Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Burj Chalifa píše:
Nejde. Ovšem také řada lidí vyhledá lékaře a podrobí se léčbě, včetně ústavní. Ona k někomu docházela, někdo jí musel předepisovat všemožné prášky a nepochybuji o tom, že to viděl i na hospitalizaci. Ovšem násilím ji tam nemohl dostat. Z hospitalizace utekla na reverz.Tak co s takovým pacientem.
každý nemocný má nezpochybnitelné právo se neléčit - proto se podepisuje revers
podepsala ho - byla to její volba ač ji nepovažuji za dobrou - vzhledem k tomu jak to dopadlo- nezbývá než vzít to jako fakt no..
Příspěvek upraven 30.04.14 v 23:52
@Bábi Zlopočasná píše:
Moja mama bola ucitelka na prvom stupni. A zrazu im zacal chodit jeden cerstvo osirely 8-rocny chlapcek do skoly ponekud zanedbavany… co bolo divne, bol z „dobrej“ rodiny. Ked si raz miesto svaciny doniesol do skoly tisicovku (v dobe ked 10 000 bol nadpriemerny plat) vybrali sa ucitelky k nim domov. Nasli jeho mamu ozratu lezat na stole v kuchyni. A nie, niktoru z uciteliek ani nenapadlo ze by jej na chlapcovi nezalezalo. Lenze ona mala stastie, nikto o nej neroztruboval ze chlasta a nestara sa o dieta. Len ju poctivo prefackali a myslim ze chvilu aj kontrolovali ci sa naozaj dava dokopy.
Vždy mě napadne, jak by mi bylo být v kůži dítěte.
Je hrozný, čeho se kolikrát člověk na dítěti dopustí.
@Camael píše:
@Burj Chalifa
Takhle to výstižně popisuje L. Hatašová, co ji fotila:
Z vlastní zkušenosti vím, že když člověk nechce pomoci, nepomůže mu asi nikdo. Funguje to možná na chvíli, kdy je možné zastavit sebedestrukci třeba na naléhání nejbližších, ale pokud se člověk nerozhodne opravdu sám, dělá to jen kvůli někomu dalšímu, cesta z toho pekla se asi podařit nemůže. I když psycholožka Alžběta Kučerová říká, že v určité kritické fázi už změna možná není, i kdyby dotyčný stokrát chtěl. Třeba právě to byl případ Ivety.
Chápeš, že to někdy není o vůli toho člověka?
Chápu, u rozjeté deprese je to jasné. O tom žádná. Bavíme se tu však i o tom, že byly doby, kdy se sebou ještě něco mohla dělat.
@Burj Chalifa
Jojo, někdy to začít musí. Co třeba kombinace slabé vůle, slabé osobnosti a tím pádem velké ochoty naslouchat každýmu, kdo jen naznačí, že to se mnou myslí dobře a zase zařídí, že bude fajn? Jsou holt baby, co se o sebe nepostarají, a to nemusíme zacházet zdaleka až mezi zpěvačky.
@jdukolem já nemyslím teď, to je mi jasné, že už nedokázala racionálně uvažovat, ať už se k tomu dopracovala svojí vinou nebo to prostě byla v důsledku „vrozené“ nemoci. Měla jsem na mysli tu dobu, kdy přišla prvně z léčebny a dle všeho v té době měla snad naposledy opravdou čistou hlavu.
@Camael myslím,že o depresi jako nemoci něco vím, ale rozdíl je v tom, že já nevycházím z toho, že nejdřív byla deprese a pak alkohol, ale že u ní se deprese rozjela v důsledku nadměrného pití a užívání prášků. O tom, že by měla „tu depresi“ kdy se nevytváří „hormon štěstí“ (má třeba tuším Vašut) jsem nikdy nikde nečetla a ani ona to neříkala, ale že se léčila z chlastu to potvrdila. A že pak několikrát začala pít znova, to se stačí podívat na nějaká videa s ní a nemusím čekat, až mi to napíšou do novin.
