Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všechny moc zdravím ![]()
tak mám dnes za sebou první injekci na zastavení hormonů…bolí mě pulka zadku ale jinak ok
teď se nic dít nebude až do 5.8. mám zase přijed do CARu a domluvíme si injekce.
Nemáte někdo zkušenost kolik se dolpácí za injekce gonalu? Jsem si myslela, že to je v té záloze 15tis, ale není… ![]()
@Lentilanek nad rámec pojišťovnou hrazené dávky jsem platila 6000 Kč/pero
@Lentilanek Ahoj, záleží kolik balení budeš potřebovat. Měla jsem 2× po 900 jednotek a jednou 450 jednotek. Předepsané denně 187 jednotek takže my to vyšlo na jednu stimulaci a doplacely jsem kolem 5 tis korun ale byl v tom ještě 2× orgalutran a jednou pregnyl..
Vsechno doplatky na léky „hrazene“pojistovnou. injekci ti pichla sestřička?
@esprit1 no mám napsaných 225 jednotek ale nevím kolik dní to budu brát tu první "zastavovací injekci " mi píchla sestřička taky jsem čekala ze to bude píchat doktorka na to že jsem tam jela 100km a byla jsem tam tak 5 minut mohi mi to píchnout u obvodní…:D a jinak ty dalsí mi bude píchat manžel já bych to nedala mě je z toho špatně
@hakna nevím kolik hradí pojišťovna ani kolik je v jednom peru ![]()
@Lentilanek Zalezi jake budes mit davky. Do urciteho mnozstvi to hradi pojistovna a Ty platis doplatek cca 5.000,– a pokud bys potrebovala vice davek, uz to hradis cele..
@Violka81 Jee, to je dobre..
Ja jdu ve stredu do CARu a snad budu moct hned na dalsi pokus..
Tak já mám dneska potvrzeno HCG 0 z krve, takže vzhůru do KETu.
@lumr Taky máme 2×2 mrazáčky. Tak snad si dá alespoň některý říct
@Lentilanek já jsem doplácela asi 700,– za dvě dávky Puregonu po 900 jednotkách. Stačilo mi to akorát. Píchala jsem 250 - 225 jednotek. Ono je tam vždycky o něco víc.
@Lentilanek No mně taky jednu injekci (orgalutran) píchala sestra, což by mi ani nevadilo, kdyby to do mne nevrazila jako do krávy, až jsem měla modřinu.
Zlaté moje ručičky
Ale jak jsem se bála, tak mě to hned po první injekci přešlo. Pero je super jednoduché a jehlička krátká a tenká. Tak přeji ať to „píchání“ manželovi jde pěkně od ruky
Stimulace gonalem je plus mínus 10 dní, jak u koho..
@Rozarkaa1 děkuji za nifo
@esprit1 děkuji třeba se odvážím i sama píchat si to jestli je to v tom peru
jsem zvědavá kdy začnu už se na jednu stranu nemůžu dočkat
@Liškamyš první křenek s utz a druhý taky štochlova a ta bez utz
@Lentilanek Chápu obavu, ale uvidiš sama, že to opravdu nic není a zvládneš to i sama. Je to sice divné pichat si něco sama do břicha, ale s první aplikací to přejde..
A teď už budeš v jednom kole, kontroly na UZ, odběr vajíček, ET..
@Lentilanek K tomu peru je většinou více jehel, než je potřeba. Proto jsem si před oficiálním dnem prvního píchance zkusila píchnout jen tu jehličku (bez pera a bez zmáčknutí samozřejmě) abych si vyzkoušela, zda na to „mám“ a ukázalo se, že to byl zbytečný strašák ![]()