Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky já dnes 6 den po ket…bojím se testovat…bricho boli průběžně a včera jsem mela depku jak před MS…tak začínám mit obavy ![]()
Tak mám holky pocit, že se tu ty negativní a pozitivní zprávy točí jak na kolotoči. Jednou období, kdy téměř všechny úspěch a pak zase neúspěch. Že by v tom měl prsty vliv měsíce??? ![]()
Každopádně nezoufjte holky, chce to myslet stále pozitivně a kupředu! Jednou se dočkáte všechny ![]()
@Mommo me drží nad vodou alespoň ti mrazacci, jinak by me to asi sebralo vic. A nebo přijde depka až s ms, to je taky mozny.
@Rozarkaa1 Za mě jsou KET lepší a dle našeho CARu i lépe vycházejí
Tělo není tak přecpané hormony a fyzicky i psychicky je to snesielnější než „čerstvé“.
Jen kdyby se za každý další KET nemuselo znovu tolik platit… ![]()
Držím ti pěsti, aby hned ten další byl úspěšný! PS: Ale ještě pro jistotu nic nevysazuj a zkus ještě test ten 14.den, nebo asi stejně půjdeš na krev, že?
@Hanesi moc děkuju
Jj, ještě budu chvíli zobat a testovat, ale už to nevidím nadějne.
A nevis jak je to s rozmrazenim, když mám po dvou. Kdyby prezily obě, tak to druhý už asi nemůžou zamrazit zpátky? Pokud bych chtěla jen jedno, tak to druhý zlikvidují?
@Rozarkaa1 Přesně tak, poku máš zamraženo po dvou, tak i dvě rozmrazí. Znovu se už nezamražuje, buď zavedou dvě, nebo jedno vyhodí ![]()
No vidíte holky a nám mrazili devět embryí po třech, i tak to stálo 15 tisíc, tak jsme to nerozdělovali a říkali, že ho klidně znovu zmrazí to nepoužité a že už by nám to možná ani neúčtovali
Tak fakt nevím, jak to je.
@lennkaa fakt?
No tak třeba mají nějaké nové extra super metody?!? ![]()
@Hanesi mrazili nám embrya nějakou prý lepší metodou, tuším, že se jmenuje virtifikace. Prý se embrya zmrazí okamžitě a nevznikají tam kapičky vody, které embryo roztrhnou, ale nevím, jestli se tak mrazí už všude nebo jestli to bylo opravdu něco extra ![]()
@lennkaa my jsme si taky priplatili za tu virtifikaci, tak to se musím ještě v CARu preptat, jak je to s případným zamrazenim zpet.
@Rozarkaa1 taky jsme resili to same…byly po dvou a bylo nam receno, ze to druhe by se muselo vyhodit…ale byly zamrazene 3 roky, tak nevim, jestli se to tehdy delalo jinak a ted jsou nove metody…kazdopadne dali jsme dve a ted jsou dve i v brichu ![]()
@Rozarkaa1 ja jsem na 8.den taky nevidela vubec nic, až na devaty. Dnes jsem den 11 po ET a skúsila jsem nový test, pretože jsem nezohnala Dr.Max. Koupila jsem mamatest a ten duch je jeste slabší než v den 9. Skoro nic nevidno. Tak už jsem zasa v neistote. Jesteze neprišla MS (dnes je termín), ale to mi rikala sestra v CARu, že nedostanu pretože ty hormóny MS oddali. Nevite jak to je? A máte nektera skúsenosti s mamatest? ![]()
Také jsme měli zamraženo po dvou. Ani neměly být dvě na zamražení a nakonec byly. Platili jsme vitrifikaci, ale myslim, že i laboratorní podmínky a přístroje se v jednotlivých centrech liší. Dali jsme obě, kolik jich je v břichu nevím, to se dozvim v úterý, ale budu šťastná za cokoliv, hlavně ať je v pořádku. Bála bych se znovu zamrazit a myslela jsem, že to nikde nedělají.
Holky, ja dnes 9. den po KET a test negativni.. No nic, pujdu hned na dalsi..
No holky, ja tomu taky moc neverim, že by se mohly znovu mrazit. Me by dvě nakonec ani nevadily, ale mám velký myom, který ted po tech hormonech ještě narostl, tak vůbec nevím, jestli bych dvě mohla mit. Jsem se na to blbka nezeptala ![]()