Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@esprit1 No jistěže, budete mít vajíček na 15terčata
všechny
Škrabe mě v krku, kluk je od úterka nemocný, tak po něm s manželem asi pomalu přebíráme štafetu…aneb ať žije školka ![]()
@Hanesi to je trefné
Já k tomu ještě jako čuník, protože žeru jak prokopnutá
![]()
@Hanesi my se před chvílí vrátili z 12 ti kilometrového výletu, takže teď jsem se vyvalila na gauč a budeme koukat na pohádku.. A možná si na chvilku i schrupnu ![]()
@esprit1 Ježíš vy se máte, jak já bych ráda vyrazila někam
A kde jste byli?
Holky dotaz. Od jakého dne se počítá prodlouzena kultivace? Ve středu byl odběr a transfer má být v pondělí. Je to 5 nebo 6 denní kultivace?? Nejsem z toho moc moudra..jen vím že 6 den je dost pozdě ne? Děkuji
@Anonymní píše:
Holky dotaz. Od jakého dne se počítá prodlouzena kultivace? Ve středu byl odběr a transfer má být v pondělí. Je to 5 nebo 6 denní kultivace?? Nejsem z toho moc moudra..jen vím že 6 den je dost pozdě ne? Děkuji
Jó tak to nevím a když nad tím přemýšlím tak by mě to taky zajímalo ![]()
@esprit1 Paráda a pěšky, nebo na kole? U nás je teda dnes pěkně hnusně, sice občas zasvítí sluníčko, ale hrozně fučí a to od srdce nesnáším
.. raději budu chodit celý den v dešti, než slunce a vítr ![]()
Vzpomněla jsem si, že jsem diskutovala i první IVF a tak jsem si to našla a měla jsem tam napsané, že při prvním UTZ jsem měla narostlé folíky jen na jedné straně, byly tam cysty a několik folikulů velikosti 14 mm, na druhé kontrole už to vypadalo trochu lépe, a odhad byl asi 7 vajíček… no a nakonec jich zralých bylo 8 ![]()
Ještě že ty diskuze jsou, úplně jsem zapomněla, jak to vlastně minule bylo ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, pokud to dobře počítám, tak pondělí je 5.den (pokud počítáš 24 hodin po oplodnění) a k oplodnění dojde až večer v den OPU, respektive večer poznají, kolik se jich oplodnilo.. takže to máš naplánované v pořádku, i já to tak u prvního IVF měla ![]()
A dokonce zbývající embrya, která ještě nebyla ve stádiu HB (hatchující blastocysta) nechali do druhého dne a zamrazili je až v den po ET, a nám se chytlo až to poslední zamražené, takže buď v klidu a důvěřuj lékařům
![]()
Mimochodem držím ti pěsti, ať je to úspěšný transfér s // 14 dnů na to ![]()
@Tomička Těhu chutě?
… taky mě pořád honí mlsná, hrůza a nejvíce večer…
![]()
Tak holky je to tam, píchnuto
přítel je fakt šikovný
Samozřejmě došlo na scénu že to nedám a pár slz, já a injekce ![]()
Doufám že zítra to bude o něco lepší ![]()
@agiss Jsi šikula
… kdo nezkusil neví, není to zas tak easy překonat ten strach a propíchnout si vlastní kůži
![]()
@Anonymní píše:
Ne, je to úplně přesně, nepočítá se den odběru. Takže je transfer 5.den.
@agiss píše:
Tak holky je to tam, píchnutopřítel je fakt šikovný
Samozřejmě došlo na scénu že to nedám a pár slz, já a injekce
Doufám že zítra to bude o něco lepší
Vidíš a já bych zase nedala, aby mi injekci píchnul někdo jiný
Radši se mučím sama ![]()
@agiss píše:
Jó tak to nevím a když nad tím přemýšlím tak by mě to taky zajímalo[/citace
@Ecil píše:
Vidíš a já bych zase nedala, aby mi injekci píchnul někdo jinýRadši se mučím sama
Ahoj, prodlouzena kultivace se pocita od druheho dne po OPU.
Př. OPU v pondeli, prodlouzena kultivace 1. den - utery.
Ahoj holky
, jsem tu nova. IVF resime rok, partner po MESA/TESE odebrano 26 vzorku spermii, v listopadu prvni IVF, spatna stimulace, jen dve vajicka- zadne oplozene. V unoru dlouhy protokol, 17 vajicek, 4 oplozena, 2 prezila prodlouzenou kultivaci, zamrazena 2 embrya. Transfer mi doporucili ted v breznu, ale radeji pockam do dubna na KET. Spermie hledali 3,5 hodiny. Zazrak, ze prezila 2. Ve stadiu blastocysty. Verim, ze vse dobre dopadne a KET bude uspesny. Strasne nervy, ale clovek musi myslet stale pozitivne. Vam vsem co resite jakykoli problem drzim palce at Vam to vyjde! ![]()
@BaruHaska Páni, tak to jsou teda nervy…taky nám hrozila TESE, ale nakonec snad bude stačit standardní odběr. Píšeš 3,5 hodiny???
Uau, je to zázrak a i to, že dvě embrya přežily PK, určitě to ted vyjde, jsou to bojovníci, tak si to vybojují až do konce a věřím, že z nich budou dva sourozenci ![]()
A když je TESE, tak nedělají ET? Nebo proč máš jít na KET?