Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lustr ahoj lustr, uz je to asi stary prispevek, ale prosim porad mi jak ti to nakonec dopadlo, mam uplne stejny problem a bojim se, ze sliznice preroste. Diky moc
@lustr píše:
Ahoj holky, máte prosím zkušenosti s výškou sliznice před KET? Neovuluji, takže mám stimulované KETy s Estrofemem. Měla jsem dva KETy s dávkováním 1-0-1 a sliznice 14.DC 8mm, KETy byly 19.DC, oba neúspěšné.
Teď při 3.KETu mi dali dávkování 1-1-1, sliznice 9.DC byla 9mm, co si myslíte, není to moc? Dle mého CAR je sliznice v pořádku, další kontrola už nebude, až transfer 17.DC. Dle nich je důležité, že je sliznice nad 6mm a vrchní hranice není důležitá….Dr. Texl z Heliosu ale tvrdí, že sliznice nad 12 mm je přerostlá a embryo se neuchytí a nad 12mm transfer ani neprovádí. Myslím, že když už jsem měla 9.DC sliznici 9mm, tak v den KET bude nad 12mm určitě…Holky, co si o tom myslíte? Nevíte prosím jak rychle roste sliznice? Můžete mi prosím někdo napsat jakou jste měly výšku sliznice, kolikátý DC a jestli se zadařilo? Děkuju moc.
Promin, tady je ten prisoevek o ktetem mluvim. Prosim, jak ti to dopadlo, mam uplne stejny problem a bojim se, ze to preroste.
@Tomička
no nerekla ale ted uz 4 den nekojim musim se nechat oockovat proti neštovicím nez budu zase tehu a to nesmim kojit a v lete bych rada byla zase tehotna …ted uz od zari resim školku …strasne moc to leti nemam zadne hlidani krom dvou po hodinách od kamosky nikdy nikdo tak obcas je to na palici …vztekani to mi povidej u nas se ted se vsim hazi uplne se vsi strasny kolikrat bych ji tak naplacala ale zazní zuby a drzim se
…taky krasny novy rok
![]()
@Lentilanek Jaktoze už řešíš školku? My máme teď období něco jako mámo polib mi a tak. Že školky s brekem, pořád se jí něco nelíbí, hlavně,že ona pak potřebuje všechno a nejlépe hned. Malé je dobrej, zase se nám vrátilo mamankovske období, dokonce po sobě uklízí,všude vleze a papa o 106????
@AzuAzu ahoj vím že je příspěvek starý ale zkusím to i tak… Jak si prosímte dopadla u toho píchání prolutexu já mám dnes píchnout teprve podruhy a už teď sem v soku mám po první aplikaci bouli pod kůži i s modrinkou a nedá se toho ani dotknout nemůžu ani sedět a ani se smát dost to bolí aplikovala si nakonec dál a bylo to v pořádku? Prosím o reakci děkuji
@Mazlucha
no ja ZADNE hlidani, tak chci at si zvyká ale na 2× v tydnu na dopoledne …pak treba po měsíci dvou na cely den …v lete chci do CARu pro druhe mimco ![]()
@Lentilanek cauky kocko
skvělý nápad
my teď dali Veru do jesli od ledna na dva dny v týdnu na dopo a je teda moc spokojena
a myslím si, ze jsme udělali jediné dobře, ze jsme ji tam dali takhle brzy
Chodí tam i o něco starší a ty teda vyvadi, když rodiče odcházejí…
Verce teď bylo 20m.
@Carolin14 jee vidis me nejak ani jesle nenapadli
no stepe budou 2roky a 4 m tak uvidime
ale verim ze to bude dobry ![]()
@Lentilanek no páni, už do školky jo?
To fakt utíká!
@Carolin14 a je tam spokojená? U nás není skoro šance se do jeslí dostat.....
Jo a holky, snad se nebude zlobit, ale někoho to určitě potěší.....kdo pamatuje @agiss , tak nejenže má doma roční kluky, dvojky, ale čeká třetí miminko
![]()
@Tomička moc
bála jsem se toho, hrozné moc… adaptace byla vždy jen hodinu denně 14 dni, pak týden na dvě hodiny a pak už cele dopo. Malá se tam vylozene těší
učitelka je skvělá, ne zbytečně sladká, ale příjemná a spravedlivá
a děti teda starší bych řekla, zw to snasi daleko hůř, než třeba Verca od těch 20m. Je fakt ale, ze naše dítě je obzvlášť společenské
a asi tomu i pomohlo to, ze ji od roka hlídala jednou týdne babicka, protože jsem se vrátíme částečně do práce
mnoho lidi mě odsoudilo a i podpořilo, ale nelituji svého/našeho rozhodnutí:) kor teď v zimě, kdy není nic moc co dělat ![]()
@Carolin14 a má ona ještě plenky? V jeslích je zvládají i přebalit? Vůbec nevím, jak to funguje…
No, taky se chtěla vrátit do práce, ale byla by to pro ně komplikace (částečný úvazek a plný bych nedala). Nakonec mi došlo, že doma budu už jen rok a kousek a protože další dítko už nebude, chci si to vlastně užít ![]()
Jj mazec, protože co jsem tak pochopila, tak po dvojčatech z IVF je třetí přirozeně
Ta psychika je fakt mocná a žádná s tím nic neuděláme ![]()
@Tomička no, přesně tak, příroda umí překvapit
.. chápu
jako taky jsem si říkala, aby ml to nebylo lito, alw říkám si, jsou to jen jen dvě dopoledne, já si lehce odpočinu a ona se tam pobaví
.. malá má ještě plenky… bojuzel a zvládají to.. ona je tak sikovna, umí už 7 barev, písmena a já nevím co, ale nocnik mi totalne bojkotuje. Zarazilo je, ze umí jist sama, což vlastně děla od roka a myslela jsem, zw jw to celkem normální ![]()