@Bábi Zlopočasná ano samozřejmě, že každý jsme někdy řekl pověstné „už nikdy“ a ono to tak docela neplatilo. Ale nedá se to srovnávat s tím, že bych něčím ublížila svému dítěti!
@Burj Chalifa píše:
Chápu, u rozjeté deprese je to jasné. O tom žádná. Bavíme se tu však i o tom, že byly doby, kdy se sebou ještě něco mohla dělat.
mohla ale nebyla schopna..
neměla na to sílu.. vybojovat to proti depce je hodně o síle ona byla velmi labilní možná s příměsí hysterie..takových lidí je hodně ty pak rády přijímají od okolí že to za ně zařídí protože jim chybí energie a odvaha a tu nahání třeba alkoholem cigaretami střídáním partnerů a kruh se uzavírá a točí
…
@latunka01 píše:
@Bábi Zlopočasná ano samozřejmě, že každý jsme někdy řekl pověstné „už nikdy“ a ono to tak docela neplatilo. Ale nedá se to srovnávat s tím, že bych něčím ublížila svému dítěti!
Ale ona mu ublizovala nepriamo. To nevidis hned ako monokel. Ked ides von nejdes s tym, ze sa zlejes pod obraz Bozi. A ked si s niekym prituknes neberies to ako ublizovanie dietatu. Ked sa vratis domov a poblijes zachod tiez tym neublizujes potomkovi. A vycitky nemusia prist ani vtedy, ked sa Ta rano dieta marne snazi prebudit. Tiez sa mi to stalo, teda nie z alkoholu ale z chripky a unavy, a tiez som nemala vycitky ze ma mala tahala za ruku z postele ze mami vstavej. To Ti dojde az dodatocne. Ale az si najblizsie zase nalejes poharik, pripadne zobnes nejaku pilulku od bolesti, neurobis to s tym, ze chces ublizit dietatu, ale bud o tom vobec nepremyslas, alebo to urobis prave preto, aby Ti ten poharik ci pilulka dali silu usmievat sa na dieta, aby nepoznalo ze je nieco nie v poriadku. Az ked to zase dopadne inak Ti dojde ze to nebolo dobre. Ale to stale este nezaruci, ze uz nikdy nevezmes pilulku ci alkohol do pusy.
@latunka01
Depresi si přizná málokdo, pak ji málokdy uzná okolí, tak se nediv nepřiznání. No vidíš, jak jsi šikovná, rozeznáš alkoholika i bez novin, stejně já tak rozeznám, že má člověk deprese, když kouknu na ni. K tomu poruchu hybnosti, na to stačí taky kouknout.
@crazyidea píše:
dej už s těma smajlama pokoj…
Jsou dětinský.
Uz si policie vzala experta na domaci nasili. Doufam ze se na pana Rychtare vari voda
@Camael píše:
Vidíš, máš nakročeno.
na koleje??? ![]()
to asi ne, ano beru AD, ano mám ráda sekt a ano, život je těžký…ale zároveň se dokážu realizovat aniž bych tím obtěžovala okolí.. nemám televizi, čtu knížky, zpívala jsem v několika kapelách i ve sboru, jsem manažerka v bankovnictví, koupila jsem si teď těsně před porodem dům, děti mám ve své vlastní péči, mám manžela o 18let mladšího, závodně jsem lyžovala, řídím rychle, žiju a rozhoduji si rychle, ale nikdy, nikdy bych se nenechala ovládat! jsem natolik soudná, že rozpoznám, kdy potřebuji pomoct, orazit a relaxovat…
nevybírám si lidi, kteří mě stáhnou.. ale to je fuk, jsem mimozemšťan ![]()
To ti @KackaDoup potvrdí, s tou si ve všem rozumíme
, taková naše soukromá Akta X ![]()