Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@BaruHaska píše:
Ahoj, prodlouzena kultivace se pocita od druheho dne po OPU.
Př. OPU v pondeli, prodlouzena kultivace 1. den - utery.
Já vím, psala jsem, že den OPU se nepočítá. ![]()
@BaruHaska píše:
Ahoj holky, jsem tu nova. IVF resime rok, partner po MESA/TESE odebrano 26 vzorku spermii, v listopadu prvni IVF, spatna stimulace, jen dve vajicka- zadne oplozene. V unoru dlouhy protokol, 17 vajicek, 4 oplozena, 2 prezila prodlouzenou kultivaci, zamrazena 2 embrya. Transfer mi doporucili ted v breznu, ale radeji pockam do dubna na KET. Spermie hledali 3,5 hodiny. Zazrak, ze prezila 2. Ve stadiu blastocysty. Verim, ze vse dobre dopadne a KET bude uspesny. Strasne nervy, ale clovek musi myslet stale pozitivne. Vam vsem co resite jakykoli problem drzim palce at Vam to vyjde!
Teda, ještě že se povedlo a našli nějaké. Budu moc držet palce. Já jedu dlouhý protokol teď ![]()
Hoj holky potrebovala bych radu s pritele sme se rozhodli na umele oplodneni a uz nato deme v dubnu ale pry me museji prvni stimulovat co je to presne a ze mam prit na prohlidnu hned jak mi pride menstruace prvni den diky
@najkyna ahoj. Vše ti měl vysvětlit lékař v CAR. Stimulací se označuje hormonální stimulace, aby ti dozrál vyšší počet vajíček než jen v normálním cyklu. Při stimulaci si budeš každý den po dobu 8-11dní aplikovat do břicha injekce. Pak probíhá kontrola ultrazvukem a dle toho je pak stanoven termín odběru vajíček.
1. den menstruace se máš dostavit proto, aby udělali ultrazvukovou kontrolu a dali ti injekce. ![]()
Jaký máte problém, když jdete do IVF?
@najkyna ahoj, taky mě překvapuje, že vám k tomu nic neřekli
nám ti vysvětlovali dost podrobně i obrázky použily, ale na emiminu je hodně diskuzi, které to dost podrobně popisují a i stránky CAR to mívají. Tady je například odkaz na jeden, kde je zodpovezeno dost zásadních otázek, tak tam zkus nrknout ![]()
@agiss píše:
Tak holky je to tam, píchnutopřítel je fakt šikovný
Samozřejmě došlo na scénu že to nedám a pár slz, já a injekce
Doufám že zítra to bude o něco lepší
@KTerezie neboj, není to tak strašný
moje dcerka mi vždy asistuje a říká „mami pi“ a tleska ![]()
@Hanesi no pry to dela utrogestan, tehu chite asi jeste tezko, podle me neni ani zavrtano jeste
Hlavne mi nic neni, zadny priznak
![]()
@agiss pritel ma kuraz! Me to manzel ochotne vse umichal (povedlo se mi pri trhani tech michacich lahvicek dvakrat utrhnout ten vrsek tak, ze bylo vsude sklo
), ale pichnul by mi to snad jen kdybych umirala ![]()
@BaruHaska ahojik, a co to je prosim za metodu? Partner ma nejak patologicky malo spermii? Jinak jsme to mely podobne - ja mela 18 vajicek, ale oplozena jen 4, jedno tridenni mam u sebe a jestli bude neco z tech zbylych tri ( byly pomalejsi) si budu volat dneska…Pro odkladate ten KET?
@Tomička a budete případně mrazit? Nebo se dá i dodatečně ještě jedno zavést?
@barca77 zavést už asi nejde, mě by dvě stejně nedali
Ale jestli se ty 3 opožděné chytly, tak je zamrazí, případně nějaké z nich…za chvilku budu volat ![]()
@Tomička jé tak to je super, gratuluji, tak kdyby to náááhodou teď nevyšlo, máte ještě spoustu možností ![]()
@Tomička já nemusím nic míchat, mam to rovnou v tom peru ![]()
A gratuluji ![]()