Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@esprit1 Ahoj, jak říká @Ecil je to podle CAR, někdy je to i tak, že platíš za pijety, na kterých embrya zamrazují a pak záleží, jestli jsou na ní dvě embrya, nebo jestli zamrazujete po jednom…ale taky to lze brát paušálně a fertig ![]()
Dnes pícháš pregnyl že? Tak tfuj tfuj…
@KTerezie Myslím, že to určitě stihneš, netvá to tak dlouho, jak straší
Už se těšíš, až se „něco“ začne dít, viď?
Je to příjemná změna po těch měsících až rocích čekání, neúspěchu, vyšetření atd… konečně krok vpřed!
Tak budu držet pěsti a informuj nás ![]()
@Tomička Myslím, že to zdržení ale bylo těmi Vánocemi, všichni měli dovolené a flákali to, ale jinak v průběhu roku je to raz dva ![]()
A jak ty? Ještě se držíš? Máš testík doma? Kolikátý je to dnes den po ET? ![]()
@Hanesi no to nejspis jo, ale zadost se podavala 4.12., tak to mohli taky stihnout pred Vanoci
testiky uz mam, uz mam i natestovano, ze pregnyl je fuc
Jsem 5ty den po ET, utika to docela rychle
Hyperstimulak je fuc tak mi je docela fajn, napadlo 25cm snehu tak jsme se synem staveli snehulaka
Tobe se to taky uz krati, co??? ![]()
Jinak holky mám známýho v CAR a říkal mi, že se uvažuje o tom, že se od ET odstoupí a budou preferovat KET. Je to proto, že málokteré ET vyjde, jelikož tělo je ještě plné hormonů a při KET je již odpočato…mě osobně taky vyšel až KET a i kolem mne více vycházel KET nežli ET, ale to neznamená, že je to nemožné
.. jen chci říct, že pokud vám to nevyjde napoprvé při ET tak nezoufejte, není nic ztraceno
![]()
@Hanesi A o tom, že budou upřednostňovat KET uvažují kde, v tom vašem CARu nebo na širším poli IVF klinik? Jinak si myslím, že to dává smysl, nicméně je jiste riziko při rozmrazování embryí, ze dojde k jejich poškození
Ale děkujeme za uklidnění, že i když to nevyjde při ET, že se nemusíme hroutit a klidně čekat na KET
A při KET nedochází k nějaké hormonální stimulaci? Nemyslím zrovna vaječníků, to určitě není žádoucí..
@Hanesi Ano, večer mě čeká v mé chemické laboratoři příprava dávky pregnylu
Fakt se na to tesim, obzvláště po přečtení, z čeho se ten hormon získává ![]()
@esprit1 píše:
@Hanesi A o tom, že budou upřednostňovat KET uvažují kde, v tom vašem CARu nebo na širším poli IVF klinik? Jinak si myslím, že to dává smysl, nicméně je jiste riziko při rozmrazování embryí, ze dojde k jejich poškozeníAle děkujeme za uklidnění, že i když to nevyjde při ET, že se nemusíme hroutit a klidně čekat na KET
A při KET nedochází k nějaké hormonální stimulaci? Nemyslím zrovna vaječníků, to určitě není žádoucí..
To čoveče nevím, jestli jen v jejich CAR nebo komplexněji, ale myslím, že nás se už tato rozhodnutí nedotknou, protože všechny teď na jaře otěhotníme ![]()
Nestimuluješ, jen si pícháš pregnyl ![]()
@Tomička píše:
@Hanesi no to nejspis jo, ale zadost se podavala 4.12., tak to mohli taky stihnout pred Vanocitestiky uz mam, uz mam i natestovano, ze pregnyl je fuc
Jsem 5ty den po ET, utika to docela rychle
Hyperstimulak je fuc tak mi je docela fajn, napadlo 25cm snehu tak jsme se synem staveli snehulaka
Tobe se to taky uz krati, co???
U nás padá celý den, ale bylo teplo, tak to tálo, teď už se to začíná držet, ale radost z toho nemám
já už čekám jaro, i papriky už mám za oknem venku a ono tohle
![]()
Krátí, už jen dva dny píchání a hotovo, hurááááá ![]()
Ahojky holkýýý!!! Chtěla jsem napsat dřív, ale z mobilu mi to nějak nejde. Vše, co jsem napsala z mobilu se zkrátilo na jednu větu… Víc toho z mob nenapíšu. Nevím proč… Dneska jsem byla odevzdat do práce neschopenku… Teď to bude utíkat ještě pomaleji… Má podivně nafouklé břicho… Ale až tak, že mi děl problem se ohnout a zavázat si tkaničky u bot
Holky, moc na Vás všechny myslím, ať nám to vyjde!!! Jinak, u nás na Jižní Moravě, kupodivu, taky dnes sněžilo!!! ![]()
Holky co už jste píchali, cítili jste na sobě nějakou změnu? Nebo kdy ste jí tak začali pozorovat?
@Batalina Jojo, to sem i z mobilu taky stalo
Já teda napsala sáhodlouhý příspěvek a pak když jsem odeslala, zobrazila se jen první věta ![]()
@agiss No já skoro žádnou, nepozorovala jsem na sobě nic…jen tak 3 dny před odběrem mě začali bolet prsa, jinak nic ![]()
@Tomička tak to jo, tak dobrý, já že sem četla jak každou bolí vaječníky a já zatím necítím nic, tak sem se obávala aby to na mě působilo ![]()
@agiss I mne pobolívají prsa cca 8 dní od prvního dne stimulace. A od včerejška cítím tlak a mírné „nafouknutí“ v podbříšku a trochu mě bolí břicho jako před MS ![]()
@Hanesi určitě dám vědět. Děkuju ![]()
Jen doktor říkal, ať raději pojišťovnu popoženu. Mám obavu, že když na pojišťovnu brnknu, ať pohnou, tak mi tam pak bude žádost ležet půl roku ![]()
@Tomicka mě právě to stejné!!! Psala jsem docela dlouhý příspěvek a když jsem ho odeslala, zobrazila se mi jen první věta a víc nic… ![]()