IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1034
11.5.23 22:00

Změna stimulace

Hledala jsem různé v diskuzích, ale nic jsem nenašla tak se poptat Vás.

Jestli je tu někdo komu z 1.IVF nic nezbylo a museli jste absolvovat 2,3…vše od začátku měli jste stejný lék na stimulaci nebo úplně jiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
11.5.23 22:12

Ja mela uplne jine
1. IVF Gonal(2 vajicka)
2. IVF Puregon a Orgalutan myslim(19 vajicek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
11.5.23 22:42

@Iriss86
1. IVF Menopur 300j, 2 folikuly,2 nezralá
2. minimálka letrozol 5 dní, potom Menopur 75, 5 folikulů 3 zralá
3. minimálka, letrozol vyšší dávka a déle, menopur 75, 4 folikuly 4 zralá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
11.5.23 23:17

@AnneMarie2 @Embryjka Děkuji za reakce.Ja se docela desim, že mi nasadí zase rekovelle a zase bude jen jedno vajíčko nebo taky nic. Cetla jsem.ze nejvyšší možná dávka je 12…já měla 18.Uvidim v pondělí, to si mám volat jestli už mají od pojišťovny schváleno a začne kolotoč č. 2
Imuno genetika ok. Tentokrat nechám udělat i genetiku embria i když bude jen jedno.Pri prvním IVF jen jedno embrio tak jsem chtěla hned čerstvý ET.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
12.5.23 06:00

@sarkahuncarova tak cooo? Co screening? Jak se citis? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
12.5.23 08:29

@Bella277 Ahoj Bello, mela jsem stejne davkovani a stale mam udrzovaci davku 4 mg.. Doporucuji se hybat.. Ja celkem pribrala.. a pak jsem to obtizne schazovala.. Kazdopadne kontrolni odbery byly v poradku! Tak se neboj.. ty 4 mg jsou uz v pohode.. Dulezite je, ze snad byl nalezen duvid, proc se nedari a lecba existuje.. Prave podstupuji 4. Ivf, tak doufam, ze tentokrat se zadari..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
14.5.23 22:57
@Mytyl píše:
@Bella277 Ja tu léčbu absolvovala uz na podzim. Trochu me desily informace z internetu, ale skoro nic mi nebylo. Brala jsem k tomu ten vapnik a Decko, ze začátku me trochu bolel žaludek, ale po dvou třech dnech to přešlo.
Ja ted zmenila CAR a chystam se na nativni IVF. Slibuji si od toho kvalitnější vajicka. Minule jsem mela ze stimulace 4 a nic z toho. Nedavno mi bylo 42.
@Mytyl píše:
@Bella277 Ja tu léčbu absolvovala uz na podzim. Trochu me desily informace z internetu, ale skoro nic mi nebylo. Brala jsem k tomu ten vapnik a Decko, ze začátku me trochu bolel žaludek, ale po dvou třech dnech to přešlo.
Ja ted zmenila CAR a chystam se na nativni IVF. Slibuji si od toho kvalitnější vajicka. Minule jsem mela ze stimulace 4 a nic z toho. Nedavno mi bylo 42.

Já dostala taky vápník a vitamín D3.
Hrozně jsem se bála a zatím musím zaťukat, že dobrý, ale beru to teprve 4 dny, takže snad to tak zůstane.
Kam chodíš na kliniku?
Uvidíš, no prostě je to asi všechno na tom nahoře, příroda je prostě mocná.
Jevto strašně ubíjející, když to pořád nevychází.
Kolik si měla NK buňky, že si dostala kortikoidy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
14.5.23 23:01
@AnneMarie2 píše:
@Bella277 je to standardní dávkování a pokud se chce něčeho docílit, má to smysl takto. Malé dávky naslepo jsou podle mě celkem k ničemu. Divila bych kdyby tvá dnešní slabost souvisela s jednou užitou dávkou… Samozřejmě, lék je to mocný, nežádoucí účinky jsou, ale pokud jsi rozhodnutá to podstoupit, radši příbalový leták ani nečti. Držím palce.

Ahojky :hug:
Jak se máš kočko :hug:?
No doufám, že už to opravdu zabere a konečně s námi poslední bublinka zůstane 🙏.
Vím, že je z těch léků hodně nežádoucích účinků, ale co nám jiného zbývá?
Dnes beru 4 den a je mi fajn, ťuk, ťuk ✊️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
14.5.23 23:06
@Sim7 píše:
@Bella277 Ahoj Bello, mela jsem stejne davkovani a stale mam udrzovaci davku 4 mg.. Doporucuji se hybat.. Ja celkem pribrala.. a pak jsem to obtizne schazovala.. Kazdopadne kontrolni odbery byly v poradku! Tak se neboj.. ty 4 mg jsou uz v pohode.. Dulezite je, ze snad byl nalezen duvid, proc se nedari a lecba existuje.. Prave podstupuji 4. Ivf, tak doufam, ze tentokrat se zadari..

