Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Batalina Ahoj, vítám tě taky mezi námi ![]()
Takže u vás je to buď a nebo… páni, to je na psychiku hodně náročný, ještě si poručit, aby na to člověk nemyslel…
… ale chce to myslet pozitivně, vyjde to! A basta! ![]()
A proč ti dělaly IVF v minulosti, když nemáš vajíčka? Nebo se to zhoršilo časem? ![]()
@Hanesi Píšu IVF, ale ani v předchozích dvou případech jsem neměla svá vajíčka. Mám předčasného ovariální selhání a nic za mě nevydolují, ani kdyby se na hlavu stavěli. Zkoušeli jsme stimulovat, ale museli jsme ihned přestat.
Snažím se nemyslet, ale… vždyť to znáte… Ale tak, třeba to zrovna vyjde ![]()
Už jsem vcelku smířená i stím, že by to neklaplo…
@barca77 To cekani je nejhorsi
Se stimulaci ti ten čas ale začne utíkat rychleji. Teda aspoň u mne to tak je ![]()
Ahoj holky.No mažel bere Energymen, chlorelu. Selzink v další fázi. Je to sportovec, ale to je právě na škodu. Věčně utěsněného pytlíka na kole nebo běžeckých elasťákách, ale snad tam bude ještě z čeho vybrat.Ale jak tak nad tím vším přemýšlím zjistila jsem, že mám strach z pojišťovny. Vůbec nevím jak to ted je.Ale já byla na jednom ivf. První pokus zavedení ET, pak za půl roku Ket. A před dvěma lety znovu Ket.Ted by snad měli proplácet 4 pokusy znamená to, že by nám zbýval poslední, když ted jdem do dalšího ivf? Nebo někdo říká, že ket se do toho nepočítá ten si platíme sami. Nevíte někdo jak to je?
@parfumela ket se nepočítá, takže máš ještě tři pokusy, pokud ti při ET vkladali jedno embryo ![]()
@Hanesi díky při Et dva kousky, takže mám dva tak to jsem ráda. Moc díky
Holky a při mrazení embryí se platí za každé embryio zvlast nebo je to paušální částka v ceniku třeba za 3 embrya? Zapomněla jsem se v CARu zeptat ![]()
@esprit1 píše:
Holky a při mrazení embryí se platí za každé embryio zvlast nebo je to paušální částka v ceniku třeba za 3 embrya? Zapomněla jsem se v CARu zeptat
To bývá různé, některá CAR mají paušální částku jiné to mají za každé embryo.
@Ecil Aha
Tak se poinformujeme při další návštěvě CARu. Ten náš má v ceniku položku mrazení embryí 5 tis. Kč, doufám, že to bude varianta paušální ![]()
Ahoj!
Dnes jsem byla na kontrole. Odeslaná žádost na pojišťovnu a hned jak to potvrdí, tak na to vlítneme. Doktor říkal, že na to má pojišťovna 14 dní. Za 17 dní mám dostat menstruaci. Tak doufám, že ještě tento měsíc začneme
(min měsíc jsem to dostala dřív
)
Jsem napnutá jak kšandy ![]()
@KTerezie píše:
Ahoj!Dnes jsem byla na kontrole. Odeslaná žádost na pojišťovnu a hned jak to potvrdí, tak na to vlítneme. Doktor říkal, že na to má pojišťovna 14 dní. Za 17 dní mám dostat menstruaci. Tak doufám, že ještě tento měsíc začneme(min měsíc jsem to dostala dřív
)
Jsem napnutá jak kšandy
To byste měli stihnout, pojišťovna na to teda má až 30 dní, ale většinou to mají CAR domluvené tak, že jim to schvalují rychle. Když ti dr říkal 14 dní, tak podle ví, že do té doby bude mít vyjádření. U nás to schvalovali max do týdne, i dříve.
@Batalina urcite vam to vyjde!!! ![]()
@esprit1 ja myslim, ze u nas se plati pausalne - za zamrazeni + poolatek za to rocni skladovani…my busem twd jeste doplacet 7tis. ![]()
@KTerezie hele trebas ja na to cekala ted na prelomu roku bez 3dnu mesic, taky jsem kvuli tomu ztatila cely cyklus
A to i z Caru do pojistovny volali…ale to by tam nesmeli sedet liny hovadka ![]()