Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@barca77 jsou zamraženy ve dvou dávkách, takže ještě dvě šance
Nečekala jsem teda, že se chytnou…už vůbec né, že všechny… Takže ze 4 oplodněných 4děti
To nakonec není tak hrozné proti tomu počátečnímu neúspěchu ![]()
@agiss to je možná ten důvod, proč jsou nějaké léky levnější než ostatní
![]()
@Tomička Bezva zprávy, že bylo co zmrazit. Snad ale nebude třeba využít ![]()
@KTerezie píše:toho se bojím úplně najvíc
Není se čeho bát, opravdu
Já se taky s první injekcí v ruce klepala, ale šlo to jako po másle, aspoň s perem určitě ![]()
Ahoj holky.Tak dnes jsme byli na spermiogramu. Náš ošetřující lékař nám předtím řekl, že vitamíny atd. nejsou špatné, ale sper.se vždy spíše zhoršuje. Manžel je smířen, že bude horší, přistupuje k tomu tak nějak rezignovaně, hlavně aby tam bylo dost na to aby se dalo udělat Ivf.No embryolog nám řekl, že se to mění každý měsíc a že musím myslet pozitivně. Ve čtvrtek si jdeme pro výsledek. Tak jsem zvědavá.
@Ecil píše:
Teda, ještě že se povedlo a našli nějaké. Budu moc držet palce. Já jedu dlouhý protokol teď
Dekuju moc. I Tobe drzim palce!
@parfumela nám se spermiogram po vitamínech zlepšil, né o moc ale lepší byl ![]()
@Hanesi Tak jaké máš zprávy? U mne 16 folikulů a ve čtvrtek jsme ráno objednání na punkci. Pichli do mne orgalutran a ten mě čeká i zítra. Asi se s tím nesmim tak mazlit, ale vrazit to jako sestra dnes, ta se s tim fakt neparala
A zitra jeste naředit pregnyl. Si pripadam jako feťák ![]()
Aha dekuji za radu a to se musi pichat do bricha no ja nemam rada injekce a predstava ze si je budu puichat sama to ne
@Tomička
Ahoj, MESA je chirurgicky odber spermii, pod narkozou. Partnerovi spermie nejdou prirozene ven a celkove jsou spatne, spatna motilita. Kazdy spermiogram vychazel na „nula spermii“, tohle byla jedina moznost, davali nam 10%, ze se to povede. Presto jsme do toho sli. KET odkladam o mesic, aby si telo poradne odpocinulo po dlouhem protokolu.
A ET mi nechteli delat, protoze jsem mela 26 folikulu.
Jak to dopadlo tobe? ![]()
@parfumela my měli na začátku horší spermiogram. Tak jsem nelenila a nakoupila vitamíny pro přítele, přestal pít. A výsledek? Poslední dva spermiogramy jsou tragické..Takže jsem vitamíny hodila do koše
.
Já mám začit stimulivat za cca 10 dní, pokud se na testu neukážou // po inseminaci.
Doplatky za hormony bych měla mít 700Kč. Sestřička říkala, že teď se doplatky rapidně snížily, ale nezůstane to tak dlouhou dobu
.
@esprit1 Teda ty jsi ale kvočna, to bude vajec, jak na velikonoce
![]()
já dnes 9 velkých folikulů (14-16mm) a pár menších, tak snad bude i tolik vajíček. Říkala mi Dr. že jsou radši, když je těch folikulů kolem 15ti, nad dvacet už to berou za hyperstimulák… Na OPU jdu v sobotu, takže mě čekají 3 injekce Orgalutranu a ve čtvrtek k tomu ještě Pregnyl… v pátek voraz a v sobotu ráno se jde na věc ![]()
@Tomička Paráda, to je super výsledek - bojovníci
![]()
A proč to máte zamražené ve dvou dávkách, kvůli ceně, nebo jsi ochotná nechat si eventuálně zavést i dvě? ![]()