Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ginalea jj, proto jsem to odstavnovala včetně tech středu
. Ja vim, ze to může byt jen placebo…ale byli jsme zrovna v obchodě a manžel říká…když mužem vysolit 3 tacy za embryoglue, tak 150 za dva ananasy je to nejmenší. Za zkoušku to stoji.
@Liškamyš mas pravdu, taky jsem si kupovala ananas, ale jedla jsem ho pri stimulaci a ne pred a po transferu, lebo to jsem nejak popletla ten timing. ![]()
Jinak na youtube jsou videa jak zlepsit kvalitu vajicek a embryi atd. Takze v podstate by jsme meli jist vsechno zelene a cervene a vejce a ryby. A sladke vubec ehm. Tak to ja ale dost nezvladam, protoze je leto a miluju zmrzlinu… Ale na pristi IVF se skusim trochu lepe pripravit. Aj tak je to nefer ![]()
@agiss
Dekuju, musim verit.
@Tofik
To mas pravdu, to same s tou PK mi rekl manzel a dodal, ze buh vi, co vkladali minule za kvalitu. To bylo hned druhy den po OPU.
No uvidime, treba budu zitra mile prekvapena.
Ted uz jsem se nejak smirila s tim, ze mam počítat s tim nejhorsim. Cacora mi tu dela chujoviny, tak mam aspon spestreni.
Stejne to nevzdam, jednou se nam to podarilo prirozene, tak snad ted, kdyz jsem po hormonech, tak zase budeme mit stesticko ![]()
Ahoj holky, já se hlásím po delší době. Začala jsem teď první pokus, od soboty píchám injekce (Menopur). Ve čtvrtek kontrola, odběr vajíček cca za týden. Na jednu stranu se hodně bojím, že vajíček bude málo nebo nekvalitní. Na druhou stranu věřím, že to vyjde hned na poprvé. Tak se ve mě bije hroznej strach a velká naděje.
Ale u nás hrozně dlouho trvalo, než jsme prošli všechna vyšetření, tak jsem ráda, že už se něco pořádně děje, i když zase je to hodně pomalé a pomalu to utíká ![]()
@Liškamyš tak to sme na tom podobně, sice já měla jen jeden ananas, ale taky za 80 kč..
a k tomu ještě popíjím ananasový džus, nebo mulťák..
@Mazlucha To mě moc mrzí, vypadalo to tak dobře, snad to aspoň to jedno dotáhne do zdárného konce, ať si pro něj můžeš zítra jít. Je to fakt hrozný, tolik peněz a když nevidíš žádný výsledky a naděje střídá zklamání…ale jednou se to zlomí, i na nás čeká to štestí a o to bude pak větší. Držím pěstičky. ![]()
@Ginalea S tím ananasem to taky prubnu, jak říkáte těch pár korun už nás po těch 50000 kč nezrujnuje a za pokus to stojí, člověk už vymýšlí co všechno se dá zkusit…Nám se zase při 1.IVF rozpadli všechny vajíčka při oplodňování, genetika dopadla dobře, tak jsem taky četla co pro to udělat a prý to vajíčko jak je v té folikulární tekutině, ta obsahuje látku inositol a když jí je málo, jsou nekvalitní a právě může docházet k rozpadu, tak jsem si objednala čistej inositol a jedla ve velkým, je to i proti hyperstimulaci a nevím, jestli to pomohlo, ale bylo krásných 16 vajíček a do 5.dne nám zbylo 5 blast kvality AA…
@Ginalea S tím ananasem to taky prubnu, jak říkáte těch pár korun už nás po těch 50000 kč nezrujnuje a za pokus to stojí, člověk už vymýšlí co všechno se dá zkusit…Nám se zase při 1.IVF rozpadli všechny vajíčka při oplodňování, genetika dopadla dobře, tak jsem taky četla co pro to udělat a prý to vajíčko jak je v té folikulární tekutině, ta obsahuje látku inositol a když jí je málo, jsou nekvalitní a právě může docházet k rozpadu, tak jsem si objednala čistej inositol a jedla ve velkým, je to i proti hyperstimulaci a nevím, jestli to pomohlo, ale bylo krásných 16 vajíček a do 5.dne nám zbylo 5 blast kvality AA…
@Mommo užívám od 1. dne Ms Inofolic-je to právě kys. listová a inositol-řekli mi v Gennetu, že to mám brát ![]()
@Ginalea teď to bylo po třetí. První ET, krvácela sem příliš brzo, tak sem dostala estrimax na sliznici a šla na ket. A třetí pokus byl v nativu
Ještě máme dvě embryjka ![]()
@hakna ja jsem to taky brala asi 3 mesice pred IVF. Ted beru tohle.
@evika 12 vidis a taky dvojcata…rikam, ze na tom ananasu neco bude ![]()
A jeste jsme teda meli oproti predchozimu mesici embryoglue…ale jinak uplne stejny postup vcetne leku, kvality a poctu embryi.
Ahojky děvčátka, nestíhám dočítat.
Tak jsem dnes byla v Gennetu, přešla jsem z ISCARE a musímříct že jsem nadšena, napsal mi pan doktor asi 5 vyšetření, tak zed během srpna to oběháme a a koec září 3.IVF tak snad už to dopadne lépe.