Ahojky :mavam:,
doufám, že to všechno bude v pohodě.
Já jsem teda začala spíš hubnout, mam 1,5 dole za 4 dny.
Po stimulaci a potratu v listopadu jsem přibrala 4kg a pořád se mě držely, tak snad se přebírání už vyhnu 🙏.
Mám pohybu opravdu hodně, každý den se skoro nezastavim.
Kvůli čemu ti nasadili kortikoidy?
Držím palečky, ať ti to konečně vyjde 🙏 🍀 ✊️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
15.5.23 05:05

@Bella277 Dekuji 😊 Mela jsem vysoke NK bunky proti spermiim s embryu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
15.5.23 06:39

@Bella277 Ja mela NK lymfocyty 28,64, NK bunky st. trofoblastem 15,3.
Jake hodnoty ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
16.5.23 13:43

Gynda

Tak jsem včera byla na gynde (preventivka) a teda opět jsem odchazela jak spraskany pes :oops: :oops: Vcera na mě jecel proč jsem přestala volat o utrogestan když mám ms divokou, že se nechci léčit…že jsme nezodpovědná…hm tak sem se nasra.la a klidným hlasem oznámila, že vzhledem k věku a dlouhé snaze o Mimi bez jeho pomoci jsem se obrátila na car a podstoupila různé vyšetření které vedlo k 1. IVF. Totalne vybouchnul, kdo mě tam jako poslal kdo mi to dovolil…že se to takto nedělá a co jako si představuji dál…jestli to má cenu mě evidovat… :zed: :zed:
Napsal mi utros.at zavádím od 17.dne 10.dni 1-0-1 aazi dojde ať zavolám o další. Ze teda aspoň bude rovnat cykly.
Bála sem se jak bude reagovat, aleze takhle vyletí to teda ne.
Jak jste to měli vy když se gyndar dozvěděl o caru bez jeho doporučení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
16.5.23 15:20

@Iriss86 to je s prominutim nejaky debi-. Vzdyt je to tve rozhodnuti a muzes si delat, co chces. Poslala bych ho nekam a sla jinam, ale to asi pro tebe neni tak jednoduchy, ze? Me by zajimalo, pokud bys mela ovulaci az po 17.dnu cyklu, tak co mas jako delat. Utrogestan ovulaci zablokuje, pokud ho nasadis driv, nez probehne. Ja treba mivam obvykle ovulaci 19. den cyklu. Kdyz bych 17. den nasadila utrogestan, tak ovulace neprobehne a cyklus budu mit v haji. Bez ovulace zadny cyklus nesrovnas :nevim:. Spravne ti mel rict, nasadit utrogestan 3 dny po ovulaci. Je to bl-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
16.5.23 15:35

@daudinka No právě proto jsem šla rovnou do car. Protoze když jsme chtěla od něj pak folikumerrii, že ty ovu testy prostě nic neodhalí ani čípek ani hlen tak mi řekl, ze se moc pozoruju a že každá žena má ovulaci 15 den. cyklu…cozcje blbost, ale prostě dle Dr 15.dc ovulace 28dni cyklus presto nejede vlak…a místo utz sledování ovu mi od boku -hlavně ať už vypadnu napsal utros od 17.dne…takze buď nový doktor nebo car. Jasne car vyhrál, než se pokoušet s novým Dr anamnézu, hp…to už rovnou s carem. Akorat sem si naivně myslela, že iui nebo IVF vyjde a k mému se vrátím jako tehu. Bohuzel…Tak teď mám zase na rok pokoj a aby byl Dr spokojený tak si jednou za měsíc zavolám o utros. :mrgreen: Protože teď když už jsem v caru přecházet k jinému Dr se mi nechce car nějak léčí nový Dr bude taky nějak léčit to je zbytečný… Me jen překvapila něho reakce když slyšel, ze jsem šla sama do car. A opět napsal od 17 dne utr. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
16.5.23 15:56

@Iriss86 a ted mas na ten rok co v planu? Jestli nejsi tehotna? Urcite je lepsi to resit v caru. Ja tam chodim ted kvuli ultrazvukum, jak je treba. I kdyz mi neprichazi menstruace. Vzdycky me vzali.
Ten utrogestan si pohlidej a nenasazuj, dokud si nebudes jista, ze ovulace byla. At si zbytecne nenadelas dalsi starosti a skodu.

Ja bych mu do tabulek teda nezapadla :mrgreen: 19DC obvykle ovulace (nekdy i pozdeji) a 30DC cca menstruace. Mam 11 dni lutealni fazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.