Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@daudinka To jsme na tom stejně ovu lut.faze…no vyzvednu e recept hodím do šuplíku a budu čekat
Pred 3. týdny jsme žádali o 2. IVF a ještě v PC car nic nemá. Nebudu si zbytečně kazit cyklus který je řízený carem.
@Iriss86 presne tak, to je dobry pristup ![]()
Verim tomu, ze v Caru vi, co delaji a ze tomu rozumi lip, nez ten doktor.
Tak snad ti to brzy schvali. To cekani je nejhorsi.
@daudinka Je to děsne dlouhe. Stihla sem imuno a genetiku a čekání na výsledky a teď zase čekání na schváleni…A čas běží.
@Iriss86 bezi rychle.. my uz to mame 2,5 roku od zacatku snazeni. Nikdy by me nenapadlo, jak dlouho to bude trvat.
@Iriss86 změnila bych lékaře… Ale jasně řeš si to přes CAR, ale s tímhle jeho přístupem??? Chceš tam chodit s pokladem bříšku když není ochoten ani tolerovat různou dobu ovulace? Tmář jeden!!! A jaké rovnání cyklu jako??? Přece nejde o tom nacpat cyklus do tabulky 28, ale zajistit aby proběhla ovulace a luteální fáze byla dost dlouhá k uchycení embryjka. Preventivně se cpát utrogestanem je k ničemu, zreguluje to receptory dolů a o to míň pak stačí vlastní produkce, znám to na vlastní kůži, po amelgenové náloži jsem rozbitá a vlastní progesteron mi nestačí ani náhodou, to pak špiním už od ovulace. Jenže víš co? On nikdy nemenstruoval ani neovuloval… Jsem se rozčílila teda
je mi stydno že jsou mezi námi i takoví lékaři.
@daudinka My od léta 2020 a jediný úspěch doma byl 1 otěhotnění které skončilo mimodeloznim a odebráním jednoho vejcovodu.Od dubna 2021 car 1 IVF které nedopadlo. Proto mam pocit, ze se nic neděje a pořád jen na něco čekám…Na IUI jsem chtěla jako první zákrok v caru, ale Dr nechtěl čekat kvůli opakující se ovulaci na špatné straně…
@AnneMarie2 Právě,jeho odbornost mu neberu, ale postupy x let na všechny stejně nejdou aplikovat. Chtela ke už před carem již k jinému. I když tento mi odhalil slepák,1.tehu a MT mezi tím klasika prohlídky. Jinak jsm od něj nic nepotřebovala. Ale s tímhle přístupem mě docela zarazil..Ted se i cítím provinile, že jsem si dovolila jít do car bez jeho svolení.
Dalsi tehu s ním řešit nebudu. A radši přejdu.
@Iriss86 Takového doktora bych bez okolků poslala do pr…. Co si to vůbec dovoluje? Jít do CAR je čistě tvoje věc, dneska už žádanku nepotřebuješ. Nehledě na to, že oni tam tomu rozumí mnohem víc než on, neb řeší tu jednu konkrétní věc. Jemu za den projde rukama 10 prevencí, 3 těhotné, sem tam nějaká s problémem. Čímž samozřejmě nechci zlehčovat nebo znevažovat práci gynekologů, nepochybně je převaha těch dobrých. Ale za mě to chce především lidský přístup, obzvlášť v těchto případech a prostě si tak nějak lidsky sednout. Utíkala bych, co by mi nohy stačily.
@tess2294 Cekala jsem pomoc (vyšetření HP spermio nebo něco na což má gynekolog oprávnění..)a ne poučování o plodném období jako na zakladce a odkaz na ovu testy. A už vůbec ne psaní nejakeho léků jen abych už vypadla z ordinace… Nechápu…nikdy s nim nebyl žádný problém za těch xx let co k němu chodím. Porad si ho chválí (dle hledaných recenzí) působí i v nemocnici..A hlavně když už se pár rozhodně do car tak to taky trvá než si to přiznají že to doma asi nepůjde a jdou s problémemimo ložnici…takže tam nechodí jen tak ze dne na den že „chtějí“
@Iriss86 kolik mu je? asi chlap 50+, zřejmě dobrý chirurg, ale lidsky a empaticky… Pokud chceš otěhotnět není to úplně cílovka. Ony se tyhle věci kolem plodnosti na medicíně neučí… Mám skvělou empatickou lékařku, stran těhotnění mi doporučila Mojžíšovou, dvakrát napsala lázně (po potratech, ale musela jsem si říct) ale jinak - do hormonálního profilu se nepouštěla, folikulometrii udělala jen když jsem u ní zrovna byla a na utrogestan sveřepě psala 15-25. den, já si to regulovala sama. Ale vypsala žádanku do CAR když jsem si řekla.
@Iriss86 je az neuveritelny, ze nekdo prijde a za 2 mesice ma hotovo, ze. Ja se jen modlim, ze to vyjde, jinak se z toho urcite uz zblaznim. Jak moc musime vydrzet, ze
pojistovna uz da urcite brzy vedet a budes se do toho moc pustit ![]()
@AnneMarie2 50+ gynekolog porodník, ordinace ve 2 městech+ nemocnice.ale přístup šílený…
@daudinka To čekání je děs tak teďisim ještě týden vydržez a pak zas volat car.Ty jsi teď v jaké fázi?
@Iriss86 cekam
ne vazne, cekam na menstruaci a uz mi z toho hrabe
Je to uz podruhe, co menstruace neprisla jako normalne.
Poprve pred stimulaci, po mesici zpozdeni jsem musela na vyvolavacku. Hrozny psycho a nervy. Malem jsme tu stimulaci nestihli pred dovcou.
A ted nvm, co se zase deje. Po stimulaci prisla menstruace 6. den. Ted jsem uz 34dc a porad nic. Snad tentokrat prijde.
Mame dve zdrava embryjka, tak az prijde menstruace, objednam se na ultrazvuk a s trochou stesti bude i ovulace a budeme planovat KET ![]()
@daudinka Taky čekáš
jj pamatuji si jak si psala… no já měla teda v plánu, když už mám ten utros
ho ted zaves ať si oddalim ms kvůli caru když bude pristí týden schváleno abych tam rovnou zajela na krev…a pro léky a začala pichat…hodilo by se mi to než bude dv která už je naplánována a zaplacena. Kolecko IVF bych stihla jeste před dv. Acpak genetika embrii a v tom čase my na dv.Pak muj 1 ket jestli teda bude co zavádět. Jsem dnes 25dc. A ms čekám cca za 2-3 dny asi
Plany pěkný
Jj paradox jak se.to změní a nemůžeme se ms dočkat vid.
@Iriss86 kdyz jsem ju nechtela, tak vzdy prisla vcas
a ted, kdyz ju potrebuju, tak proste nehodla dojit
je to na hlavu. V dobe schvalovani pojistovnou mi to nevyslo o jeden den. Takze jsem musela cekat dalsi mesic uplne zbytecne ![]()
To by ti vyslo stejne jak mne
na dovci mi to aspon uteklo rychleji. Tak snad te telo poslechne a vyjde to, jak potrebujes.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.