jsme museli dat 400 tisic nekam jinam. Clovek se uz nemuze ani slusne na neco zeptat. Opravdu jsem zklamana jak jsou lidi zakerni hnusni a zli. Ukoncuji konverzaci. Diky a mejte se.

Já nejsem zlá a hnusná! Já jsem si tím prošla. Musela jsem na ukončení těhotenství v 21tt kvůli genetické vadě. Ty vůbec netušíš, co to obnáší, jak to ženskou totálně rozseká a chceš to dobrovolně podstoupit? Podstoupila jsem ivf s pgd, protože jsem si to podruhý netroufla, a dokonce v repromedě, takže o cenách mám přehled.

• Citovat
  • Upravit
103
16.6.18 14:36
@Janli píše:
Já nejsem zlá a hnusná! Já jsem si tím prošla. Musela jsem na ukončení těhotenství v 21tt kvůli genetické vadě. Ty vůbec netušíš, co to obnáší, jak to ženskou totálně rozseká a chceš to dobrovolně podstoupit? Podstoupila jsem ivf s pgd, protože jsem si to podruhý netroufla, a dokonce v repromedě, takže o cenách mám přehled.

Tak ze me nedelej neco co nejsem. Ja moc dobre kolik stoji zivot s ditetem a nepotrebuji tady cist ze nemam 17 tisic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
16.6.18 14:44

Uspesnost iui je asi 15%. Takze se muze stat, ze vyhodis 12t a budes tehotna s rizikem vady. To bych radeji nasetrila tech 20 a sla do ivf. Vyvolavany potrat je peklo fyzicky i psychicky. Nas ted ivf s pgs v gennetu vyslo zhruba na 20t i s nadstandardnimi metodami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
16.6.18 14:47
@jezz1e píše:
Uspesnost iui je asi 15%. Takze se muze stat, ze vyhodis 12t a budes tehotna s rizikem vady. To bych radeji nasetrila tech 20 a sla do ivf. Vyvolavany potrat je peklo fyzicky i psychicky. Nas ted ivf s pgs v gennetu vyslo zhruba na 20t i s nadstandardnimi metodami.

Tak to neni tak hrozna castka. Kamoska na tom prave byla a rikala ze je to vyslo na 65 tis tak me ztoho sla hlava kolem. Takovy finance ted abysme dali za ivf nemame protoze pak mas dalsi vydaje na vybavicku atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
16.6.18 14:52

@Pavlinga To si ale pgs/pgd musela zjevne platit sama ( bez prispevku pojistovny stoji okolo 45000) Tobe ho s doporucenim genetika 100% zaplati pojistovna. Nektere cary si pak za nej uz neuctuji nic, jine si uctuji biopsii (5-10000), takze koukni na ceniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
16.6.18 14:54
@jezz1e píše:
@Pavlinga To si ale pgs/pgd musela zjevne platit sama ( bez prispevku pojistovny stoji okolo 45000) Tobe ho s :potlesk: doporucenim genetika 100% zaplati pojistovna. Nektere cary si pak za nej uz neuctuji nic, jine si uctuji biopsii (5-10000), takze koukni na ceniky.

Psala jsem SZ. Tak se mrkni. Dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
16.6.18 16:11

@Janli ahoj ten kdo to nezažil nikdy nepochopí taky jsem musela v 21tt na ukončení ale kvůli vývojové vadě. @Pavlinga Zajímalo by mě jestli je s tím smířený i manžel a jestli pak budeš hrdinka a „porodíš“ aniž by ti ukápla slza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.6.18 16:20
@Pavlinga píše:
Tak to neni tak hrozna castka. Kamoska na tom prave byla a rikala ze je to vyslo na 65 tis tak me ztoho sla hlava kolem. Takovy finance ted abysme dali za ivf nemame protoze pak mas dalsi vydaje na vybavicku atd

Takže ty jsi se ani v caru nezeptala kolik by vás to stálo. Máš informaci jen od kamarádky. Základ je skutečně kolem 17 tisíc. Já to s tebou myslím dobře. Myslíš, že půjdeš na potrat s lehkým srdcem? S tím se už nikdy nevyrovnáš. To není o tom, že dáš pryč jen něco nepotřebného a špatného. Pořád budeš cítit, že to je tvoje dítě. Holka neblbni, přečti si tady příběhy žen, co musely na potrat kvůli genetické nebo vývojové vadě. Věř mi, že těch pár tisíc za to stojí. Do konce života si budeš vyčítat, že jsi šetřila…

• Citovat
  • Upravit
59410
16.6.18 16:30

@Pavlinga taky bych počkala protože tohle je ruská ruleta a ty nervy to bych se zbláznila. jestli by jsi šla na odběr do 12tt nebo čekat do 20tt :? . Tohle drahé je, bohužel :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.18 21:43

@Pavlinga Mám zřejmě něco podobného. 50% riziko postižení u chlapce. Děvčata zdravá nebo zdravé přenašečky. Jeden syn mi zemřel, zkusili jsme to znovu přirozeně,ale syn měl opět chybný gen. Zvolila jsem potrat ve 14tt. IVF bych musela hradit celé a na to finance nemám. Přerušení je mi líto,ale jsem s tím psychicky srovnaná. Je to na tobě,jak se na to cítíš. Držím palce, ať se rozhodneš jakkoliv. Prosím nechat anonym z důvodu citlivých informací.

• Citovat
  • Upravit
103
18.6.18 09:17
@Anonymní píše:
@Pavlinga Mám zřejmě něco podobného. 50% riziko postižení u chlapce. Děvčata zdravá nebo zdravé přenašečky. Jeden syn mi zemřel, zkusili jsme to znovu přirozeně,ale syn měl opět chybný gen. Zvolila jsem potrat ve 14tt. IVF bych musela hradit celé a na to finance nemám. Přerušení je mi líto,ale jsem s tím psychicky srovnaná. Je to na tobě,jak se na to cítíš. Držím palce, ať se rozhodneš jakkoliv. Prosím nechat anonym z důvodu citlivých informací.

Takze 2× po sobe ti to dopadlo spatne? To je teda hruza :,( moc me to mrzi za tebe a budu doufat ze se vam zadari. A jeste se zeptam proc vys mela cel ivf platit ty? Rekli ti to v caru? Mne dneska ma volat pani doktorka. Na vse se chci zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.18 09:33
@Pavlinga píše:
Takze 2× po sobe ti to dopadlo spatne? To je teda hruza :,( moc me to mrzi za tebe a budu doufat ze se vam zadari. A jeste se zeptam proc vys mela cel ivf platit ty? Rekli ti to v caru? Mne dneska ma volat pani doktorka. Na vse se chci zeptat.

Mám zdravou dceru. Syn se narodil v mých 39 letech a nemoc se zjistila až po jeho narození. Tudíž z důvodu věku už nárok nemám.

• Citovat
  • Upravit
103
18.6.18 09:42
@Anonymní píše:
Mám zdravou dceru. Syn se narodil v mých 39 letech a nemoc se zjistila až po jeho narození. Tudíž z důvodu věku už nárok nemám.

Moc me to mrzi :,( drz se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital