Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Iriss86 me prekvapuje, ze ji chteji hned odstranit. Rikali kvuli cemu ji nenechaji samotnou zmizet? Leda me napada kvuli casu, abys nemusela cekat dyl jeste. Ja ji mela 3 cm a doktorka rekla, ze pockame, az zmizi sama. Ze by se zakrok delal, az by byla nebezpecne velka. Rikala, ze to muze trvat dyl, ale chtela ji dat cas. A ja teda taky, protoze operaci se celkem bojim. Tak bud maji jeste jiny duvod nebo jen nechteji, abys musela cekat ![]()
@daudinka Asi jo, spíš je tlačí čas před dv aby toho stihli co nejvíc udělat za prachy.Ale pokud to bude Dr hrotit tak do toho nejdu a počkám až po jejích dv. Treba se cysta umoudri a odejde sama, byla jsem teď měsíc doma s urazrm takže jen gauč a žádný pohyb.Dnrs 1.den v práci (12h na nohách) Tak se snad umoudri, tělo prokrví a odejde sama. Uspechali by třeba i opu protože víkendy a svátky nedělají…
@Iriss86 ach jo, to je hloupy, jestli takto opravdu fungujou. Snad ne. Pro nas je to tak dulezity a pro ne jen rutina. Myslim, ze odejde sama, jak se budes hybat. Kdyby nahodou ne, tak si promysli, jestli bys chtela jeste pockat. Taky zalezi, jestli jeste povyroste nebo ne.
Co to maji za dovolenou? Ja nekdy v druhe pulce cervna budu snad mit ten KET, ale doufam, ze nikdo na nic spechat nebude
asi bych je zabila.
@daudinka No pak určitě v létě ještě budou mít dv a my taky už máme zaplacenou Dv přelom července/srpen a to se kryje skoro se stimulaci
nebo opu záleží jak se cysta a Ms umoudri takže je to na…
Takhle mi udělali Et protože víkendy nedělají tak mi embrijko vrátili v pátek 4.den kultivace. A kamarádce ten samý car, ale jiné město v pohodě i víkendu vše. Asi je to možná tím, že u nás už je jen jeden Dr na celý car.
A na Ket se to pak řídí sliznici nebo ještě něčím?
Všude v x diskuzich vesměs ty samé odpovědi viz foto
Takže je to asi běžné záleží na caru kdo jak to má nastavené. Asi ji nedají ženě která měla x vajicek.ale spíš tě (já) která měla jen jedno a fsh vysoké.
@Iriss86 ahaa, to je ale fakt zajimavy. To jsem nevedela. A ani by me to teda nenapadlo. Zajimava taktika, tak treba fakt zabere a vajicek bude vic a kvalitnich ![]()
U me nastesti delaji i svatky a vikendy, to jsem se uz ptala, protoze opu mi vychazelo presne na Velikonoce (mela jsem ho v sobotu mezi svatkem v patek a svatkem v pondeli). U nas je doktoru hodne, vzdy mam nekoho jinyho, tak se verim i u dovolenych prostridaj.
To je zase stres navic, ze
Pritom clovek neovlivni, jak mu to vyjde
@daudinka No právě, pak je zbytečný vklad, kdyby embrio nechali jste den dva (5.6.den. kultivace)tak by ani nemusel být kdyby nevydrželo…Pak je vše uspěchané… Chápu Dr.ze chce mít volno víkend když je tam sám. ale pro pacienty je to problém. Ideální by bylo kdyby opu vycházelo ne nějaký jiný den v týdnu
mě minule 14dc vyšlo na pondělí no…ale to fakt neovlivnim. Chtela jsem začít pít inofolic, ale nevím jestli je to platný když zobu antinu. Trochu zbytečný teď. ![]()
@Iriss86 ja si myslim, ze to muzes zacit brat hned. Aspon bude telo nasyceno, a pak bude mit kam sahnout, az to budes potrebovat.
Ahoj holky, co si o tom myslíte? 4. Den zpozdeni na mě vykoukla, měli jsme jít další cyklus na ket, tak jsem hned utíkala na krev a hcg ‚jen‘ 94. Nevím kdy byla ovulace atd, ale nemělo by být vyšší? Očividně u me síla čárky nesouvisí s výškou hcg v krvi
dekuju.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, co si o tom myslíte? 4. Den zpozdeni na mě vykoukla, měli jsme jít další cyklus na ket, tak jsem hned utíkala na krev a hcg ‚jen‘ 94. Nevím kdy byla ovulace atd, ale nemělo by být vyšší? Očividně u me síla čárky nesouvisí s výškou hcg v krvidekuju.
Dulezity je rust hcg, tedy ze se cca obden zdvojnasobi hodnoty. Bylo by potreba zajit jeste aspon 2× na krev, vzdy za 2 az 3 dny a kdyz poroste, jak ma, pak by melo byt vse v poradku ![]()
Ahoj holky ![]()
Tak máme za sebou genetickou konzultaci a máme to v pořádku, až na drobnost u manžela a to je nějaká mutace, která způsobuje Pendrenův syndrom- onemocnění štítné žlázy a nemoc vnitřního ucha.
Já tuto mutaci mám v pořád, takže je malá pravděpodobnost, že by to mělo naše dítě.
Jinak pokud v srpnu nevyjde poslední bublinka, tak u dalšího ivf doporučil dr genetiku embryí, protože mi bude v červenci 35.
Jinak holky,,, beru ten Metypred, už 4 týden, dnes jsem 14DC a 12DC jsme měla pozitivní ovu test a od té doby špinim,,, myslíte, že to je ovulační špinění nebo čím by to mohlo být?
A jak se daří vám holky
?
Ahoj holky jdu vás všechny podpořit a sdělit hezkou zprávu máme po druhem screeningu všechno máme v pořádku a čekáme naši první holčičku
kdo si mě nepamatuje tak jsem tu s vámi trávila čas od loňského podzimu a v lednu jsme měli IVF které nám takhle krásně vyšlo
moc vám všem držím palečky ať už to konečně vyjde
![]()
@Paja.525 to jsou krasny zpravy
moc gratuluju. To uz urcite dobre dopadne a mimisko bude za chvili doma. ![]()
Ahooj holky, tak jsem se konečně zaregistrovala a přispěju troškou do mlýna
Začátkem února jsem byla na 1.IVF, z toho 5.den ET a nic k zamražení. Pak změna CAR a začátkem května 2.IVF, z toho zase 5. den ET a nic k zamražení.. Je to šílený ale i díky vám to nějak zvládám, jste skvělý
Těm co za tu dobu otěhotněly moc gratuluju a přeji ať už to jde jak po másle a těm kdo se snaží tak držím palce ať už to vyjde, to dáme!! ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.